Проблем с паленето на Е34 тд

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 525TDS

Проблем с паленето на Е34 тд

Мнение от svettlyo » 23 Фев 2010, 12:22

Колеги имам следния проблем,да ли някой ще помогне!!!
Колата е 2,5 тд, имам затруднения с сутрешния старт,но само когато е под -1 градус,пали доста трудно,но запали ли след това колкото и да е студено отивам при нея дори и след 5 часа ,пали веднага, и другото странно нещо е като загрее но само като седя в задруствания ли на пълна ръчка като я изгася пак трудно пали,а още по стрянно е че и при двата случея е по един и същ начин, студена или много заграла(стрелката на водата не мърда от 12 часа),тъкмо да запали и веднага угасне и след това въртенето става доста запалва и има един интервал в които не може да се изфорцира,но и не всеки път го прави, някои приятели ме бъзгат че е кола със собствено мнение а други че съм си взел летна кола :),сменил съм доста неща по тази кола вериги ,помпа, плочка,температурни датчици и др. Ако някой се е сблъскал с такъв проблем надявам се да помогне .А и да допълня че и в Супер дизел съм ходил доста пъти, но там до сега не го е правила този проблем,винаги пали от раз

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко
Детайли за колата: Е 53

Re: Проблем с паленето на Е34 тд

Мнение от vladimir8505 » 24 Фев 2010, 23:11

Плочката как ти е :?: :?: :?: А в резервоара(помпата,цедкта) :?: :?: :?: ........провери ли..

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 24 Фев 2010, 23:28

колега аз имах същия проблем(524тд),като я оставиш вдигни капака и гледай дали не и пада нафтата във прозрачния маркуч щото точно от една от скобите ми зимаше въздух аз го смених смених и скобите и за всеки случай си сложих клапанче за нафтата сега и в най студените дни като бяха само да подгрее и пали от 4-върт
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Потребител
Аватар

Мнение от svettlyo » 25 Фев 2010, 0:19

плочката е добре , нафтата също си е ок,налягането е идеално, помпата в резервоара я отварях бешв все едно вчера я бях сложил.

Потребител
Аватар

Мнение от svettlyo » 25 Фев 2010, 0:21

и аз го замислям това с калапана одаче като държи налягане няма нужда :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 25 Фев 2010, 8:53

golov_bg написа:колега аз имах същия проблем(524тд),като я оставиш вдигни капака и гледай дали не и пада нафтата във прозрачния маркуч щото точно от една от скобите ми зимаше въздух аз го смених смених и скобите и за всеки случай си сложих клапанче за нафтата сега и в най студените дни като бяха само да подгрее и пали от 4-върт

:yes: :yes: :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от svettlyo » 25 Фев 2010, 11:41

И да допълня ,сега тези дни нали е по топло ,не я бях палил 4 дни, запали веднага

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 25 Фев 2010, 23:43

Колко км си минал от смяна на вериги :?:

Потребител
Аватар

Мнение от rado_1983 » 04 Мар 2010, 14:58

Колеги да не правя нова тема и аз имам подобен проблем. Не иска да пали без значение от времето - топло ли е студено ли е. Пробвах подгряващите свещи здрави са, релето им също, клапана за горивото и той работи и не ще и не ще да пали. Изчистил съм и цедката в резервоара, сложих ръчна подкачаща помпа. Стартера си върти добре пробвах с три акумулатора нови (мислях че е от акумулатора), но същата работа. Дайте идеи какво да проверя, че вече не знам. А, да не забравя - като я дръпна 10метра и веднага пали. Да ви питам и нормално ли е като въртя да е бял пушека ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 04 Мар 2010, 17:38

rado_1983 написа:Колеги да не правя нова тема и аз имам подобен проблем. Не иска да пали без значение от времето - топло ли е студено ли е. Пробвах подгряващите свещи здрави са, релето им също, клапана за горивото и той работи и не ще и не ще да пали. Изчистил съм и цедката в резервоара, сложих ръчна подкачаща помпа. Стартера си върти добре пробвах с три акумулатора нови (мислях че е от акумулатора), но същата работа. Дайте идеи какво да проверя, че вече не знам. А, да не забравя - като я дръпна 10метра и веднага пали. Да ви питам и нормално ли е като въртя да е бял пушека ?

Някой път, ще я дръпнеш и ще ти пламне и главата като разбереш колко струва ремонта след това. Как провери подгревните свещи? Я си купи 6 нови искра и ги смени и пак ни драсни какво се случва.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Кара: 324 ТД

Мнение от dupeto » 05 Мар 2010, 0:25

дето вика Zubcho, как замери свещите. мойте ги замерих на релето с кабелче, всичките работят, колата не ще да запали. свалям ги, на акумолатора, 3 изгорели. 3 нови и сега пали от раз. аз съм за проверка на свещи...

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 05 Мар 2010, 1:09

Свещите има как да се проверят ;) .
До колегата rado_1983 имаш прекалено голямо закъснение на помпата и затова не ти пали колата.От къде си?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 05 Мар 2010, 1:32

Бутни помпата към мотора и си ОК :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 тдс
Мечтае да кара: настрани
Детайли за колата: Само шпер.

Мнение от mitio ochite » 05 Мар 2010, 10:44

svettlyo написа:плочката е добре , нафтата също си е ок,налягането е идеално, помпата в резервоара я отварях бешв все едно вчера я бях сложил.

А проверили помпата дали работи нищто че е като нова,махни единия маркуч при филтъра и виж студена като дадеш контакт трябва да хвърля нафта,а топла като завъртиш на стартер,виж и свещите вапреки че топла колата не грее и мисля че не е от тях,може и малко аванс ако не точен след смяна на вериги

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 05 Мар 2010, 14:01

да колега я си провери помпата дали качва нафтичка
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Следваща

Назад към E34