мнения относно промивното масло на приста
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- dezavu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бмв 320 Е36
- Мечтае да кара: ново бмв
мнения относно промивното масло на приста
здравеите колеги някои ползвал ли го е и имали ефект че вече се чудя с какво да ги промия тия повдигачи.мисля да мина на пълна синтетика мотул 8100 5в/40 но преди това да опитам и тази промивка даже си мисля преди да източа старото да сложа една присадка промивка на двигателя.преди седмица сложих на лъки моли за промивка на повдига4и и клапани и сега явно поразми клея и мизерията и като спра колата добре загряла на другия ден независимо че е топло навънка първото ми завъртане на стартера е все едно няма компресия все едно съм извадил свещите и така два три пъти явно докато отпушат повдигачите и се затворят клапаните запалва и две три минути работи с прекъсване и след това цял ден дори и да е изтинала си пали от 4етварт.ина4е двигателя ми е супер нито 4ука повдигач нито масълце похапва но тази мизерия явно от писурите италиянци дето не са сменяли масло много ме мори
очаквам съвети от препатили с подобен проблем благодаря предварително 

никога не карам по бързо от моя ангел хранител
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: мнения относно промивното масло на приста
а какъв е проблема 

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
колега добре си го замислил, малко ми се вижда отживелица да ползваш промиващи масла ама щом ти се занимава.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
значи ако проблема е първото палене на ис за деня, то има доста теми по въпроса... като виждането за евентуалния проблем е много далеч от истината тука... но дето се вика, нищо не губиш да пробваш и да споделиш...
- dezavu
- кандидат ентусиаст
-
консултирал съм се с двама трима маистори и всички това ми казват 4е проблема идва от незатворен клапан и губи компресия и затова върти така и то не един щото иначе щеше да запали веднага поне на три цилиндъра за стартери и бендикси отпада като вариянт проверено е всичко възможно
- dezavu
- кандидат ентусиаст
-
някои знае ли колко струва и каде го има в варна
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Колега търси го по бензиностнаций на Петрол, от там се сдобих с такова, цена около 1 лв. туба 4 литра. Съвсем скоро ще го слагам в моторедката.
П.П. Опа изял съм числата: 18 лв. е тубата 4 литра.
П.П. Опа изял съм числата: 18 лв. е тубата 4 литра.
Последна промяна NikiNikolov на 25 Фев 2010, 13:22, променена общо 1 път
- BlacK-EviL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно 32?и цупе
- Мечтае да кара: е92 м3 цупе
при последната ми смяна на маслото , источих старата гняс налях 4л промивно и я оставих да поработи 5-10 мин. След което источих и него беше почти с цвета на старото ми отработено масло(доста черно). Което ме навежда на мисълта че поне малко е промило двигатела . Определено мисля през 1-2 смени на маслото да правя по една такава промивка 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Синтетиката мие достатъчно добре, ако е друго може би не е лошо да се направи една промивка. Ама що точно с Приста 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
аз съм сипвал 2 пъти е тва

слага се към старото масло преди смяната и се оставя да работи 3мин. след тва се източва всично и се наливо новото масло. Аз лично абсолютно никва промяна не видях от тая операция. При източването на маслото нямаше нищо необичайно и пак като отварях капака на клапаните да сменям гарнитура си имаше гняс
Лично мое мнение, а и на хора, занимаващи се в тази обляст е, че нищо не мие по добре от самото си масло, сменяш ли го редовно и с хубаво, нямаш грижи, не ти тряят никви добавки.
Не знам какво целиш с това промиване, но ако е това, че сега си с 10В40 и искаш да минеш на 5В40, нямаш грижи не е нужно да миеш. И аз скоро от 10В минах на 5В

слага се към старото масло преди смяната и се оставя да работи 3мин. след тва се източва всично и се наливо новото масло. Аз лично абсолютно никва промяна не видях от тая операция. При източването на маслото нямаше нищо необичайно и пак като отварях капака на клапаните да сменям гарнитура си имаше гняс

Лично мое мнение, а и на хора, занимаващи се в тази обляст е, че нищо не мие по добре от самото си масло, сменяш ли го редовно и с хубаво, нямаш грижи, не ти тряят никви добавки.
Не знам какво целиш с това промиване, но ако е това, че сега си с 10В40 и искаш да минеш на 5В40, нямаш грижи не е нужно да миеш. И аз скоро от 10В минах на 5В

- dezavu
- кандидат ентусиаст
-
ами аз съм го написал какво целя да промия повдигачите и клапаните 

11 мнения
• Страница 1 от 1