ВЪПРОС ЗА ОКАЧВАНЕ Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
Re: ВЪПРОС ЗА ОКАЧВАНЕ Е39
bili1 написа:Колеги направо ме пратихте във вечен замисъл да мисля "какво може да стане като се резнат пружините?????????......" колата няма да я заболи колеги,пружините могат да се резнат усвен ако нетовариш по 300 килограма картофи в багажника,тия пружини ще се резнат от способен човек не инвалид с две леви ръце режат се равномерно всяка по равно нищо неможе да и стане на колата усвен да ти упира гумата в калника ако е прекалено ниска колата това е нищо друго неможе да и стане на колата!!!!
Пич ако си срежеш пружините на Е39ката по-добре върви за картофи

- b0k0
- селянина с колелото
-
- Кара: тролей
- Мечтае да кара: влак
Затова 2 семестъра съм ги учил как се оразмеряват тези пружинки та ти сега да ми говориш, че "способен човек" би ги направил.. НЯМА такова нещо.. пружинате се прави в зависимост от средата в която ще работи и натоварванията които ще понася.. предвиждат се много неща /форма, бр. навивки, диаметър, височкина/ има критични стойности на свиване и още много.. това да не ти е някоя количка с 1 точило та зимаш флексата и режеш? Като не си запознат не давай погрешни мнения..bili1 написа:Колеги направо ме пратихте във вечен замисъл да мисля "какво може да стане като се резнат пружините?????????......" колата няма да я заболи колеги,пружините могат да се резнат усвен ако нетовариш по 300 килограма картофи в багажника,тия пружини ще се резнат от способен човек не инвалид с две леви ръце режат се равномерно всяка по равно нищо неможе да и стане на колата усвен да ти упира гумата в калника ако е прекалено ниска колата това е нищо друго неможе да и стане на колата!!!!
02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU
96' BMW E36 316i coupe
93' BMW E36 316i

- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
колеги темата си е моя и аз съм реши да сложа други пружини това с рзането не е за този форум все пак не караме лади и за това съм я пуснал тая тема зада разбера кое е най добре за моята кола нече нямам общи понятия но все пак искам и мнението на други колеги нали това е целта на тези форуми да си помагаме и все пак благодаря за мненията и съветите 

- motomaniak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
b0k0 написа:Съвет: НЕ режи пружините.. изчислени са да са с определен брой навивки и определена дължина, скъсяването от "майстор" с флексата влошава ситуацията от всякъде.

LZ1MDZ
За контакт - 0888 408 234 Митко
За контакт - 0888 408 234 Митко
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
hamann25 написа:колеги темата си е моя и аз съм реши да сложа други пружини това с рзането не е за този форум все пак не караме лади и за това съм я пуснал тая тема зада разбера кое е най добре за моята кола нече нямам общи понятия но все пак искам и мнението на други колеги нали това е целта на тези форуми да си помагаме и все пак благодаря за мненията и съветите
Koлега, сигурен съм, че този проблем ти се е появил след смяна на амортисьори. Сложи си правилните амортисьори и не се занимавай с рязане или смяна на пружини

- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Не съм сменял нищо колега просто сложих по големи джанти и неме кефи стоиката за това искам да е я сваля малко иначе отпред има растояние около 3-4 пръста гумата от калника а от зад около 2 пръста. Колега mad_presley тиси я виждал колата от теб лятото взех лентов кабел за таблото 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Знам аз и точно защото съм я виждал, не си спомням да е била по-вирната отпред. Я дай една снимка в профил на колата да видим за какво става дума, че ми се струва че си сложил гуми 235/45/17 и за това така се е получило.
И при мен беше същата ситуация, когато сложих на старата 520-ка джанти от М-пакет с 235/45/17 и ги свалих веднага
И при мен беше същата ситуация, когато сложих на старата 520-ка джанти от М-пакет с 235/45/17 и ги свалих веднага

- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
С рязане не се занимавай - ще увеличиш неимоверно напрежението върху амотисьорите и те ще изпуснат 

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
не ми се спори повече само ще кажа мой приятел си резна задните пружини на 528 няма му нищо и возия,неупира няма шумове няма нищо,ако си ги резна да вървя за картофи това пък беше убиисвена мисъл

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
бил съм на рязането на предни пружини на 525д, и после не може да се сложи пружината на амортесиора, така че тоя дето много иска да си ги реже, що не си ги е резнал още
имам едни излишни пружини на ваитек, ама аиде по добре и по евтино е да си ги резнете
ето снимки за да знае тоя ентусиаста с флекса как и колко да реже

имам едни излишни пружини на ваитек, ама аиде по добре и по евтино е да си ги резнете

ето снимки за да знае тоя ентусиаста с флекса как и колко да реже

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Въпреки че съм абсолютно ПРОТИВ рязането на пружините ще ви споделя нещо :
Задните пружини не е проблем да се срежат,защото са "прави".
Предните който каже че ги е рязал и после ги е сложил без проблеми на колата си - много ще му се смея ! Те завършват на конус и в двата си края,сами си преценете какво ще стане ако се разшири този конус......
Задните пружини не е проблем да се срежат,защото са "прави".
Предните който каже че ги е рязал и после ги е сложил без проблеми на колата си - много ще му се смея ! Те завършват на конус и в двата си края,сами си преценете какво ще стане ако се разшири този конус......
- bili1
- ентусиаст
-
пак повтарям мой приятел с 528 си спусна задницата резна задните пружини,после задницата му стана по ниска и си няма никакви проблеми до ден днешен за предните незнам дали бива,но за задните съм сигурен,че няма проблеми да се резнат малко
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
bili1 написа:пак повтарям мой приятел с 528 си спусна задницата резна задните пружини,после задницата му стана по ниска и си няма никакви проблеми до ден днешен за предните незнам дали бива,но за задните съм сигурен,че няма проблеми да се резнат малко
И аз повтарям защото явно ти четеш през ред : задните може да се режат,но предните - НЕ !!!
- b0k0
- селянина с колелото
-
- Кара: тролей
- Мечтае да кара: влак
bili1 написа:пак повтарям мой приятел с 528 си спусна задницата резна задните пружини,после задницата му стана по ниска и си няма никакви проблеми до ден днешен за предните незнам дали бива,но за задните съм сигурен,че няма проблеми да се резнат малко
автора на темата пита какво да направи с предницата, защото му се вижда вирната и ти се излиташ с флексата - дрогиран ли пишеш или просто искаш да трупаш мнения?
1. Ако не знаеш нещо по-добре замълчи отколкото да ръсиш глупости
2. Никой с техническо образование /ако това имаш предвит със "способен"/ няма да намали дължината на бъчвообразна пружина и после да я монтира на кола.
02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
93' BMW E36 316i

БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU
96' BMW E36 316i coupe
93' BMW E36 316i

- bili1
- ентусиаст
-
Мале,мале,мале извинявам се за моята простотия която пиша в тази професорска,инженерска тема претъпкана с професори и всезнайни майстори написах,че мой приятел си е рязал задните пружини защото други инженери тука в темата писаха,че немогат да се режат пружините на така златните поръсени със скъпоценни камъни и сребърни лайсни E39-ки затова дадох за пример моя приятел за което се извинявам и ще дам един съвет на колегата който е пуснал темата:КОЛЕГА ОТИВАШ ПРИ ЗЛАТАРЯ И МУ ПОРЪЧВАШ ПРУЖИНИ ЗА Е39 ПРЕДНИ И ЗАДНИ СЪС СКЪПОЦЕНИ КАМЪНИ ПО ТЯХ "СВАРОВСКИ" И ДИАМАНТЕНИ БОЛТОВЕ ДА СЛОЖИШ ПОСЛЕ ПРУЖИНИТЕ НА КОЛАТА

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3