м44 пъпчицата на зъбното колело на р.вал ПОМОЩ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 530д
Мечтае да кара: М6

м44 пъпчицата на зъбното колело на р.вал ПОМОЩ

Мнение от freak » 25 Фев 2010, 20:03

П.С. КАЗАХА МИ ЧЕ НА ЗЪБНОТО КОЛЕЛО НА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯ ВАЛ ИМА ПЪПЧИЦА КОЯТО ПРЕДАВА ИНФОРМАЦИЯТА НА ФАЗОВИЯ ДАТЧИК ОБАЧЕ АЗ НЯМАМ ПЪПЧИЦА възможно ли е да прекъсва колата от това????

Фазов датчик,Ламбд сонда и неправилно впръскване на гориво или нещо такова показва на диагностика!!!Сменям сондата, смених и фазовия датчик (обаче от м42 незнам има ли значение или няма???)грешката за фазовия датчик изчена на диагностиката оба4е пак показва сонда а сондата работи защото я сложихме на др бмв(м42) и работи а сондата си е от м44(поне за такава ми я дадоха не сам мн сигурен)!!!Значи смених дебитомера (понеже разполагам и с м42 работещ и го ползвам малко като ДОНОР сега докато открия какво става) и сложих оргиналния си ваздушен филтър понеже тая беше с "спортен" та значи с сонда от м42 и датчик от м42 и дебитомер от м44 колата заработи по4ти нормално оставих я на сутринта да проверя свещите понеже още не сам обаче на сутринта колата пак прекъсваше!!!Кабелите сам проверил работят!!А колата като и давам газ постепенно не прекъсва само като и дам рязко!!!????!!!!
Последна промяна freak на 25 Фев 2010, 22:18, променена общо 1 път

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Re: м44б19 ПРЕКЪСВА!!Помощ

Мнение от dinozab » 25 Фев 2010, 20:09

На празен ход прекъсва ли?Липса на мощност?

Потребител
Аватар

Мнение от freak » 25 Фев 2010, 20:13

Значи на празен ход не прекъсва а мощност не губи обаче трябва да се дава газ постепенно сеедно леко по леко щото иначе почва да прекъсва и прекъсва до 3000оборота иначе после е стрела :)

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 25 Фев 2010, 20:27

Като работи колата можеш ли без затруднения да извадиш щеката за маслото или да развиеш капачката за наливане?

Потребител
Аватар

Мнение от freak » 25 Фев 2010, 20:51

лесно е брат

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: м44 пъпчицата на зъбното колело на р.вал ПОМОЩ

Мнение от ивчо3 » 26 Фев 2010, 15:55

freak написа:П.С. КАЗАХА МИ ЧЕ НА ЗЪБНОТО КОЛЕЛО НА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯ ВАЛ ИМА ПЪПЧИЦА КОЯТО ПРЕДАВА ИНФОРМАЦИЯТА НА ФАЗОВИЯ ДАТЧИК ОБАЧЕ АЗ НЯМАМ ПЪПЧИЦА възможно ли е да прекъсва колата от това????

Фазов датчик,Ламбд сонда и неправилно впръскване на гориво или нещо такова показва на диагностика!!!Сменям сондата, смених и фазовия датчик (обаче от м42 незнам има ли значение или няма???)грешката за фазовия датчик изчена на диагностиката оба4е пак показва сонда а сондата работи защото я сложихме на др бмв(м42) и работи а сондата си е от м44(поне за такава ми я дадоха не сам мн сигурен)!!!Значи смених дебитомера (понеже разполагам и с м42 работещ и го ползвам малко като ДОНОР сега докато открия какво става) и сложих оргиналния си ваздушен филтър понеже тая беше с "спортен" та значи с сонда от м42 и датчик от м42 и дебитомер от м44 колата заработи по4ти нормално оставих я на сутринта да проверя свещите понеже още не сам обаче на сутринта колата пак прекъсваше!!!Кабелите сам проверил работят!!А колата като и давам газ постепенно не прекъсва само като и дам рязко!!!????!!!!

На М44 няма такава "пъпчица" на разпределителния вал, както на М42, така че не е от това. Вместо нея са сложили шайба на зъбното колело на разпределителния вал /Impulse sending wheel/. Ако имаш вяра в Реалоема, по каталожни номера датчика на радпределителния вал не става от М42 на М44. Не разбирам как си заменил дебитомер от М42, на мястото на МАФ сензора, това просто няма как да стане. Ламбда сонда също не става от М42, а само от 316i, М43Б19 от последните модели на Е36, май бяха компакт от 2000 г. Става също и от другите модели с М44- Z-3 и компакт 318ti.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 26 Фев 2010, 16:25

Toчно същото обсъждахме с jdl по скайпа. Просто няма как да сложиш MAF от М44 на М42 и да чакаш да тръгне. Напълно различни са. Затова и в повечето външни форуми пишат, че да сложиш cold air intake на М42 е равносилно на самоубийство, че изжмулиш ли му MAF-а, няма оправия, новите са супер скъпи и втора употреба обикновено са дали фира. :)

Потребител
Аватар

Мнение от freak » 26 Фев 2010, 16:57

Ивчо, на зъбното колело на р.вала е имало пъпка в това сам сигорен щото свалих капака на главата и си личи че е паднала просто я няма а има белег че я е имало а дебитомера дето сега сам с него е от м44. И може ли да ми кажете какво ще рече МAF?
Последна промяна freak на 27 Фев 2010, 2:52, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет

Мнение от Huffy » 26 Фев 2010, 19:35

зъбните колела на разпределителните валове нямат никаква пъпка :mhihi: датчика на разпределителния вал чете шайбата която стой върху зъбното колело на вала. При М42 има белег на зъбното колело и датчика чете директно него, Ивчо ти го е обяснил по-горе. Това аз го знам със сигурност, защото заради друг проклет датчик ми се наложи да си науча колата на изуст. Да не да се окаже накрая че си с М42 и само да си мислиш че си с М44 :mhihi: защото съм виждал датчиците на разпределителния вал и на двете железа и нямат нищо общо ;) нещо ни подаваш грешна информация :) . Ако на десния вал ( входящите газове) нямаш шайба на зъбното колело значи само си мислиш че караш М44 :) . Датчика на коляновия вал на М42 се намира опред в ляво и чете директно от ролката или зъбното колело ( не знам как да я нарека) и кабела му минава по предната част на двигателя точно под датчика на разпределителния вал. Ако е М44 изобщо няма да намериш това което ти описах току що

Потребител
Аватар

Мнение от freak » 26 Фев 2010, 23:07

м44 е брат обаче започвате да ме карате да си мисля че някой се е мъчел нещо да прави и е сложил зъбно колело примерно от 42 който всъщност е с "пъпка" или "белег" или знам ли как да го кажа най-добре!!Като отворих капака на главата на зъбното колело на разпределитения вал се вижда ясно че е имало такъв белег обаче е отчупен и сега го няма за това си мисла че непредава информация на датчика и колата прекъсва обаче след тия коментари за разни "шайби" направо незнам какво да мисля ?!?!? Трябва ми м44 до моя и да гледам от него май???Ебахти!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от to6i_Racing » 01 Мар 2010, 16:16

днес гледам се возеше с колата-оправи ли проблема?
ако не си виж на Ангел(Ачо-кита) зеления ИС мисля че той е с М44 мотор
а тук едва ли ще ти помогнат.. :mhihi: :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от freak » 02 Мар 2010, 22:19

Мии може да се каже че е оправена но сега прекъсва само в началото като я запаля и като поработи известно време се оправя и това ме кара да си мисля че са свещи. Много нещта по колата са побалгарени и ми трябва много време докато стане както трябва но до тук бобре... :driving:

Назад към E36