Казанче за течност за чистачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- el_nino
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 320i Convertible '87
Казанче за течност за чистачките
Колата е '97 520и комби , имам само 1 казанче за чистачките (т.е. нямам пръскалки на фаровете и нямам копче за интензивно миене ) . Поради факта че топченцето на показанието за нивото на течността ми е забило в напълно горно положение или пълно догоре , вчера реших да налея казанчедо догоре с течност да вида дали ще се оправи , но докато наливах дочух че след като съм сипал около 4.5-5 литра от калника започна да тече .
Датчика за нивото не се оправи , някои сблусквал ли се е с този проблеми ?
Това изтичане нормално ли е или казанчето ми е спукано и трябва да се сменя ?
Датчика за нивото не се оправи , някои сблусквал ли се е с този проблеми ?
Това изтичане нормално ли е или казанчето ми е спукано и трябва да се сменя ?
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: Казанче за течност за чистачките
Ако не си олял яко около казанчето,разбира се,че не е нормално да тече !!!
П.С. Обясни ми твоята логика,защо според теб може да е нормално казанчето да тече ???

П.С. Обясни ми твоята логика,защо според теб може да е нормално казанчето да тече ???

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Спукано е. Сменяй го.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега първо виж дали не ти се е изхлузил гофрирания маркуч който отива от гърловината в която сипваш течност при мотора до казанчето в подкалника. На мен така ми се беше извадил този маркуч и всичко изтичаше при наливане. Също погледни и помпичката да не ти се е извадила и от отвора в който тя влиза да не изтича. Най лошия вариянт е спукано казанче, но и това се оправя по моргите има на сносни цени, а и нови не са кой знае какви пари, но за да стигнеш до казанчето трябва да махнеш предния десен подкалник.
- armour
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i
- Мечтае да кара: Много работи
Не мисля че казанчето е спукано.И при мен го има този момент,като наливам течност до горе в един момент започва да капе до предната гума.Мися че има нещо като преливник или подобно,защото след това като спре да капе си има вода в казанчето и не изтича от никъде!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Няма преливници, извадил се е (или се е скъсал) гофрирания маркуч, както каза колегата @dbanchev. И при мен се беше получило на старата ми Е39-ка. Разбира се, след тези студове тази зима и и вероятност да е спукано самото казанче, но всичко ще се види, като се свали десния подкалник от задната страна (към вратата).
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
има нещо като преливник (поне на е38 ) представлява едно поплавъче в горния край на казанчето и понякога от там изтича наистина имал съм такъв случай
Барай шишарката Минкеее ....
- el_nino
- младши ентусиаст
-
в петък да се надявам че времето ще е добро ще го разглобя и ще видиме , дано не е казанчето че гледах че е 80лв в Дару 

И аз мисля,че има преливник.Колкото пъти съм доливал течност,винаги е изтичал излишъка!На мен ми се наложи лятото да сменям помпичката за водата и огледах,няма никъде изваден маркуч.Все пак като го разглобите ,ще видите най-добре къде е проблема!Пишете да знаем каква е била причината?Иначе за казанче 100% колегите тук продават някоя е39 на части и имат на по-добра цена
от Дару.Успех!
от Дару.Успех!

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Здравей колега ,спокойно ,казанчето не е спукано.Първоначално и а така мислих, така като долях повече и потече малко .След като изчерпах течноста и налях 4 литри да провервя дали наистина е спукато ,оказа се че не е
Следващия път пак пробвах да го напълня до горе и пак потече.Сега вече си наливам 4 литра и вече 1 година всичко е наред 

Нищо лично ,Просто бизнес !
И аз имах такъв проблем.Пука се гофрирания маркуч.При мен беше спукан високо горе и деиствително почваше да тече като напьлния казанчето(точно като преливник).
- el_nino
- младши ентусиаст
-
Днес разглобих подкалника да видя от къде е проблема . При мен проблема беше в маркуча по който се движи кордата която е командвана от поплавака и показва новото на течността на чистачките до десния калник ! Маркучето точно където влиза в казанчето се беше сцепило и когато течността стигне нивото от там започва да тече . Огледах добре и пробва с наливане на вода и наблюдение от къде изтича . При мен казанчето е добре , гофрирания маркуч също !
Колеги моето казанче има преливник или едно място от което започва да тече когато се налее много вода ! Аз неуспях да стигна това ниво и да видя как прелива от преливника за много малко,. но видях, че е наличен !
Колеги моето казанче има преливник или едно място от което започва да тече когато се налее много вода ! Аз неуспях да стигна това ниво и да видя как прелива от преливника за много малко,. но видях, че е наличен !
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
el_nino написа:Днес разглобих подкалника да видя от къде е проблема . При мен проблема беше в маркуча по който се движи кордата която е командвана от поплавака и показва новото на течността на чистачките до десния калник ! Маркучето точно където влиза в казанчето се беше сцепило и когато течността стигне нивото от там започва да тече . Огледах добре и пробва с наливане на вода и наблюдение от къде изтича . При мен казанчето е добре , гофрирания маркуч също !
И мойто тече от там ама се правя ,че не го виждам. Някой ден и неговия ред ще дойде.
- el_nino
- младши ентусиаст
-
Сменяването на този маркуч по който се движи кордата на поплавъка ми се видя доста сложна задача поради това, че от моторния отсек той влиза в калника в един отсек в които няма достъп от никъде , а от там излиза през една дупка в металния подкалник която е голяма колкото да минат 2 такива маркуча ! Единствения начин който видях е чрез връзване на стария и новия маркуч с нещо и издърпване !
Това е моето казанче и маркуча с номер 14 се е счупил точно на мястото на което влиза в елемент номер 6 , когато водата стигне това ниво , започва изтичане от подкалника .
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=45
Номенклатурен номер : 61668362762
Описание : МАРКУЧ
Ед.цена (с ДДС) : 4.48 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Но разликата при мен и това на схемата е че до гуменото оплътнение номер 4 имах нещо подобно на преливник , в максимално висока точка на казанчето .
ЕДИТ : Днес като се замислих всъщност смяната на този маркуч може би няма да е толква трудна , след като се демонтира кутията на филтъра на климатроника на пасажерската страна , така може би ще има достъп до малките пролуки и дупки в металния подкалник !
Мисля направо тези дни да си купя един нов маркуч и да го сменя , но това време на вън ....
Това е моето казанче и маркуча с номер 14 се е счупил точно на мястото на което влиза в елемент номер 6 , когато водата стигне това ниво , започва изтичане от подкалника .
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=45
Номенклатурен номер : 61668362762
Описание : МАРКУЧ
Ед.цена (с ДДС) : 4.48 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Но разликата при мен и това на схемата е че до гуменото оплътнение номер 4 имах нещо подобно на преливник , в максимално висока точка на казанчето .
ЕДИТ : Днес като се замислих всъщност смяната на този маркуч може би няма да е толква трудна , след като се демонтира кутията на филтъра на климатроника на пасажерската страна , така може би ще има достъп до малките пролуки и дупки в металния подкалник !
Мисля направо тези дни да си купя един нов маркуч и да го сменя , но това време на вън ....

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
След 9 месеца се наканих да оправя казанчето за течността на чистачките.
Проблема беше ,че когато сипя течност изтича от подкалника. Оказа се ,че тече от номер 6 в схемата (06 Ventilation valve) Отдушник.http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=45
Беше се затлачил с мръсотии и сополи и не се движеше поплавъка до горе за да затвори отдушника и течеше през него.
Ето и малко снимки на цялата процедура.

И казанчето ,вече е пълно до горе.
Отнема 30мин, да се оправи ,корите под купето отнемат повече време от самия отдушник.
Успех на всички.
Проблема беше ,че когато сипя течност изтича от подкалника. Оказа се ,че тече от номер 6 в схемата (06 Ventilation valve) Отдушник.http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=45
Беше се затлачил с мръсотии и сополи и не се движеше поплавъка до горе за да затвори отдушника и течеше през него.
Ето и малко снимки на цялата процедура.

И казанчето ,вече е пълно до горе.
Отнема 30мин, да се оправи ,корите под купето отнемат повече време от самия отдушник.
Успех на всички.
15 мнения
• Страница 1 от 1