Момчета много ми хареса една е36 от мобилето,дайте мнение

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Зелена G-класа със син буркан

Re: Момчета много ми хареса една е36 от мобилето,дайте мнение

Мнение от tonkata82 » 27 Фев 2010, 21:14

Колега като гледам колата е внос от Германия мисла,че количката е много свежа и най-добре се разходи да я видиш и ще прецениш на място,а и в тази автокъща има още няколко баварки може пък да си харесаш някоя друга!Желая ти успех и късмет.Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///M Sport Edition

Мнение от deemov » 27 Фев 2010, 23:48

На снимките изглежда добре, ако не търсиш голям мотор върви и я виж, за мен с приличен коментар си заслужава, все пак си е 98-ма :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 28 Фев 2010, 0:12

Колега относно 318тдс имам такава комби-98год. от май миналата година.Врътнах и вече 23000км и за сега съм мн. доволен.Не е самолет в сравнение с предишната ми кола която имах корса-гси но пък разхода е мн.добър на тдс-а.А за това комби за кето питаш според мен са му доста парите и то за 1,6 бензин.На моето му платих 5000 с два комплекта гуми /летни и зимни/,каско и гражданска беше карано в Бг 5 месеца.Успех!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 28 Фев 2010, 1:46

Цвета не е лош, двигателя изглежда подозрително чист .... :mhihi: , купето е в много , много добро състояние (даже има и бегове на вратите...), подлакътниче има ... ;) , колата изглежда добре , ако ти трябва комби .... както вече бе казано , зависи за какво ще я ползваш .... Ако искаш със 102 коня и с комби да правиш "чудеса" , то няма да стане .... Цената е нормална , за кола 98 година .... Като заключение аз не бих я взел .... :mrgreen:

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: X5 M , McLaren F1

Мнение от SpArCo_o » 03 Мар 2010, 1:58

за тези пари има по-добри варянти от тази 16-ка
Без риск няма тръпка !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 03 Мар 2010, 9:37

1. 16-ки туринг почват от 1997 -> и не са много бройки
2. колата гори по-малко от 18-ка и в града и извънградско (проверено)
3. мотора е достатъчно силен, за да движи комбито с 200 км/ч (проверено)
4. искате да струва колкото седан с М40 ли?
5. колата е с 4 бега, сигурно има и АСЦ
6. цената е повече от задоволителна (криза или не, проверете за читава 16-ка туринг по чуждите сайтове в италия и германия (о, чудо, там са малко по-скъпи :D )
7. верно е, че има Е46-ци по 7 бона и Е39-тки по 6 бона, пожелавам на всеки един ЕНТУСИАСТ да си вземе такава и да си я стяга с удоволствие :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330 xi Е46
Мечтае да кара: Совалка

Мнение от jorryy » 03 Мар 2010, 10:29

Този мотор си е умрял още от завода, когато е излязал. Имам 316 компакт и никак немога да се похваля, че е пъргава, но като 1-ва кола ми е добре след тая ще гледаме по - нагоре. А това комби направо ще му се молиш да върви. Лично мнение колега. :no: :no:
Изображение

За да минавате за джентълмен, са нужни две неща:
1 - винаги да вадите цигарата от устата си, когато се целувате, и
2 - никога да не правите забележка на дама, която неправилно носи торба с цимент!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 03 Мар 2010, 16:12

Колеги , не че се хваля но аз съм мн доволен от моя 1.6 М40 . На моменти е оса , особенно като е студено . Знаете ли колко коли съм правил барливи . Вкл и 320ка Е30 или поне така пишеше 320 , за мерцедес С180 122 коня да не говорим с Ауди А4 1.8 1 път се спречкахме неможа да мръдне , не само че неускоряваше по-бързо от БМВто ами даже леко изоставаше все пак е 130 коня . Върви си супер доволно за 1.6 . Нз за комбито как е , то може би е с друга скоростна кутия и предавателно число на дифа . Обаче 1.6 не си е за подценяване . Пък за голф 1.6 да не говорим . Самоче разхода поне на моя М40 е доста висок над 23 / 100 при нормално каране , при натискане 29-30 л . Но сега се сещам , че комбито е М43 . Преди време се заговорих с 1 човек , който имаше Е36 комби 1.8 и каза , че му гори 11/100 газ . Според мен цената е добра . Те тия БМВта където са по 3000 лв , като ги вземеш и започнеш да сменяш : амортесиори , спирачки , дискове , шарнири и т.н даваш още толкова . Ако комбито е наред и не е блъскано здраво , колегата да го взима , ако му трябва за багаж де . Щом се е ориентирал към комби сиг има нещо напредвид.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimitrio » 03 Мар 2010, 16:59

Колега иди на място,огледай я покарай я и ако ти харесва взимай.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 03 Мар 2010, 17:07

jakson написа:Колеги , не че се хваля но аз съм мн доволен от моя 1.6 М40 . На моменти е оса , особенно като е студено . Знаете ли колко коли съм правил барливи . Вкл и 320ка Е30 или поне така пишеше 320 , за мерцедес С180 122 коня да не говорим с Ауди А4 1.8 1 път се спречкахме неможа да мръдне , не само че неускоряваше по-бързо от БМВто ами даже леко изоставаше все пак е 130 коня . Върви си супер доволно за 1.6 . Нз за комбито как е , то може би е с друга скоростна кутия и предавателно число на дифа . Обаче 1.6 не си е за подценяване . Пък за голф 1.6 да не говорим . Самоче разхода поне на моя М40 е доста висок над 23 / 100 при нормално каране , при натискане 29-30 л . Но сега се сещам , че комбито е М43 . Преди време се заговорих с 1 човек , който имаше Е36 комби 1.8 и каза , че му гори 11/100 газ . Според мен цената е добра . Те тия БМВта където са по 3000 лв , като ги вземеш и започнеш да сменяш : амортесиори , спирачки , дискове , шарнири и т.н даваш още толкова . Ако комбито е наред и не е блъскано здраво , колегата да го взима , ако му трябва за багаж де . Щом се е ориентирал към комби сиг има нещо напредвид.

И к`ви са тия щуротии дето си ги написал,незнам.......
1.С М40b16 само голфа можеш да биеш :!:
2.320 можеш да биеш,само ако поне 2 от цилиндрите му не работят! (и тогава не е много сигурно)
3.То и на мойто BMW отзад бях залепил "М3",ама си беше 318 (целта беше да скрия козметичен проблем по капака уж временно и така остана 2 години)

4.Тоя разход дето си го дал е като на FERRARI F50 :kuku:,ама то сигурно затова това 316 върви толкова много,а? :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 03 Мар 2010, 17:38

ned_gm28 написа:
jakson написа:Колеги , не че се хваля но аз съм мн доволен от моя 1.6 М40 . На моменти е оса , особенно като е студено . Знаете ли колко коли съм правил барливи . Вкл и 320ка Е30 или поне така пишеше 320 , за мерцедес С180 122 коня да не говорим с Ауди А4 1.8 1 път се спречкахме неможа да мръдне , не само че неускоряваше по-бързо от БМВто ами даже леко изоставаше все пак е 130 коня . Върви си супер доволно за 1.6 . Нз за комбито как е , то може би е с друга скоростна кутия и предавателно число на дифа . Обаче 1.6 не си е за подценяване . Пък за голф 1.6 да не говорим . Самоче разхода поне на моя М40 е доста висок над 23 / 100 при нормално каране , при натискане 29-30 л . Но сега се сещам , че комбито е М43 . Преди време се заговорих с 1 човек , който имаше Е36 комби 1.8 и каза , че му гори 11/100 газ . Според мен цената е добра . Те тия БМВта където са по 3000 лв , като ги вземеш и започнеш да сменяш : амортесиори , спирачки , дискове , шарнири и т.н даваш още толкова . Ако комбито е наред и не е блъскано здраво , колегата да го взима , ако му трябва за багаж де . Щом се е ориентирал към комби сиг има нещо напредвид.

И к`ви са тия щуротии дето си ги написал,незнам.......
1.С М40b16 само голфа можеш да биеш :!:
2.320 можеш да биеш,само ако поне 2 от цилиндрите му не работят! (и тогава не е много сигурно)
3.То и на мойто BMW отзад бях залепил "М3",ама си беше 318 (целта беше да скрия козметичен проблем по капака уж временно и така остана 2 години)

4.Тоя разход дето си го дал е като на FERRARI F50 :kuku:,ама то сигурно затова това 316 върви толкова много,а? :idea:

Колега , какво очудващо има за 320ката , както споменах беше Е30 , ако е била с този двигател : http://cars.radosi.com/index.php?a=12&b ... 29%20Hp%29
Защо аз с този http://cars.radosi.com/index.php?a=12&b ... _name=316i Да не я дръпна ?
Като и дават по-бавно ускорение . 2ро ако всичко му е наред на М40 не е зле положението . Това , че е пълно с М40ки по на над 500-600 000 км или пък такива които не си знаят километрите , а на километража отчита 140 000 км е др въпрос . Както казах не се хваля , а само споделям . Също така казвам , че не всеки път върви така добре . Нз от какво зависи , някой път е като мравка , каквато вдеки се сеща като чуе М40 , др път е истинска стрела и който съм возил казва : о не , лъжеш , това не е 1.6 ! Нз , говоря какви премеждия съм имал . Не , че съм експанзивен тип , които само се чуди с кой да се дърпа . напротив старая се максимално да избегна такива ситуации тъй като си пазя количката и неиска да я прецакам . Вие си мислете каквото иската за М40 , аз си го знам как върви , специално 1.6 , то 1.8 е същия двигател г/д като изключим коляновия вал и биелите , както дебитомера . 1.6 е по-бързооборотен от 1.8 , за сметка на това буталата на натискат коляновия вал с по-малка сила по-точно казано 15 конски сили :) иначе бутала , ризи и т.н е същото . нз клапаните как са според мен трябва да са други . дебитомера на 1.8 е с по-голямо фи на въздуховода . общо взето за това се сещам :) ако 1 двигател е наред той си върви . С този 1.6 м40 нещата станаха като с 318иската . Всички викат тва е супер тромава кола , обаче зависи от състоянието . Напр. читава 318иска доколкото знам е оса .

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 03 Мар 2010, 17:55

м/у др сега пак погледнах снимките на колата . струва ми се , че предницата е блъскана , 2та калника са сменяни . Към колегата , който се чуди дали да я купува : Колега като отвориш капака се наведи да погледнеш как са гредите , погледни , за подозрителни кривини по коша . Аз когато търсих Е36 преди повече от 2 год , мн си харесах 1 бмв почти същия цвят като това комби . Обаче , някак си подозрително ми беше . Като отвориха капака гледам вътре в коша всичко лом .... отзад тръгнали ражди , китосвана , правена , вътре чак пода беше крив . Викам им благодаря ви ! Иначе я бяха лъснали , беше мн хубва на 1 поглед и и искаха добра цена за Е36 по онова време 3500 , тогава нормално бмв под 5 000 лв нямаше . С климатик гледах 1 беше 7500 лв . Та така , погледни вътре да не е бил голям удара , да няма изкривяване на купето . То кола на старо на тези години е почти невъзможно поне някъде мъничко да няма нещо ударенко или чукнато и да е оправяно . Но огледай се за сериозни удари . 2ро ако си решил да я взимаш не е лошо преди да я вземеш да я закараш заедно с някой от автосалона на диагностика , да видиш какво купуваш и после на стенд да я огледат и така . ще дадеш 40 лв , но по-добре 40 отколкото няколко хиляди .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 03 Мар 2010, 19:00

jakson мое мнение просто замълчи изписа толкова много глупости че става трагично
316 единствения вариант да дръпне 1.8 20в 125коня е с въже, за 320 Е30 ми даваш някакви сайтове за сравнения повярвай ми на живо е доста различно това че някой е решил че има капка здрав разум и е върнал газта на градско или извънградско и е оставил поредния "рацар".
Относно съветите които даде за закупуването амии маааалко по нагоре вече са му го написали... как реши че колата е блъскана по снимка :dunno: ама :bowdown:
И последно цитирам господин Джереми Кларксън - Jeremy Clarkson : "Как може да познаете едно истинско породисто БМВ ?? - Лесно вдигате предният капак и броите 1 2 3 4 5 6 .... :yes: удоволствието започва от 4 нагоре"
Мисля че започнахме да си пишем глупости в това число и аз време е за ...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 03 Мар 2010, 19:35

Ами за мерцедеса какво ще кажеш ? бяхме 5 човека в колата който и да питаш ще ти каже същото което и аз . Седим си на светофара , минава 1 с мерцедес до мен толкова близо , че щеше да ми отнесе огледалото . Спря до мен погледна ме и взе да помпи газта . Сиг беше поредния селянин излаган от автоджамбази , че бмватата са тромави . Светна зелено , ония натисна щеше да пръсне двигателя , имаше и някакав ауспух които да го чуват навсякъде , запали гумите . Аз само натиснах газта и не ми се иска да бях на негово място . Стана за срам . Разликата в разстоянието беше огромна . Тогава всички в колата викат : ее баси , тва да е 1.6 ????!!!! и да накажеш 120 коня мерцедес ужас . Но няма да спорим за глупости . Тва са глупости . Но всеки като започне да плиуе м40 1.6 започвам да се дразня . Има хора които даже незнаят как изглежда обаче като чуят м40 и започват да плюят . Аз немога да взимам отношение в неща които незнам . Ако ме питат нещо и не го знам казвам ооо незнам ! Мога да предположа , но никога няма да се тръшкам за нещо за което не сам 101 % процента сигурен . М/у др никакво лошо отношение към колегите във форума които са се пошегували с това което съм казал . просто им казвам моите впечатления . всеки си има право на мнение ;) и честит празник на всички .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318Is
Мечтае да кара: X6, M6

Мнение от kliuna » 03 Мар 2010, 21:19

Stanchev написа:1. 16-ки туринг почват от 1997 -> и не са много бройки
2. колата гори по-малко от 18-ка и в града и извънградско (проверено)
3. мотора е достатъчно силен, за да движи комбито с 200 км/ч (проверено)
4. искате да струва колкото седан с М40 ли?
5. колата е с 4 бега, сигурно има и АСЦ
6. цената е повече от задоволителна (криза или не, проверете за читава 16-ка туринг по чуждите сайтове в италия и германия (о, чудо, там са малко по-скъпи :D )
7. верно е, че има Е46-ци по 7 бона и Е39-тки по 6 бона, пожелавам на всеки един ЕНТУСИАСТ да си вземе такава и да си я стяга с удоволствие :mhihi:

подкрепям :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36