Дебитомер/ресет
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
Re: Дебитомер/ресет
milennyc написа:Мисля че казах същототи казваш еднакви не се програмира, аз ти казвам различни трябва
. Но идеята за програмиране няма нищо общо с различните номера и марки има нещо което ги различава и това си има причина наречена ..... Аз поне продавам дебитомери и ги адаптирам ако е нужно за определените модели двигатели. И за да стане ясно не се програмира дебитомера а Basic Unit-a. А това адаптиране има определен бр. 13
. Ъпдейта на софта става по една таблица спрямо номера на този Basic Unit със съответно отговарящ за него нов номер
![]()
Каква ти е цената за дебитометъра на тдс 98 ?
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
колеги, при ме н се получи следното :
мислех , че имам проблем с дебитомера и като пълен новобранец го изключих на работеща кола , да правя проби и след като го закачих отново , колата не вървеше и пушеше
Бях принуден да търся човек с програма , да види за какво става въпрос и той просто програмира наново или изчисти грешка от дебитомера и колата стана отново пушка !
Просто не изключвайте дебитомерите на контакт или на работеща кола , защото после иска оправяне...
мислех , че имам проблем с дебитомера и като пълен новобранец го изключих на работеща кола , да правя проби и след като го закачих отново , колата не вървеше и пушеше

Просто не изключвайте дебитомерите на контакт или на работеща кола , защото после иска оправяне...
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
mad_presley написа:Ето я историята http://www.air-mass-meter.com/2008/bmw/ ... ng-needed/
Хубава статия.
Има една забележка в нея:
"Note: Only an official BMW dealership can recode or re-program your ECU."

nightdriver написа:колеги, при ме н се получи следното :
мислех , че имам проблем с дебитомера и като пълен новобранец го изключих на работеща кола , да правя проби и след като го закачих отново , колата не вървеше и пушешеБях принуден да търся човек с програма , да види за какво става въпрос и той просто програмира наново или изчисти грешка от дебитомера и колата стана отново пушка !
Е аз какво опявам от няколко дена като "Хоризонт".

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
badsharki написа:Хубава статия.
Има една забележка в нея:
"Note: Only an official BMW dealership can recode or re-program your ECU."![]()
![]()
Ми не знаех, че съм официален представител на BMW

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
На колеги от е46 съм правил тази процедура поне на 20 човека. На е39 3-4-ма. За извън форума да не говоря......И не вижам разлика м/у мен, пресли или някой колега със съответната диагностична апаратура да се различава от оторизиран БМВ сервиз? Освен по цената на услугата 

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Здравейте колеги. Аз съм с Е36 М40. Чета тук, че след като откачиш и закачиш дебитомера на работещ двигател се получават грешки и колата работи нестабилно. При мен стана следното. Имам газ на колата. Отвреме на време карам и на бенз- за прочистване. Та понякога имам колебания на оборотите, когато е студена почти не се усещат. Но като загрее или като е в движение и я изключа от скорост варират от 500 до 1000-1100. Оня ден откачих дебитомера на работещ двигател. Оборотите се стабилизираха, но леко се вдигнаха, до 1000. След 5-6 секунди пак го закачих и нямаше промяна на оборотите. После имам към 100 км с колата и не усетих, че не върви или че не работи добре. Но това с оборотите пак си остана проблем. Ако карам с откачен дебитомер какви ще са последствията- повишен разход, неравномерна работа на моторо или нещо друго. И дали в моя случай дебитомера не работи. Преди време четох една тема как се замерва дебитомера с мултицет, но не мога да я открия.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
ivopicha написа:Здравейте колеги. Аз съм с Е36 М40. Чета тук, че след като откачиш и закачиш дебитомера на работещ двигател се получават грешки и колата работи нестабилно. При мен стана следното. Имам газ на колата. Отвреме на време карам и на бенз- за прочистване. Та понякога имам колебания на оборотите, когато е студена почти не се усещат. Но като загрее или като е в движение и я изключа от скорост варират от 500 до 1000-1100. Оня ден откачих дебитомера на работещ двигател. Оборотите се стабилизираха, но леко се вдигнаха, до 1000. След 5-6 секунди пак го закачих и нямаше промяна на оборотите. После имам към 100 км с колата и не усетих, че не върви или че не работи добре. Но това с оборотите пак си остана проблем. Ако карам с откачен дебитомер какви ще са последствията- повишен разход, неравномерна работа на моторо или нещо друго. И дали в моя случай дебитомера не работи. Преди време четох една тема как се замерва дебитомера с мултицет, но не мога да я открия.
Колега земи един от някой приятел и пробвай с неговия, и разкачи акумулатора за ресет, и виж кво прай колата
Дебитомер не се мери с мултицет !!!
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти,може ли да получа повече информация
за дебитомерите на Е31 850,модел,проблеми
и друга интересна информация.
Как мога да рабера дали работят на 100%.
Един приятел ми обясни че моите
или работят или не.Смисъл че няма амортизация
от която да зависи % на работа.
С панелни филтри на KN е колата,
това оказвали някакво положително или
отрицателно влияние? Лично аз миля
че е някакси една идея по леко на колата.
преварително благодаря
за дебитомерите на Е31 850,модел,проблеми
и друга интересна информация.
Как мога да рабера дали работят на 100%.
Един приятел ми обясни че моите
или работят или не.Смисъл че няма амортизация
от която да зависи % на работа.
С панелни филтри на KN е колата,
това оказвали някакво положително или
отрицателно влияние? Лично аз миля
че е някакси една идея по леко на колата.
преварително благодаря
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
sadex5 написа:Колега земи един от някой приятел и пробвай с неговия, и разкачи акумулатора за ресет, и виж кво прай колата
Дебитомер не се мери с мултицет !!!
Идеята на меренето с мултицет беше,че като се върти реостата се променят стойностите. Може и да греша

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2