М20Б20 Проблем
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- HOLIIGAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: топли гевреци
- Мечтае да кара: симсон на 3-та
М20Б20 Проблем
Колеги здр, преди няколко дни си развалих мотора, изтропаха основни и биелни лагери.
интересува ме откъде дойде проблема да си кажете мнението и съвети.
Значи всичко започна от светене на лампата на маслото.тя и преди ми е светела ама слабо и отвреме на време за малко,смених датчика че беше много зле и пак същия проблем остана.смених маслото че миришеше на бензин.
Въпроса ми е дали се прееба заради този бензин в маслото или от помпата и откъде дойде този бензин в маслото.
интересува ме откъде дойде проблема да си кажете мнението и съвети.
Значи всичко започна от светене на лампата на маслото.тя и преди ми е светела ама слабо и отвреме на време за малко,смених датчика че беше много зле и пак същия проблем остана.смених маслото че миришеше на бензин.
Въпроса ми е дали се прееба заради този бензин в маслото или от помпата и откъде дойде този бензин в маслото.
Re: М20Б20 Проблем
колега основни лагери неропат само биелни ти цепи ли мотора да видиш какво е положението
BMW не е страст , BMW е диагноза !
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
kikianev написа:колега основни лагери неропат само биелни ти цепи ли мотора да видиш какво е положението

Ване виж как ти казва Динко ама според мен е тва дето аз ти казах......

Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
премигването на лампата идва от слабо налягане .може помпата да е дала фира и да си нямал изпомпване на масло .
DDT
- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
А с какъв маслен филтър си карал?
А,че може да е от бензина в маслото-може,колкото е по-разредено маслото-по-малко налягане държи!
Само нзнам как точно може да попадне там бензина,освен през дюзите да не са зтваряли и като угасиш колата да си минават през сегментите!
А,че може да е от бензина в маслото-може,колкото е по-разредено маслото-по-малко налягане държи!
Само нзнам как точно може да попадне там бензина,освен през дюзите да не са зтваряли и като угасиш колата да си минават през сегментите!

- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
ако гори масло може да са заминали сегментите и както казват някои да освата малко бензин в някоя камера и те така .... 

DDT
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
Ако има пикаеща дюза или ако е многобогата сместа виняги ще има бензин в маслото 

- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Като я купих моита гад, имаше масло в бензина, но беше от това - блокирал термоистат в отворено полежение и недостигаше рабоптна температура, от там винаги обогатено гориво(смукач
) и бензин в кръвта

- MotorsportPower
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1981 Corvette
Нали знаеш че бензина става освен за горене и за миене.Възможно е бензина да е отмивал маслото от лагерите и от там са се износили по бързо, след което пада налягането на маслото, почва да мига лампата, после да свети и т.н.
MotorsportPower написа:Нали знаеш че бензина става освен за горене и за миене.Възможно е бензина да е отмивал маслото от лагерите и от там са се износили по бързо, след което пада налягането на маслото, почва да мига лампата, после да свети и т.н.
Пдкрепям колегата
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Да, същата ситуация имах с М10 - преливащ карбуратор, много газ и изпилени лагери и вал...а също и без ограничител 

BMW only!
- Master™
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50 ТУРБО & е28 м20 Турбо
- Мечтае да кара: е30 си с безплатен бенз
братле преди време ми се случи и на мен.... какво ли не пробвах, папкаше и 50/100 и се оказа че сегментите ги няма изобщо и от там явно нещо ставаше. а на една 323-ка м20 която имах пресветваше лампата на празен ход и беше биелен лагер превъртял
. почти винаги като ти свети на празен ход лампата значи са лагери 

- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2