"Проблем" с мигач - "свети" прекалено бързо
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
"Проблем" с мигач - "свети" прекалено бързо
Стана нещо интересно с "десните" мигачи - когато се използват самостоятелно ( само десен ), "светят" прекалено бързо,т.е. прекалено бързо спрямо левите/както е нормално. Ефекта е,че светва за супер кратко,после гасне, пак се пробва да се включи и така.
Въпроса е,че левите нямат проблеми,светят си нормално.
Ако включа аварийните - няма проблеми с нито едни от габаритите,т.е. всички си светят нормално.
Махнах една по една крушките на сигнализиращите светлини от дясната страна - ефекта си стой ( но не пробвах всички едновременно ).
Понякога се случва да "задействат" няколко пъти с нормална честота, след това се "забързват" и си остават така.
Въпроса е на какво може да се дължи ? Дали е възможно LCM-а да се е побъркал ? Т.нар. "рестарт" на системата дали ще помогне ? С малък ВС съм и досега такива неща не съм правил. Акумулатора засега не съм го махал. Сигурно ще иде на "диагностика", макар че не знам къде да я закарам.
Ако някои има идей, моля да сподели...
Въпроса е,че левите нямат проблеми,светят си нормално.
Ако включа аварийните - няма проблеми с нито едни от габаритите,т.е. всички си светят нормално.
Махнах една по една крушките на сигнализиращите светлини от дясната страна - ефекта си стой ( но не пробвах всички едновременно ).
Понякога се случва да "задействат" няколко пъти с нормална честота, след това се "забързват" и си остават така.
Въпроса е на какво може да се дължи ? Дали е възможно LCM-а да се е побъркал ? Т.нар. "рестарт" на системата дали ще помогне ? С малък ВС съм и досега такива неща не съм правил. Акумулатора засега не съм го махал. Сигурно ще иде на "диагностика", макар че не знам къде да я закарам.
Ако някои има идей, моля да сподели...
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Re: "Проблем" с мигач - "свети" прекалено бързо
Колега при мен се получи същото и се оказа че е изгоряла една от предните крушки на мигачите и задната святкаше двойно по бързо.
CONAN написа:Колега при мен се получи същото и се оказа че е изгоряла една от предните крушки на мигачите и задната святкаше двойно по бързо.
Почти на всяка кола когато изгори една лампа от мигачите, релето започва да цъка по-бързо.
Но ти казваш че си махал едан по една лампите. Ако е имало изгоряла е трябвало да го забележеш. Лампата на таблото светва ли?
Poнеже колата беше на преглед, от сервиза ми казаха, че е било крушка + някакъв кабел до нея ( предполагам това за кабела е било да ми спестят резила, че заради една крушка обяснявах 10мин какво е ставало).
Явно LCM модула няма нищо общо в случая, не знаех, че повредена габаритна/индикаторна крушка има такъв ефект.
Благодаря на отзовалите се, "проблема" е решен
Явно LCM модула няма нищо общо в случая, не знаех, че повредена габаритна/индикаторна крушка има такъв ефект.
Благодаря на отзовалите се, "проблема" е решен

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Точно така предполагах колега ,при мен имаше подобен случай с некачествена крушка ,смених я с Филипс и всичко е наред 

Нищо лично ,Просто бизнес !
5 мнения
• Страница 1 от 1