Въпрос относно халогени за компакт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Въпрос относно халогени за компакт

Мнение от dark0 » 01 Мар 2010, 19:54

Значи колата я взех без халогенни фарове, но накрая събрах някой лев и си купух.
Отидох при 1 майстор да ми ги свърже, защото си мислех, че е работа за 20тина мин, но като се качи в колата дръпна лосчето дето е за халогените и вика " оо ти нямаш прокарани кабели за халогените, за да ги свържа ще ми трябва около 1 ден и ще ти струва около 50лв" и аз седа и гледам е така :shock:

Тръгнах си зачуден, как само от 1 дръпване на лосчето разбра дали имам прокарани кабели или нямам .. лосчето ми се дърпа само 1 път. Понеже имам 1 приятел с компакт дето има халогени му се обадих и го питах на колко нива може да се дръпне лосчето на 1 или на 2 и той ми каза, че му се дърпа само 1 път ..

Та въпроса ми е къде да погледна дали имам изведени кабели за халогени и ако нямам къде да отида при някой, който найстина разбира да ми ги свърже ( за София става дума )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Re: Въпрос относно халогени за компакт

Мнение от tekabg » 01 Мар 2010, 20:32

Ако си с оригинални халогени както е на брат ми лоста е с две позиции.Първата позиция е за вкл. на халогените а втората е за вкл на допълнителните светлини за мъгла на стоповете.Та майсторът ти е прав.Трябва ти или друг ключ или да ги свържеш халогените заедно със светлините за мъгла на стоповете.Има теми в полезни как да си свържеш халогените.Успех!

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 01 Мар 2010, 21:32

Грешиш за степените.
При компакт лявото лостче е за габарити, къси, управление светлината на таблото, а дясното копче е за халогени и задните светлини за мъгла (дето са като силни стопове).
При първото дръпване се включват задните светлини (червените), а при второто се включват и те и халогените.
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 01 Мар 2010, 23:31

KickingKing написа:Грешиш за степените.
При компакт лявото лостче е за габарити, къси, управление светлината на таблото, а дясното копче е за халогени и задните светлини за мъгла (дето са като силни стопове).
При първото дръпване се включват задните светлини (червените), а при второто се включват и те и халогените.

Колега на нашият компакт-99год. със заводски монтирани халогени първата степен на десният ключ е за халогените а втората позиция/дръпване/е за светлините от зад.Вече незнам за другите компакти как е на този е така!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uli4nika » 01 Мар 2010, 23:40

колега защо трябва да са ти както оригинално,свържи ги или към дясното копче заедно с късите,или си изведи отделно едно копче само за тях,както е при мен :D и няма да плашташ 50лв. но ако питаш мен не ги връзваи към стоповете за мъгла,защото през ясно време мн дразнят тоо зад теб,а ти едва ли ги слагаш да ги ползваш само при мъгла тез халогени.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 02 Мар 2010, 1:00

Мерси за отговорите :)
Само да питам нещо ... ако ги свържа към късите, халогените ще се пускат като пусна фаровете ?
ако е така не е оферта, че чичковците с фуражките няма да са мн доволни :P

Мен ми мина през акъла да махна крушките за задните светлини за мъгла и да вържа халогените към лосчето за тях ... като нямам крушки отзад и да е дръпнато лосчето, отзад няма да има какво да свети и само халогените ще светят или бъркам нещо ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 328
Мечтае да кара: BMW e63 M6 cabrio

Мнение от TyK-TaM » 02 Мар 2010, 1:17

dark0 написа:Мерси за отговорите :)
Само да питам нещо ... ако ги свържа към късите, халогените ще се пускат като пусна фаровете ?
ако е така не е оферта, че чичковците с фуражките няма да са мн доволни :P

Мен ми мина през акъла да махна крушките за задните светлини за мъгла и да вържа халогените към лосчето за тях ... като нямам крушки отзад и да е дръпнато лосчето, отзад няма да има какво да свети и само халогените ще светят или бъркам нещо ?

точно така ако ги свържеш към фаровете ще светят заедно с тях :idea: Може да се направи и така както искаш да махнеш крушките отзад , но според мен най-добре е да се направи още едно копче някъде на скришно примерно под волана и от там да си ги пускаш , така ще си имаш и задни за мъгла което пък от своя страна ще е добре за движещите се зад теб в лошо време. Общо взето варянти доста важното е на теб да ти е удобно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 02 Мар 2010, 1:49

Ами ще проверявам темата до утре следобяд ако има някое друго мнение и ако няма, ще пробвам варианта с махането на крушката ако ли не ще сложа някое малко копче някъде :)

А има ли значение какви кабели ще взема и какво друго освен кабели ми трябва ?
А и друго самите халогени са депо и ми казаха да сложа по слаби крушки за да не се стопят халогените.. предпоръки какви крушки да сложа ? :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 02 Мар 2010, 2:41

Не случайно са отделени задните светлини за мъгла и халогените. Първо и двата вида са силни и заслепяват водачите на другите МПС-та и колкото и да се кефим като "гъзареем" когато работят не е така случая когато сме зад/пред някой такъв и псуваме яко...
Отделени са с различни копчета защото повечето случаи се ползват само задните (за това и те са серийно, а халогените са екстра). Моят съвет е да си ги сложиш на едно копче отделно. За 60ст ще си купиш читаво и ще ти се връзва на таблото и няма да се забелязва, че е допълнително. Ще трябва прекараш допълнително жици, но направи нещата както трябва да ти е мирна главата. Не забравяй бушоните
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 02 Мар 2010, 17:17

Няма ли как да си вземеш "копче" с две степени?Има Компакт-и на части в "Продава".След това само ще си направиш инсталацията.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар

Няма ли как да си вземеш "копче" с две степени?Има Компакт-и на части в "Продава".След това само ще си направиш инсталацията.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dark0 » 02 Мар 2010, 20:19

Халогените са сложени
Може да заключвате темата :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 328
Мечтае да кара: BMW e63 M6 cabrio

Мнение от TyK-TaM » 03 Мар 2010, 10:17

сподели какво направи де може да е полезно на някой друг :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e36_Fanatik » 03 Мар 2010, 15:39

Колега ако все още не си "осквернил" компакта с някое копче тип ТИК-ТАК ми пиши да ти подаря едно орегинално копче :yes: да си пускаш халогените

Следваща

Назад към E36