Съвет за получаване на добър звук!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: Съвет за получаване на добър звук!
да не говорим че ми прави мизерии с ламбда сондата.
Нали я смени?Пак ли нещо?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- cekunnn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 6 in line, 1.8Т
- Мечтае да кара: M6 G power
Колеги да ползвам темата да ви питам моята "принцеса" е същата Е36 320и /дали е ванос не знамя/
Та искам да питам дали някой има представа какво да направя за да започне да ми вади дълбок и плътен звук а не като на масово пърдящите колиби. Ако някой е запознат моля да ме светне /избор на ремус, дали с права генерация и ремус или стоковата и ремус...?!?!/ Благодаря предварително
Та искам да питам дали някой има представа какво да направя за да започне да ми вади дълбок и плътен звук а не като на масово пърдящите колиби. Ако някой е запознат моля да ме светне /избор на ремус, дали с права генерация и ремус или стоковата и ремус...?!?!/ Благодаря предварително

Ако следваш стадото, ще газиш в тор.

- STOPSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Нещо между 320-ка и М3
- Мечтае да кара: S62B50
Според мене няма ништо по хубаво от оригиналната средна част на BMW генерацията или по просто казано стоковите катализатори там е цялата истина за качествения звук и вече зависи от краиното гърне
от личен опит мога да кажа че на мястото на катализаторите наи добре става с резонаторно гърне,
а ако се сложат прави тръби на мястото на катализатора става отвратително шумно ако нямате хубаво задно гърне и при връщане на педала на газта има едно парпорене за това наи добре с катализаторите ако са читави от там идва плътния звук.
Ето моята кола как звучи при студен старт http://www.youtube.com/watch?v=jPHPjxpLdxo
По касно можи да направя клип при загряли гърнета
от личен опит мога да кажа че на мястото на катализаторите наи добре става с резонаторно гърне,
а ако се сложат прави тръби на мястото на катализатора става отвратително шумно ако нямате хубаво задно гърне и при връщане на педала на газта има едно парпорене за това наи добре с катализаторите ако са читави от там идва плътния звук.
Ето моята кола как звучи при студен старт http://www.youtube.com/watch?v=jPHPjxpLdxo
По касно можи да направя клип при загряли гърнета

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Nukem написа:да не говорим че ми прави мизерии с ламбда сондата.
Нали я смени?Пак ли нещо?
Новата стара сонда работи перфектно и определено има подобрение спрямо старата, но когато газовете излизат бързо поради липса на катализатор или резонатор не смогва да ги измери
- cekunnn
- кандидат ентусиаст
-
Значи първо мисля да пробвам само с ремус пък после евентуално да заменям стоковата среда с права генерация. Въпроса за хубавия ремус обаче остава... Що за ремус да си зема че да не бръмчи кът изпърдела лада а да вади дълбок и плътен звук... ПОМОЩ колеги 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тоя Sebring от UK ли го намери? 
Че нещо отвътре ме гложди да направя Мерца малко по-шумен... в момента само боботи
Суперспринт и Ремус малко са се объркали с цената за мен, а нещо изпълненията не ме радват като ги гледах.

Че нещо отвътре ме гложди да направя Мерца малко по-шумен... в момента само боботи

Суперспринт и Ремус малко са се объркали с цената за мен, а нещо изпълненията не ме радват като ги гледах.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Дам, но на Себринг цената е бая по-дебела от Ремус и Суперспринт.
Гледах скоро отдолу един Е55 АМГ, всичко си беше Себринг, явно знаят тва-онова
Гледах скоро отдолу един Е55 АМГ, всичко си беше Себринг, явно знаят тва-онова

Що го написа това?
Половината форум ще забрави колко са велики Ремус и Суперспринт и ще почне да се кълне на Себринга 
Иначе най-добро като изпълнение изглеждаше на Ремус за ЦЛК-то. Бяха му направили и формата и куките като оригинални. Даже имаше за регулиране на ъгъла на куките да го вдигаш нагоре. Цените са им съпоставими за Мерц-а. Около 1000лв.
Ама звука на Себринга е голямо чудо

Иначе най-добро като изпълнение изглеждаше на Ремус за ЦЛК-то. Бяха му направили и формата и куките като оригинални. Даже имаше за регулиране на ъгъла на куките да го вдигаш нагоре. Цените са им съпоставими за Мерц-а. Около 1000лв.
Ама звука на Себринга е голямо чудо

- cekunnn
- кандидат ентусиаст
-
Гледам че е станало объркване под "ремус" имам предвид не марката ами краиното гърне спортно ли се води какво е не зная 

- cekunnn
- кандидат ентусиаст
-
Хайде колеги няма ли някой с 320-ка и хубаво гърне да препоръчва 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ми гърне има от 100 до 1000+ лв, простираш се според парите. Ако имаш 100- тина лв си взимаш Нес спорт, разни no name марки от Илиянци или нещо подобно. За 200- 300лв си взимаш някакво запазено 2 ръка по-марково. За още малко отгоре си взимаш нещо от рода на универсален Ремус от по-ниските серии и вече за дебелите пари Суперспринт, Себринг и т.н.
- sinster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М52B20
- Детайли за колата: ...най-бавната в Пловдив :)
да продължим с 20-ките в същата тема
. На мястото на катализатора е права тръба. На мястото на второто гърне е така наречения "завихрител" - спираловидна стриктора завихряща или ускоряваща изгорелите загове. И отзат е оригиналното гърне от 20-ка. Освен, че без катализатор мирище отвратително при над 3 хил. оборота точно под шофьорското се чува едно "дрънчене" и се осеща /когато работи на място/ вибрация.
Мисля да предприема промени с цел убиране на вибрациите и подобряване на звука - заглушаване.
Някакви съвети.... Не се търси спортен звук, а намаляване на вибрациите.
Това с меката връзка каква работа върши?

Мисля да предприема промени с цел убиране на вибрациите и подобряване на звука - заглушаване.
Някакви съвети.... Не се търси спортен звук, а намаляване на вибрациите.
Това с меката връзка каква работа върши?
...burn your tyres , not your soul.....

bum_bum написа:http://www.youtube.com/watch?v=u1uhOUqGlQc абстрахирай се от свиренето на ремъка
чудесен звук, тръпки да те побият

при мен е някакво подобие на това (не с такова качество естествено), само че във високите е една идея по пискливо
аз съм само с крайно гърне bartoli
уникално добро гърне за мен като изключим визията

абе с 2 думи с крайно гърне чувам точно този звук, който ми пълни душата

- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4