От Парно към Дигитален климатроник

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 525ТДС
Мечтае да кара: М5

От Парно към Дигитален климатроник

Мнение от dozata » 24 Фев 2010, 16:06

Здравейте колеги.Опитвам се да поставя дигитален климатроник на кола която е само с парно.Взел сам си цял комплект и почти всичко пасва,но има на самия таралез две букси едната е бяла другата черна.Значи черната почти отговаря или само един кбел който е на краче което изобщо не отива кабел кам него.И ето го вече големия проблем-черната буска няма каде да се вклучи,прочем от колата няма такава букса.Моля ако има някои някаква идея да сподели че в нашия малък град няма и кои да го оправи и трябвяа да се справям сам.... :help:

п.п.Ако трябва ще кача и някоя снимка да видите за какво става въпрос
Изображение

Потребител
Аватар

Re: От Парно към Дигитален климатроник

Мнение от dozata » 26 Фев 2010, 12:47

Хайде колеги никои ли от всичи вас досега не е правил тази операзия....Хайде моля някои ако знае за какво става въпрос да сподели,че на вас разчитам :help: :help: :banghead:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Фев 2010, 13:30

dozata написа:Хайде колеги никои ли от всичи вас досега не е правил тази операзия....Хайде моля някои ако знае за какво става въпрос да сподели,че на вас разчитам :help: :help: :banghead:

Правили сме го и сме писали по въпроса ;) Ти ако беше прочел темите за поставяне на климатроник нямаше да питаш .
Така накратко при теб е възможно най кофти положението(казвам го, защото повечето Е36ци имат и двете букси, дори да са само с парно), сега ще се наложи да си опънеш инсталация за да заработят нещата.

Накратко сваляш BMW EBA пишеш си вина и отиваш на добавяне на климатроник, там в схемата е описано подробно кое как се прави. Ако някмоя схема не е достатъчно подробна я взаимстваш от Autodata или от ел. схемите за Е36 качени тук във форума.

Успех, знам колко е тегаво, но пък като стане жега няма да има по щастлив от теб, че сам си си го направил ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dozata » 26 Фев 2010, 13:54

vld написа:
dozata написа:Хайде колеги никои ли от всичи вас досега не е правил тази операзия....Хайде моля някои ако знае за какво става въпрос да сподели,че на вас разчитам :help: :help: :banghead:

Правили сме го и сме писали по въпроса ;) Ти ако беше прочел темите за поставяне на климатроник нямаше да питаш .
Така накратко при теб е възможно най кофти положението(казвам го, защото повечето Е36ци имат и двете букси, дори да са само с парно), сега ще се наложи да си опънеш инсталация за да заработят нещата.

Накратко сваляш BMW EBA пишеш си вина и отиваш на добавяне на климатроник, там в схемата е описано подробно кое как се прави. Ако някмоя схема не е достатъчно подробна я взаимстваш от Autodata или от ел. схемите за Е36 качени тук във форума.

Успех, знам колко е тегаво, но пък като стане жега няма да има по щастлив от теб, че сам си си го направил ;)

Благодаря колега но два дни търся подобни теми тук и никаде не можах да намеря.Всички теми бяха:Кажете накои читав майстор. или Колко пари ще ми излезе поставянето....
Благодяря все пак за отговора дано успея да направя нещо,а и ако може даи линк за схемите тук във форума
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 01 Мар 2010, 13:04

Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 01 Мар 2010, 16:41

Ако някой има схемата за поставяне на климатроник , нека я качи ако може . Така всички които искат да си сложат климатроник , че видят какво им предстои :)

Потребител
Аватар

Мнение от dozata » 01 Мар 2010, 19:57

jakson написа:Ако някой има схемата за поставяне на климатроник , нека я качи ако може . Така всички които искат да си сложат климатроник , че видят какво им предстои :)

Ако се справя с всичко и всичко си трагне нормалко ще кача снимки да видите за какво става въпрос,но все още се мотая по инсталацията-там е сложното. :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 01 Мар 2010, 23:36

Стискъм ти палци колега ! :yes: УСПЕХ !

Потребител
Аватар

Мнение от dozata » 06 Мар 2010, 19:15

Колеги заработи не днес няма да мога да кача снимки.След няколко дена вече ще има и снимки с обяснение за това как става поставянето на самата кутия и сварзването на новата букса,че доколкото разбрах на някои модели е с едната букса,а дигиталния климатроник е с две букси :lalala:
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 06 Мар 2010, 23:40

Аз до колкото знам всички купета, независимо от това, че нямат климатроник, си имат прокарана инсталация (и втората букса). Това пък е различното при седаните след 1994, до колкото разбрах. При тях, ако колата е поръчана само с парно, няма инсталация за климатроник. И мен ме чака този филм пролетта. Успех ти желая! Колко човекочаса ти отне?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dozata » 06 Мар 2010, 23:59

err0r написа:Аз до колкото знам всички купета, независимо от това, че нямат климатроник, си имат прокарана инсталация (и втората букса). Това пък е различното при седаните след 1994, до колкото разбрах. При тях, ако колата е поръчана само с парно, няма инсталация за климатроник. И мен ме чака този филм пролетта. Успех ти желая! Колко човекочаса ти отне?

Незнам какви инасталации имат моделите на БМВ но мойта е седан и е 94 началото и имаше само една букса,и беще само парно.А колкото до колко човекочаса ми отне-за инсталацията ми отне два дни,обаче стана като ОРИГИНАЛНА,а иначе ако се захване човек за един ден може да я разглоби и събере останалото.Дано и твоята стане перфектно.Успех
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528
Мечтае да кара: 540
Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''

Мнение от power4o » 07 Мар 2010, 8:53

Според мен не е оправдсано,не си струва главоболичта,особено ако плащаш и на маистор.
0988853655

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 07 Мар 2010, 11:58

power4o написа:Според мен не е оправдсано,не си струва главоболичта,особено ако плащаш и на маистор.

Ако купето на колата и мотора са в перфектно състояние, и си подменил голяма част от консумативите, с други думи колата е в топ кондиция си залужава.
Защото продавайки я на някой на цена близка или по-ниска до тази на която ще вземеш нов внос кошник, заради това, че няма клима и после наново трябва да направиш гореописаното ще ти излзлезе доста по скъпо.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 07 Мар 2010, 16:46

dozata написа:
err0r написа:Аз до колкото знам всички купета, независимо от това, че нямат климатроник, си имат прокарана инсталация (и втората букса). Това пък е различното при седаните след 1994, до колкото разбрах. При тях, ако колата е поръчана само с парно, няма инсталация за климатроник. И мен ме чака този филм пролетта. Успех ти желая! Колко човекочаса ти отне?

Незнам какви инасталации имат моделите на БМВ но мойта е седан и е 94 началото и имаше само една букса,и беще само парно.А колкото до колко човекочаса ми отне-за инсталацията ми отне два дни,обаче стана като ОРИГИНАЛНА,а иначе ако се захване човек за един ден може да я разглоби и събере останалото.Дано и твоята стане перфектно.Успех

Това означава ли , че седан от 93та има прокарана заводски инасталация за климатроник ? И мога ли направо да го инсталирам без допълнителни правении ?

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 07 Мар 2010, 19:56

Ами виж под волана какво се случва. Ако изнамериш една сравнително голяма черна букса, която не отива никъде, значи имаш инсталация.
Изображение

Следваща

Назад към E36