срам не срам

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

срам не срам

Мнение от tomazo » 10 Сеп 2005, 21:39

имам едно питане .Как точно да се разбере един двигател дали е М50 или М52 ??? най-вече с гледане как става ??

М52ТUВ20 - всички ли са с ванос .производство след 95-та година.
Намерих един сайт в който има много места за търсене на VIN-a на колата .Къде е най добре да се търси и още нещо много ,много не ми стана ясно какво значат всички цифри на ВИН-а но там където прочетох имаше описание за годината на прозиводство само до 95-та година ??? и то беше буквата S ,по нагоре коя буква за коя година отговаря ????

предварително благодаря на всички
Последна промяна tomazo на 10 Сеп 2005, 21:50, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 10 Сеп 2005, 21:42

Най-лесно е по капачката за маслото и по всмукателните колектори.
Капачката при М50 е към стъклото,а при М52 към радиатора.Колекторите
при М50 са прави,а при М52 са леко извити.И всички М52 са с VANOS.

M50 :arrow:

Изображение

M52 :arrow:

Изображение
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 10 Сеп 2005, 21:49

Ако караш 5-ца, иди във форум Е34 и се позанимавай с бутона >> ТЪРСЕНЕ <<. Сигурен съм, че ще намериш отговорите на твоите въпроси много бързо.
VIN кода представляват последните 7 символа от номера на рамата ти. Въведи ги примерно в този сайт >> ТУК <<, за да разбереш повече за колата ти.
Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от tomazo » 10 Сеп 2005, 22:02

ICE написа:Ако караш 5-ца, иди във форум Е34 и се позанимавай с бутона >> ТЪРСЕНЕ <<. Сигурен съм, че ще намериш отговорите на твоите въпроси много бързо.
VIN кода представляват последните 7 символа от номера на рамата ти. Въведи ги примерно в този сайт >> ТУК <<, за да разбереш повече за колата ти.
Успех!

не карам 5-ца ,каня се да купувам 3-ка .не се знае дали ще имам възможност на място да ползвам лаптопа ми и интернет ,защото е сложно и не е за обесняване сега ....затова имам няколко конкретни въпроса с определено питане . прочел съм всичко от което е имало нужда ,питам за това което не съм разбрал,никога не чакам на готово ,но понякога има и лесни начина като нямаш възможност :help:

Назад към Основен Форум