ВЪПРОС ЗА ОКАЧВАНЕ Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Re: ВЪПРОС ЗА ОКАЧВАНЕ Е39

Мнение от BMWdrivers » 26 Фев 2010, 22:49

bili1 написа:Колеги направо ме пратихте във вечен замисъл да мисля "какво може да стане като се резнат пружините?????????......" колата няма да я заболи колеги,пружините могат да се резнат усвен ако нетовариш по 300 килограма картофи в багажника,тия пружини ще се резнат от способен човек не инвалид с две леви ръце режат се равномерно всяка по равно нищо неможе да и стане на колата усвен да ти упира гумата в калника ако е прекалено ниска колата това е нищо друго неможе да и стане на колата!!!! :yes:

Пич ако си срежеш пружините на Е39ката по-добре върви за картофи ;)

селянина с колелото
Аватар
Кара: тролей
Мечтае да кара: влак

Мнение от b0k0 » 26 Фев 2010, 23:12

bili1 написа:Колеги направо ме пратихте във вечен замисъл да мисля "какво може да стане като се резнат пружините?????????......" колата няма да я заболи колеги,пружините могат да се резнат усвен ако нетовариш по 300 килограма картофи в багажника,тия пружини ще се резнат от способен човек не инвалид с две леви ръце режат се равномерно всяка по равно нищо неможе да и стане на колата усвен да ти упира гумата в калника ако е прекалено ниска колата това е нищо друго неможе да и стане на колата!!!! :yes:
Затова 2 семестъра съм ги учил как се оразмеряват тези пружинки та ти сега да ми говориш, че "способен човек" би ги направил.. НЯМА такова нещо.. пружинате се прави в зависимост от средата в която ще работи и натоварванията които ще понася.. предвиждат се много неща /форма, бр. навивки, диаметър, височкина/ има критични стойности на свиване и още много.. това да не ти е някоя количка с 1 точило та зимаш флексата и режеш? Като не си запознат не давай погрешни мнения..
02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 27 Фев 2010, 1:06

колеги темата си е моя и аз съм реши да сложа други пружини това с рзането не е за този форум все пак не караме лади и за това съм я пуснал тая тема зада разбера кое е най добре за моята кола нече нямам общи понятия но все пак искам и мнението на други колеги нали това е целта на тези форуми да си помагаме и все пак благодаря за мненията и съветите :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от motomaniak » 27 Фев 2010, 4:42

b0k0 написа:Съвет: НЕ режи пружините.. изчислени са да са с определен брой навивки и определена дължина, скъсяването от "майстор" с флексата влошава ситуацията от всякъде.

:yes:
LZ1MDZ
За контакт - 0888 408 234 Митко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 27 Фев 2010, 10:21

hamann25 написа:колеги темата си е моя и аз съм реши да сложа други пружини това с рзането не е за този форум все пак не караме лади и за това съм я пуснал тая тема зада разбера кое е най добре за моята кола нече нямам общи понятия но все пак искам и мнението на други колеги нали това е целта на тези форуми да си помагаме и все пак благодаря за мненията и съветите :bchug:

Koлега, сигурен съм, че този проблем ти се е появил след смяна на амортисьори. Сложи си правилните амортисьори и не се занимавай с рязане или смяна на пружини ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 27 Фев 2010, 10:59

Не съм сменял нищо колега просто сложих по големи джанти и неме кефи стоиката за това искам да е я сваля малко иначе отпред има растояние около 3-4 пръста гумата от калника а от зад около 2 пръста. Колега mad_presley тиси я виждал колата от теб лятото взех лентов кабел за таблото :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 27 Фев 2010, 11:08

Знам аз и точно защото съм я виждал, не си спомням да е била по-вирната отпред. Я дай една снимка в профил на колата да видим за какво става дума, че ми се струва че си сложил гуми 235/45/17 и за това така се е получило.

И при мен беше същата ситуация, когато сложих на старата 520-ка джанти от М-пакет с 235/45/17 и ги свалих веднага :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 27 Фев 2010, 11:10

С рязане не се занимавай - ще увеличиш неимоверно напрежението върху амотисьорите и те ще изпуснат ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 27 Фев 2010, 16:57

не ми се спори повече само ще кажа мой приятел си резна задните пружини на 528 няма му нищо и возия,неупира няма шумове няма нищо,ако си ги резна да вървя за картофи това пък беше убиисвена мисъл :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 27 Фев 2010, 18:00

бил съм на рязането на предни пружини на 525д, и после не може да се сложи пружината на амортесиора, така че тоя дето много иска да си ги реже, що не си ги е резнал още :lol:

имам едни излишни пружини на ваитек, ама аиде по добре и по евтино е да си ги резнете :mhihi:

ето снимки за да знае тоя ентусиаста с флекса как и колко да реже

Изображение

Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 27 Фев 2010, 18:11

Въпреки че съм абсолютно ПРОТИВ рязането на пружините ще ви споделя нещо :
Задните пружини не е проблем да се срежат,защото са "прави".
Предните който каже че ги е рязал и после ги е сложил без проблеми на колата си - много ще му се смея ! Те завършват на конус и в двата си края,сами си преценете какво ще стане ако се разшири този конус......

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 27 Фев 2010, 18:16

пак повтарям мой приятел с 528 си спусна задницата резна задните пружини,после задницата му стана по ниска и си няма никакви проблеми до ден днешен за предните незнам дали бива,но за задните съм сигурен,че няма проблеми да се резнат малко

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 27 Фев 2010, 18:39

bili1 написа:пак повтарям мой приятел с 528 си спусна задницата резна задните пружини,после задницата му стана по ниска и си няма никакви проблеми до ден днешен за предните незнам дали бива,но за задните съм сигурен,че няма проблеми да се резнат малко

И аз повтарям защото явно ти четеш през ред : задните може да се режат,но предните - НЕ !!!

селянина с колелото
Аватар
Кара: тролей
Мечтае да кара: влак

Мнение от b0k0 » 27 Фев 2010, 20:22

bili1 написа:пак повтарям мой приятел с 528 си спусна задницата резна задните пружини,после задницата му стана по ниска и си няма никакви проблеми до ден днешен за предните незнам дали бива,но за задните съм сигурен,че няма проблеми да се резнат малко

автора на темата пита какво да направи с предницата, защото му се вижда вирната и ти се излиташ с флексата - дрогиран ли пишеш или просто искаш да трупаш мнения?
1. Ако не знаеш нещо по-добре замълчи отколкото да ръсиш глупости
2. Никой с техническо образование /ако това имаш предвит със "способен"/ няма да намали дължината на бъчвообразна пружина и после да я монтира на кола.
02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 28 Фев 2010, 15:47

Мале,мале,мале извинявам се за моята простотия която пиша в тази професорска,инженерска тема претъпкана с професори и всезнайни майстори написах,че мой приятел си е рязал задните пружини защото други инженери тука в темата писаха,че немогат да се режат пружините на така златните поръсени със скъпоценни камъни и сребърни лайсни E39-ки затова дадох за пример моя приятел за което се извинявам и ще дам един съвет на колегата който е пуснал темата:КОЛЕГА ОТИВАШ ПРИ ЗЛАТАРЯ И МУ ПОРЪЧВАШ ПРУЖИНИ ЗА Е39 ПРЕДНИ И ЗАДНИ СЪС СКЪПОЦЕНИ КАМЪНИ ПО ТЯХ "СВАРОВСКИ" И ДИАМАНТЕНИ БОЛТОВЕ ДА СЛОЖИШ ПОСЛЕ ПРУЖИНИТЕ НА КОЛАТА :bowdown: :yes: :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E39