Челно стъкло на фар
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Челно стъкло на фар
Цял ден ровя из форума и не мога и не мога да намеря тема.Кажете как да демонтирам челното стъкло от 1 фар без да го чупя по възможност.Откачих му скобките там 3-4 скоби има и от там като бръкна зад него между стъклото и пластмасата с отвертка и той се рони.В фурната ли да го слагам да се размекне силикона ли какво да го правя ако ДА,на какви градуси и колко време и после веднага да го напъвам докато е топло ли как става не знам.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
Re: Челно стъкло на фар
ма ,ако е с железните щипки фара -не ти треа да го слагаш в фурната
треа се отвори ,подпъхни с 2 отверки малки ,и има още по една щипка от страни .

Фаровете са бош с лупата щипките са железни и имаше май 2 отгоре и една от доло - ще търся и отстрани тогава и ще мъча.Ако се счупи - счупи ...Стъклото е стъклено,не е пластмаса като при зкв ако не се лъжа там е пластмаса.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
oбщо 4 щипки треа са ,както и да е.
трябва да се отвори ,напъни малко между пласмасата и стъклото
трябва да се отвори ,напъни малко между пласмасата и стъклото

Абе леко по леко с отвертката като се отчупи едно парче стъкло и ме удари по клепача щеше да ми извади учите ще те еба в стъклото .... Излекувах го на терасата с водопроводния ключ за секунди,жално,че беше оригинално стъкло на бош.Както и да е платих му за секунда
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
какви работи се мъчите
единия що ми се стрвуа че ти обяснява как да отвориш фара просто, а ти исаш пласмасата коята е залепена за стъклото да изкараш... което невиждам как ще стане без да се счупи нещо... понеже тоя черен селикон с който са залепени първо е здрав, второ е в цепнатина... А ако някои е залепил фара там където се разделя по принцип... пак ще иска трошене
но си мисля че ти говориш за едни малки щипчици които са точно на стъклото и тази залепената към него пласт маса... само някои фарове ги имат виждъл съм го, но незнам защо ги има след като е залепено...
В крайна сметка какво се опитваш да направиш, защо ти е да ги разделяш или се опитваш да отвориш фара та си го чупил...

но си мисля че ти говориш за едни малки щипчици които са точно на стъклото и тази залепената към него пласт маса... само някои фарове ги имат виждъл съм го, но незнам защо ги има след като е залепено...
В крайна сметка какво се опитваш да направиш, защо ти е да ги разделяш или се опитваш да отвориш фара та си го чупил...
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Аз скоро свалях на 2 фара външните стъкла. Но като гледам и да ти кажа е късно, защото вече си го счупил. С една макетка правиш няколко обиколки около фара, като подпъхнеш леко ножа м/у стъклото и пластмасата по диагонал, не перпендикулярно на стъклото. Стъклото влиза няколко мм в канал, който вече си видял след счупването, а този канал преди да се сложи стъклото е запълнен със силикон. След като направиш няколко обиколки взимаш една шпакла (не отверка), защото шпаклата напъва на по-голяма площ и вероятността да се счупи стъклото е по-малка. По този начин стъклото излиза здраво и цяло.
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
TUZara` написа:Фаровете са бош с лупата щипките са железни и имаше май 2 отгоре и една от доло - ще търся и отстрани тогава и ще мъча.Ако се счупи - счупи ...Стъклото е стъклено,не е пластмаса като при зкв ако не се лъжа там е пластмаса.
При ZKW отпред е стъкло,не е пласмаса.

- Cosworth
- ентусиаст
-
nakoone написа:TUZara` написа:....
...
Всичките отпред са стъкло... !!! Бош, ЗКВ, Хелла... говорим за заводските поставени...
и аз ще разглабям фар, щото му е счупено стъклото ...... и искам да питам как точно се откача фара от купето, на какви болотове се държи и какъв точно трябва да бъде тоя черен силикон при поставянето на новото стъкло - някъв специален или...... и последно не съм разглабял фар досега, но така като гледам от мненията, бая трудно излиза старато стъкло - има ли някаква вероятност да се скъса и гуменото уплътнение (...щото и то бая пари, да го "таковам" в уплътнението, разбираш ли
)

Фара се държи на 3 болчета 8-ца отгоре ... махаш ги - демонтираш мигача с една права отвертка между вара и мигача и под мигача има още 1 болтче 8-ца....После откачаш отзад буксата и машинката за ел. регулирането и фара си излиза напред.....После самото стъкло се държи на 4-5 метални щипки.Аз лично не можах да махна стъклото цяло и го счупих и просто почистих парчетата от старото ... след това мажеш канала на стъклото с черен или прозрачен силикон налагаш новото стъкло и слагаш щипките да държат стъклото или увуваш целия фар с тиксо,но здраво да е ... и така.
- Cosworth
- ентусиаст
-
Или си смени стъклото заедно с пластмасата направо.... в пъти по лесно е, само с 4 щипки се зарглобява фара и слагаш новото(може и втора ръка да е) дакото да отделяш стъклото от пластмаста с лещите си е играчка.... но не е проблем...
Е аз вече махнах старите стъкла и сложих новите и така...Сигурно ще се потят малко,ма те така или иначе са временнен вариант ще ги сменям с нови направо.
14 мнения
• Страница 1 от 1