ВЪПРОС ЗА ОКАЧВАНЕ Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
ВЪПРОС ЗА ОКАЧВАНЕ Е39
Здравей те колеги имам едно въпросче колата ми е с нормално окачване но отпред е малко вирната и направо ме дразни искам да я сваля малко за целта можели само с пуржини да се получи желания ефект или си трябват и амортесиори и ако някои знае как става нека помогне (търся най евтиния вариянт) 

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: ВЪПРОС ЗА ОКАЧВАНЕ Е39
Варианта, най-евтиния според мен е рязане на пружини (мисля че не е желателен този вариант). А най - качествения вариант е подмяна на пружини и амортисьори - пружините къси а аморт. с регулируема височина някой из форума продаваше такива. Цена май беше 340лв или нещо такова за амортисьор за пружини незнам цена
Да кажат по знаещите

- hamann25
- младши ентусиаст
-
ако някои има такива за продаване да драсне един ред
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Колега най-евтиния вариант който ще го правя и аз след няколко седмици е рязане на пружините аз смятам пък да си спусна задницата и малко предницата човека който ще го прави това нещо ми иска 60лв. ,но трябва да го прецените с майстора който ще ти ги реже,да изчислите колко да се резне от пружините,трябва да съобразиш колко точно искаш да ти легне и с каквито джанти си в момента да неземат да упират и да съобразиш за по нататък,ако ще слагаш по големи джанти и това е !!!!! 

- hamann25
- младши ентусиаст
-
нямали да има някви последици от това рязане
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
Продавам спортни пружини EIBACH за Е39
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега най- читавия вариянт за сваляне на колата си е цяло окачване, това с рязане на пружини.... не караш астра или голф 2. Има читави окачвания на поносими цени не е казано, че трябва да вземеш оригинално М окачване за да ти върши работа.
За пример- един познат си взе за е46 от ибея окачване за 350евра.
За пример- един познат си взе за е46 от ибея окачване за 350евра.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
тъй като и аз имам същия "проблем", пусках и тема, но за рязане на пружините на Е39 никой не ме посъветва... дори човека който ми поддържа колата ме предупреди да не го правя , въпреки, че наистина идеята е привлекателна от финансова гледна точка(на пръв поглед).
С интерес ще следя темата... нека някой запознат да каже защо не се режат тези пружини... за разлина от Е34(кадето е успоредна спирала - знам защото съм рязъл), при Е39 се "издува" в средата - заради това ли е проблема?
С интерес ще следя темата... нека някой запознат да каже защо не се режат тези пружини... за разлина от Е34(кадето е успоредна спирала - знам защото съм рязъл), при Е39 се "издува" в средата - заради това ли е проблема?
- bili1
- ентусиаст
-
Нищо неможе да му стане от рязането на пружини като купиш спортно окачване ще развалиш возията ще стане по твърдо возенето,както решиш колега аз мойте ще ги режа няма какво да му стане. 

- hamann25
- младши ентусиаст
-
не мисля да си режа пуржините но все пак колегата ако си ги отреже да сподели за предимствата(ако има такива)или пък за минуса от цялата операция
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Аз пък се замислям за повдигане на колата. Със спортното окачване не мога да мина дупка, легнал полицай или да паркирам перпендикулярно на тротоара без да задере от някъде 

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
принципно съм гледал каталог за предни амортесиори за Е39 говоря 6 цилиндрови, ставаше въпрос за билщаин (б4 ако не се лъжа), еми от 520 до 530 билщаина е ЕДНАКЪВ по каталог, независимо дизел бензин !
може да има разлика вече в самите пружини, защото преди време сложихме на едно комби 525д пружини от 520, и си стана като с М окачване отпред
може да има разлика вече в самите пружини, защото преди време сложихме на едно комби 525д пружини от 520, и си стана като с М окачване отпред

- b0k0
- селянина с колелото
-
- Кара: тролей
- Мечтае да кара: влак
Съвет: НЕ режи пружините.. изчислени са да са с определен брой навивки и определена дължина, скъсяването от "майстор" с флексата влошава ситуацията от всякъде.
02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

- hamann25
- младши ентусиаст
-
- bili1
- ентусиаст
-
Колеги направо ме пратихте във вечен замисъл да мисля "какво може да стане като се резнат пружините?????????......" колата няма да я заболи колеги,пружините могат да се резнат усвен ако нетовариш по 300 килограма картофи в багажника,тия пружини ще се резнат от способен човек не инвалид с две леви ръце режат се равномерно всяка по равно нищо неможе да и стане на колата усвен да ти упира гумата в калника ако е прекалено ниска колата това е нищо друго неможе да и стане на колата!!!! 

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3