ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от boris » 20 Фев 2010, 14:51

bau.bg написа:
cls6666 написа:е да но ми направиха застраховка фалшива ли е била?

Няма начин да ти направят застраховка ГО без да има колата номера. Излъгали са те ....яко !

Това е "леко" несериозно, гражданската отговорност се съставя по номера на рамата на колата...как ще регистрираш нововнесен автомобил без да си сключил застраховка гражданска отговорност...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 20 Фев 2010, 20:32

Prekysvach написа:днеска попаднах на мн добро екземплярче , но се оказа че вчера са му дали табелите в кат и е бракувано някой знае ли как седят нещата при регистрация на бракувана кола .... вероятно всички документи са в наличност, какво се прави и на какви пари

помагайте искам я тая кола

Твоя е :))

Купуваш я с документ в случая като купчина желязо от собственика и.
Стягаш я и отива с репатрак до технотест, взимаш документ от тях че колата е възстановена и може да се движи по пътищата и после в КАТ за да регистрираш чудото :))

Успех
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 21 Фев 2010, 18:52

boris_k написа:
bau.bg написа:
cls6666 написа:е да но ми направиха застраховка фалшива ли е била?

Няма начин да ти направят застраховка ГО без да има колата номера. Излъгали са те ....яко !

Това е "леко" несериозно, гражданската отговорност се съставя по номера на рамата на колата...как ще регистрираш нововнесен автомобил без да си сключил застраховка гражданска отговорност...

Прави се ГО без да се попълни номер на колата, след регистрация се връщаш да ти го допълнят.Ако не го направиш полицата става невалидна.Мисля че максимума е две седмици - през това време трябва да я регистрираш и да се върнеш да ти попълнят номера в полицата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 21 Фев 2010, 21:43

Ами незнам за кой застрахователни компании говориш, но аз правя застраховки на няколко компании и на нито една от тях го няма това изискване за вписване, камо ли затова,че ставала невалидна, ако не го впишеш...
Изображение

Потребител
Кара: Seat Cordoba
Мечтае да кара: Leon 4x4 1.8T cupra
Детайли за колата: Hyundai Coupe 2.0 FX 139 hp

Мнение от copce » 22 Фев 2010, 13:29

Дали знаете каква е глобата при нарушение на чл.20 ал.1 от ЗДВП

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 22 Фев 2010, 17:25

50 лева фиш за без колан... като се има на предвид че след 2-3 метра спирах и просто откачих колана в движение... тоа пич изкочи и вика що си без колан не знаеш ли кви акции има сега... викам му ми незнам не съм полицай а и мисля че неслагайки колан не вредя и не преча на никой единствено бих си навредил на мене си при ПТП и полицая се нервира и ми написа фиш. Какво ще стане ако не се плати тоа фиш, че като го питах него беше изпаднал в нервна криза и не пожела да ми обясни....

ПП: хубаво аз ако си го платя то се плащало по банков път КАТ как ще разберат че съм си платил акта а не съм платил на некой друг нещо си при положение че просто им превеждаш парите.... ?

Потребител

Мнение от copce » 22 Фев 2010, 17:37

Доколкото аз знам ти се съставя АКТ по служебен път на основание на фиша и вероятно ще те уведомят по пощата да се явиш в КАТ за получаване на АКТ

Потребител

Мнение от copce » 23 Фев 2010, 9:45

SvetlyoSvetlyo написа:ПП: хубаво аз ако си го платя то се плащало по банков път КАТ как ще разберат че съм си платил акта а не съм платил на некой друг нещо си при положение че просто им превеждаш парите.... ?

За това във вносната бележка се пишат номер на основание за плащане и номера на фиша ако искаш може да ти пратя образец на платежното да си попълниш на компютъра и направо да идеш готов в банката тъкмо да видиш кое къде се пише :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 24 Фев 2010, 16:08

Лепнал съм се аз за едни сладури, че карат стегнато и да ми правят "заслон" и в село Подслон изпреварвам на непрекъсната линия с 70км/час (ма може и 90 да са били) и в тоя момент гледам една камерка ме "светва". Викам айде, папараците ме лепнаха. Знак за радар май не видях, за камера пък да не говорим. Какво мога да очаквам и мога ли "да окажа съпротива"?
Благодаря предварително!
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 25 Фев 2010, 10:52

Една УФСЪ ме изненада :shock:

Решила да си поднови книжката- това лесно... Ама тая НИКОГА НЕ си е вадила от новите- като ги сменяхме я домързяло понеже тя кола кара 3 пъти на 4 години, ама сега си купи и ще и трябва... Я кажете какъв е реда, при това положение (май и старото СУМПС се е загубило)- нормалната процедура и документи или... И ако я няма старата книжка какво се прави- обявява за загубена или никой не я търси вече...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 25 Фев 2010, 21:48

ms написа:Една УФСЪ ме изненада :shock:

Решила да си поднови книжката- това лесно... Ама тая НИКОГА НЕ си е вадила от новите- като ги сменяхме я домързяло понеже тя кола кара 3 пъти на 4 години, ама сега си купи и ще и трябва... Я кажете какъв е реда, при това положение (май и старото СУМПС се е загубило)- нормалната процедура и документи или... И ако я няма старата книжка какво се прави- обявява за загубена или никой не я търси вече...

Отива в КАТ по регистрация и подава молба за издаване / подмяна на СУМПС..... и готово :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 25 Фев 2010, 21:49

Яро написа:Лепнал съм се аз за едни сладури, че карат стегнато и да ми правят "заслон" и в село Подслон изпреварвам на непрекъсната линия с 70км/час (ма може и 90 да са били) и в тоя момент гледам една камерка ме "светва". Викам айде, папараците ме лепнаха. Знак за радар май не видях, за камера пък да не говорим. Какво мога да очаквам и мога ли "да окажа съпротива"?
Благодаря предварително!

Как разбра че са те "светнали" с камерата ?

Потребител
Аватар
Кара: 96' 318is

Мнение от shadow_318is » 26 Фев 2010, 9:55

Привет,
Имам следния въпрос. Постоянни ми адрес се води във Велико Търново. От 8 години живея в София. Имам актуална временна адресна регистрация, която подновявам всеки път когато си сменя квартирата. Веднъж един полицай ми каза, че при наличие на адресна регистрация в друг град, мога да си получа акта на това място ( различно от постоянния ми адрес по лична карта ). Но това се случи само веднъж, след това когато съм искал да ми напишат акт и наказателното постановление да го взема от КАТ в София, ми казват че не можело.
Има ли начин и как, човек да си вземи наказателното постановление по акт в град различен от посочения по лична карта?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 26 Фев 2010, 21:44

shadow_318is написа:Привет,
Имам следния въпрос. Постоянни ми адрес се води във Велико Търново. От 8 години живея в София. Имам актуална временна адресна регистрация, която подновявам всеки път когато си сменя квартирата. Веднъж един полицай ми каза, че при наличие на адресна регистрация в друг град, мога да си получа акта на това място ( различно от постоянния ми адрес по лична карта ). Но това се случи само веднъж, след това когато съм искал да ми напишат акт и наказателното постановление да го взема от КАТ в София, ми казват че не можело.
Има ли начин и как, човек да си вземи наказателното постановление по акт в град различен от посочения по лична карта?

Пускаш една молба в КАТ София и прилагаш бележка за местоживеене взета от съответното районно МВР. Ще ти прехвърлят партидата тук. Иначе само във В. Търново ще трябва да ходиш. Няма друг начин

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 26 Фев 2010, 22:29

Ta историята е дълга,но основното е ,че в момента съдя КАТ за измишльотини в наказателното постановление.Та ме интересува,ако спечеля делото,поемат ли те разходите за адвоката ми,тоест получвам ли някви пари ?

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум