Загубен секретен ключ...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- KepeHcku
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е36 M3
- Мечтае да кара: BMW 2002, BMW Z3 MCoupe
Загубен секретен ключ...
Здравейте колеги, както вече видях май не съм първият който я прави тая беля. Вчера бяхме на Бухово да попързаляме, свалих си зимните гуми, сложих едни за пистата, гръмнах ги на третата обиколка иии след това загубих камъчето за секретите. От там филма беше невероятен ...
Снощи прочетох всички теми от форума свързани с проблема ми. Секретите са ми оригинални, разбрах че са 21 вариянта, има ги всичките налични в Камор Ауто, всеки камът е с номер отговарящ на каталога и тнт, проблема е че май на самия болт не пише номера и дефакто няма как да разбера кой точно секрет ми трябва. Принципно болтовете бих ги прежалил, но проблема е там че дупките за болтовете в джантите са мнооого дълбоки и няма никакъв шанс да ги отсека, а вариянта със обратната резба на разпробит болт ми е непосилна, нямам такива инструменти. А на всичко отгоре и колата се намира на майна си райна...
Та молбата ми е за малко помощ. Който има оригинални камъчета, да ги събера ... да отида да пробвам и да си свърша работата. За отзовалите се ще има биричка задължително. До момента съм пробвал №13 и №40 - не стават. Не знам до колко се различават моделите, но така изглежда моя болт, така изглежда №13 и така №40, така са един до друг, а така един върху друг.
Поне при тези двата секрета, няма разлика в диаметъра, но и двата изобщо не влизат в болтовете. Не съм на ясно колко точно се различават вариянтите, но за тези двата още като ги видях бях сигурен, че ще станат, ама не станаха
Писах и на Камор и на Дару, дали по VIN-на могат да искарат конкретния модел, но още няма отговор.
Благодаря предварително на отзовалите се!!!
Снощи прочетох всички теми от форума свързани с проблема ми. Секретите са ми оригинални, разбрах че са 21 вариянта, има ги всичките налични в Камор Ауто, всеки камът е с номер отговарящ на каталога и тнт, проблема е че май на самия болт не пише номера и дефакто няма как да разбера кой точно секрет ми трябва. Принципно болтовете бих ги прежалил, но проблема е там че дупките за болтовете в джантите са мнооого дълбоки и няма никакъв шанс да ги отсека, а вариянта със обратната резба на разпробит болт ми е непосилна, нямам такива инструменти. А на всичко отгоре и колата се намира на майна си райна...
Та молбата ми е за малко помощ. Който има оригинални камъчета, да ги събера ... да отида да пробвам и да си свърша работата. За отзовалите се ще има биричка задължително. До момента съм пробвал №13 и №40 - не стават. Не знам до колко се различават моделите, но така изглежда моя болт, така изглежда №13 и така №40, така са един до друг, а така един върху друг.
Поне при тези двата секрета, няма разлика в диаметъра, но и двата изобщо не влизат в болтовете. Не съм на ясно колко точно се различават вариянтите, но за тези двата още като ги видях бях сигурен, че ще станат, ама не станаха

Писах и на Камор и на Дару, дали по VIN-на могат да искарат конкретния модел, но още няма отговор.
Благодаря предварително на отзовалите се!!!
На три морета граници ще мием,
БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Re: Загубен секретен ключ...
отиди в Дару или Камор те имат с какво да разберат кой номер ти е камъка 

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- KepeHcku
- кандидат ентусиаст
-
Колега, колата ми е по джанта... в буквалния смисъл на думата, няма никаква гума, и се намира на 30 км мин. от Дару или Камор. Проблема е, че по никакъв начин не мога да я придвижвам, и на репатрак дори няма как да я кача вече...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ако не се лъжа са осем ралични секретите при Е36, ако не са сменявани през годините ще ти го извадят по вин.
Другия вариант е да си вземеш от всички видове по един, но май не е много рентабилно.
Другия вариант е да си вземеш от всички видове по един, но май не е много рентабилно.

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Есента имах случка като твоята. Предните джанти ми бяга спешни за сваляне, свалихме ги с удължител от гедоре (квадрат), рамо и един чук, грозна работа, ама зор.
. Ти си на полеви условия, а квадрата се позапилва по болта, ако решиш да опиташ.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- KepeHcku
- кандидат ентусиаст
-
vld написа:Ако не се лъжа са осем ралични секретите при Е36, ако не са сменявани през годините ще ти го извадят по вин.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=36&fg=25 - говорим за част №3, по каталог са 21 броя. По 9.23 лв. е единия в Дару => 9.23*21=193.83 лв.
Le Transporteur написа:Есента имах случка като твоята. Предните джанти ми бяга спешни за сваляне, свалихме ги с удължител от гедоре (квадрат), рамо и един чук, грозна работа, ама зор.. Ти си на полеви условия, а квадрата се позапилва по болта, ако решиш да опиташ.
Това също е идея, но сега като гледам снимката на моя болт, шлиците са доста ситни и ме съмнява дали квадрата от гедоре-то ще успее да се зацепи с болта, а пък прееба ли един път главата на болта и да намеря секрет файда няма да има

Толкова левашка ситуация не съществува на света, не е истина.
Някой знае ли дали имат разлика в диаметъра оделните секрети и дали на 100% на самия болт не е щампован номера на секрета ... ?

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Номера върху болта е на челото откъм резбата. При секретите не съм сигурен но май имаше разлика в диаметъра, т.е. не само в ситността на шлиците.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- KepeHcku
- кандидат ентусиаст
-
Le Transporteur написа:Номера върху болта е на челото откъм резбата. При секретите не съм сигурен но май имаше разлика в диаметъра, т.е. не само в ситността на шлиците.
Слетобяд и от Дару и от Камор ми потвърдиха за щампата от обратната страна на болта, тази която явно няма как да видя

И двете фирми ми казаха, че по VIN не могат да го установят, а единствено чрез проба на място. За съжаление това пък няма как да стане

Отново моля, който има секретни камъчеда да удари едно рамо, давайки ми ги на заем за малко - почерпката е сигурна!!!

- stann69
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc
Утре ще погледна моя камък и ще ти пиша 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Сега виждам темата - отивам до паркинга да видя номера на секрета и ще едитна поста.
Едит: моя камък е номер 12.
Ако смяташ, че може да стане - само свиркай и ще се разберем къде да се видим, за да пробваш, колега!!
Утре ме няма в София, но в четвъртък следобяд съм на линия и ако искаш може да пробваме камъка!
Едит: моя камък е номер 12.
Ако смяташ, че може да стане - само свиркай и ще се разберем къде да се видим, за да пробваш, колега!!
Утре ме няма в София, но в четвъртък следобяд съм на линия и ако искаш може да пробваме камъка!
Последна промяна Dimitroff на 02 Мар 2010, 15:30, променена общо 1 път
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
KepeHcku написа:Le Transporteur написа:Номера върху болта е на челото откъм резбата. При секретите не съм сигурен но май имаше разлика в диаметъра, т.е. не само в ситността на шлиците.
Слетобяд и от Дару и от Камор ми потвърдиха за щампата от обратната страна на болта, тази която явно няма как да видя![]()
И двете фирми ми казаха, че по VIN не могат да го установят, а единствено чрез проба на място. За съжаление това пък няма как да стане
Отново моля, който има секретни камъчеда да удари едно рамо, давайки ми ги на заем за малко - почерпката е сигурна!!!
Отиди в дару дай им 200лв вземи ги всичките и ги помоли да им ги върнеш като намериш твоя а те да ти върнат парите! Не мисля че могат да ти откажат

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Едва ли имат всички камъни налични...
Проблема е, че поръчана от Германия част - не може да бъде заменена (личен опит с Дару Кар).
Ако я имат налична - няма проблем...логика
Проблема е, че поръчана от Германия част - не може да бъде заменена (личен опит с Дару Кар).
Ако я имат налична - няма проблем...логика

- KepeHcku
- кандидат ентусиаст
-
Жоро 320и написа:KepeHcku написа:Le Transporteur написа:Номера върху болта е на челото откъм резбата. При секретите не съм сигурен но май имаше разлика в диаметъра, т.е. не само в ситността на шлиците.
Слетобяд и от Дару и от Камор ми потвърдиха за щампата от обратната страна на болта, тази която явно няма как да видя![]()
Отиди в дару дай им 200лв вземи ги всичките и ги помоли да им ги върнеш като намериш твоя а те да ти върнат парите! Не мисля че могат да ти откажат
Преди малко и на мен ми дойде тази идея, и нищо чудно утре да прескоча до там и да видя дали ще ми свършат работа...

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
След около час имам път към Дару Кар - мога да ги питам директно, обаче после няма да имам достъп до интернет /ще пътувам/ - дай телефон на ЛС, за да ти кажа имат ли ги всичките и дали са съгласни на въпросното упражнение!
- cursed_in_eternity
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i 93год.
- Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
- Детайли за колата: Къса ми нервите!!!
Колега от каде си,моят секрет е 15,пиши л.с. или звънни на 0888005852-митко, да ходиме да го пробваме дали ще стане.Замислил ли си се някакъв варянт да направиш някъква отливка от пяна,маджун или нещо такова,и да пробваш някаде да ти го направят?Аз съм от София!!!
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2