Бълбука ми колицата
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- boricha
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 525e, e34 520, e36 316,next иде
- Мечтае да кара: Всичките които не са описани горе
Бълбука ми колицата
Здравейте колеги,
Появи ми се странно бълбукане от към мотора. Един приятел каза че ми е малко нивото на хидрвлична течност. Значи има едно казанче от лявата страна до радиатора, което като отворя се вижда вътрре една кошница(цедка) и е захваната с гайка към някакъв винт. Понеже не се вижда никаква течност вътре, трябва ли да сваля цедката или как да разбера колко течност има не видях никъде мин и макс. Пък и не знам каква течност се използва. Моля дайте съвет.
Поздрави !!!
Появи ми се странно бълбукане от към мотора. Един приятел каза че ми е малко нивото на хидрвлична течност. Значи има едно казанче от лявата страна до радиатора, което като отворя се вижда вътрре една кошница(цедка) и е захваната с гайка към някакъв винт. Понеже не се вижда никаква течност вътре, трябва ли да сваля цедката или как да разбера колко течност има не видях никъде мин и макс. Пък и не знам каква течност се използва. Моля дайте съвет.
Поздрави !!!

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: Бълбука ми колицата
Колега, това е казанчето за хидравличната течност.
В никакъв случай не трябва да виждаш цедката, наливаш течност до средата, започваш да въртиш от пълно ляво към пълно дясно на отворена капачка, след това погледни дали не изтича. това при запалена кола, а течността е АТФ
В никакъв случай не трябва да виждаш цедката, наливаш течност до средата, започваш да въртиш от пълно ляво към пълно дясно на отворена капачка, след това погледни дали не изтича. това при запалена кола, а течността е АТФ
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
течността е CHF11S 30 лв литъра от дару
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
недейте да бъркате човека какво да спипва.
щом има метална цедка и през нея минава шпилка с гайка то това е "нивоматно" казанче
ползва се само ЗЕЛЕНО масло, а на самата капачка на казанчето пише дали е Pentosin CHF 7.1 или Pentosin CHF 11S
продават се само в квадратни ламаринени шишета по 1 литър.
каквото пише на капачката това сипвай - НЕ ги смесвай.
щом има метална цедка и през нея минава шпилка с гайка то това е "нивоматно" казанче
ползва се само ЗЕЛЕНО масло, а на самата капачка на казанчето пише дали е Pentosin CHF 7.1 или Pentosin CHF 11S
продават се само в квадратни ламаринени шишета по 1 литър.
каквото пише на капачката това сипвай - НЕ ги смесвай.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Цедката е съвсем отгоре на казанчето и служи за филтриране на прясно наливаното масло (не че има нужда да се филтрира чисто новото масло де). За да провериш нивото трябва да се свали цедката, нормално нивото трябва да е примерно 2-3 см под цедката или 2/3 от казанчето по височина. Течността е както са ти казали - CHF 11S.
Ако ти е ниско нивото в казанчето, помпата ще стане много шумна заради въздушните мехурчета в системата когато засмуква въздух.
Ако ти е ниско нивото в казанчето, помпата ще стане много шумна заради въздушните мехурчета в системата когато засмуква въздух.
- boricha
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 525e, e34 520, e36 316,next иде
- Мечтае да кара: Всичките които не са описани горе
Как ми липсваше мобилен интернет.
Благодаря колеги за точните отговори.
След като постнах първото съобщение, качихме се 5 човека в колата и право в с. Рударци да хапнем хубаво шкембе. Точно пристигнах и от хидравликата почна да се чува виене и да придърпва волана . Свалих цедката и вътре няма никой. На капачкат апише CHF 11S. Ама като няма такова - проблем. Нямаше нищо освен на Шелл червено АТФ, сипах един литър и се прибрах, вторник ще ходя в бокса да източвам АТФа и да слагам каквото трябва. Надявам се че не съм направил нещо лошо на нивомата или хиравликата, ама ако бях тръгнал така не знам докъде щях да стигна. Направи ми впечатление че под въпросното казанче е текло нещо, но когато сипах АТФа нищо не потече и колата си вървеше ОК. Само като паркрах пред нас малко миришеше на позагоряло масло или нещо подобно. Странното е че изведнъж започна да вие като стигнах в Рударци, може ли по някакъв начин да стане така че, да тече но не постоянно а само по някога ???
Благодаря на Кольо Архитекта, много отзивчив човек
каза ми какво да правя!
Благодаря колеги за точните отговори.
След като постнах първото съобщение, качихме се 5 човека в колата и право в с. Рударци да хапнем хубаво шкембе. Точно пристигнах и от хидравликата почна да се чува виене и да придърпва волана . Свалих цедката и вътре няма никой. На капачкат апише CHF 11S. Ама като няма такова - проблем. Нямаше нищо освен на Шелл червено АТФ, сипах един литър и се прибрах, вторник ще ходя в бокса да източвам АТФа и да слагам каквото трябва. Надявам се че не съм направил нещо лошо на нивомата или хиравликата, ама ако бях тръгнал така не знам докъде щях да стигна. Направи ми впечатление че под въпросното казанче е текло нещо, но когато сипах АТФа нищо не потече и колата си вървеше ОК. Само като паркрах пред нас малко миришеше на позагоряло масло или нещо подобно. Странното е че изведнъж започна да вие като стигнах в Рударци, може ли по някакъв начин да стане така че, да тече но не постоянно а само по някога ???
Благодаря на Кольо Архитекта, много отзивчив човек

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Браво бе. Сега като си ги смесил ще трябва да източиш всичко барабар с разкачане на сферите да източиш и от тях. Pentison-а пише да не се меша с никакво др. масло.
Най-лошото, което може да стане е да се прецака нивомата или помпата.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Системата побира 1.8л. Купуваш си 2 литра и си в играта.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
кой ти каза, че не се промива? ти как мислиш, че ще източиш всичкия АТФ?
не ме питаи от де знам
не ме питаи от де знам

Честно казано любопитно ми е как ще го източиш май ще падне голямо разглобяване. А колкото до загубата на течността явно имаш теч от някъде и така или иначе ще я правиш според мен майстора трябва да огледа добре от къде губи.
11 мнения
• Страница 1 от 1