Прекъсва зверски до 3000 оборота м52б20

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Re: Прекъсва зверски до 3000 оборота м52б20

Мнение от Dozo » 22 Яну 2010, 12:46

В руското ръководство за експлоатация на е39 дават,че бобините могат да се проверят,като им се замери съпротивлението с мултиметър.Читавите бобини трябва да дават съпротивление 0.8 Ом-а.Някой дали е изпробвал този начин на проверка? .
Последна промяна Dozo на 22 Яну 2010, 13:11, променена общо 3 пъти
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 22 Яну 2010, 12:57

Dozo написа:В руското ръководство за експлоатация на е39 дават,че бобините могат да се проверят,като им се замери съпротивлението с мултиметър.Читавите бобини трябва да дават съпротивление 0.8 Ом-а.Някой дали е изпробвал този начин на проверка?

ще пробваме,колко му е.....ние толко пъти ги откачахме/закачахме че :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 28 Фев 2010, 20:54

понеже колата не се кара,днес решихме да я поразтъпчеме малко,прекъсва постоянно , и на студено ,и на топло.....само като че ли на празен ход е горе долу устойчива :confused:
Като грешки дава постоянно това :

217 Can Bus

Kein kontakt zur EGS

Което аз превеждам като "няма контакт с автоматична кутия" :roll:
А колата е със ръчни предавки :shock: :shock: :shock:

При работа на мотора,и отваряне на капачката за наливане за масло,двигателя променя МАЛКО работата си!
При работа на мотора и откачване на бобините една по една и закачане,променя работата си при всяка от 6-те бобини!
При прочитана на грешки след това има отново "kein kontakt zur EGS".......и единствено грешка "закъснение на запалването 1-ви цилиндър или късо на маса :roll: :roll: :roll: а откачихме и 6-те бобини,пък само на 1-ви цилин имаше грешка
Преместихме бобината на 1-ви цилиндър на 2-ри,а тази от 2-ри я сложихме на 1-ви.......при откачане на бобината на 2-ри цилиндър изписа грешка в запалването на 1-ви цил :shock: :shock: :shock:
Кабелния сноп от компютъра до всяка една бобина е премерен,проверен за протривания,хлабави връзки и прочие.....всичко е изправно :roll:
Утре му казах да смени маслото(че почти нямаше в мотора,и повдигачите чукаха здраво-според мен и това може да е проблем поради неотваряне/затваряне добро на клапаните,ама...),и мисля да се насочим към клапана за картерните газове.....горния маркуч около масления филтър е здрав.....съмнявам се в мембраната,защото по думите му,колата си похарчвала масло,и попушвала от време на време :roll:

Та така,някакви идей....че нещо циклиме и двамата....ако колата си прекъсва ли прекъсва,и си харчи като за световно......
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 01 Мар 2010, 11:46

meha написа:понеже колата не се кара,днес решихме да я поразтъпчеме малко,прекъсва постоянно , и на студено ,и на топло.....само като че ли на празен ход е горе долу устойчива :confused:
Като грешки дава постоянно това :

217 Can Bus

Kein kontakt zur EGS

Което аз превеждам като "няма контакт с автоматична кутия" :roll:
А колата е със ръчни предавки :shock: :shock: :shock:

При работа на мотора,и отваряне на капачката за наливане за масло,двигателя променя МАЛКО работата си!
При работа на мотора и откачване на бобините една по една и закачане,променя работата си при всяка от 6-те бобини!
При прочитана на грешки след това има отново "kein kontakt zur EGS".......и единствено грешка "закъснение на запалването 1-ви цилиндър или късо на маса :roll: :roll: :roll: а откачихме и 6-те бобини,пък само на 1-ви цилин имаше грешка
Преместихме бобината на 1-ви цилиндър на 2-ри,а тази от 2-ри я сложихме на 1-ви.......при откачане на бобината на 2-ри цилиндър изписа грешка в запалването на 1-ви цил :shock: :shock: :shock:
Кабелния сноп от компютъра до всяка една бобина е премерен,проверен за протривания,хлабави връзки и прочие.....всичко е изправно :roll:
Утре му казах да смени маслото(че почти нямаше в мотора,и повдигачите чукаха здраво-според мен и това може да е проблем поради неотваряне/затваряне добро на клапаните,ама...),и мисля да се насочим към клапана за картерните газове.....горния маркуч около масления филтър е здрав.....съмнявам се в мембраната,защото по думите му,колата си похарчвала масло,и попушвала от време на време :roll:

Та така,някакви идей....че нещо циклиме и двамата....ако колата си прекъсва ли прекъсва,и си харчи като за световно......
премерете компресията на мотора, с това пушене.... си е за глава най-вероятно като начало , после свещи и бобини

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 02 Мар 2010, 13:40

И аз го имах същия проблем/прекъсването и харча като за световно/ и колкото и да звучи странно нещата се оправиха след смяна на датчика на коляновия вал.Въпреки,че на диагностика не го показваше.Пропушването при мен се появяваше само докато беше студена колата и бяха сажди от недобре изгорял бензин.То си и смърдеше.При загряла кола се оправяше,но разхода ми стигна 20/100л.Също така смених и дюзите защото имах съмнения за пикаещи.Сега нещата вече са ОК.Обърнете внимание и на ламбда сондите!Колкото до това,че като махнете капачката за маслото при работещ двигател се променя работата няма проблем.Така трябва да бъде.Успех!
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 02 Мар 2010, 13:50

в неделя продължаваме ако е хубаво времето :roll:
Изображение

Предишна

Назад към E39