Шумно затваряне на вратите... Възможност за upgrade?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Re: Шумно затваряне на вратите... Възможност за upgrade?!

Мнение от svilgg » 20 Фев 2010, 14:17

вратите се регулират най-лесно
както колегата лилоф е описал , с малко пояснение
охлабвате 4-те болта , съвсем леко , колкото закопчалката да се движи напред назад но с малка трудност
почвате да отваряте и затваряте вратата , нужни са около 3-4 повторения докато самите вие не се убедите че тя се отваря и затваря лесно
след последното затваряне отворете съвсем леко врата без да дърпате , стегнете 4-те болта и пробвайте да затворите. ако няма никакви проблеми по вратата това е достатъчно да бъде регулирана заключалката

вземете и едно спрейче за смазка и си пръснете по заключалката монтирана на вратата както и средната "панта" която позиционира отворената ви врата.това смятам е предостатъчно да възвърнете малко от приятния звук отпреди 15 години
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 20 Фев 2010, 18:59

Колеги,от това ргулиране,има и то нерядко сртаничен ефект,вратата не приляга плътно на уплътнението,и над 100км се получава неприятен шум.Аз постъпих по различен начин:Най-често шумът идва от самата кора и разхлабени болтове и видии.Аз какво направих:-свалих цялата кора,и целия механизъм (бравата)почистих и смазах всичко с течна грес,включително и водачите на стъклото,претегнах всички болтове,и смених видиите на дръжката на кората с един номер по дебели,от там после след като сложих кората и прибавих и 6бр допълнителни видии с черни глави да помагат на щипките(видиите завивам до толкова да им потъне главата леко в кората и стават незабележими).Смазах и пантите и вратата взе да се затваря като на хладилник.Мн хора са против видиите,но колите взеха да ни надвишават годините на деветокласник,та затова приложих този вариант и останах доволен.Който иска може да го приложи.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 20 Фев 2010, 20:40

Колеги ще задам малко тъп въпрос ама...кой точно механизъм е с 4 шестограмни болта, защото аз като погледнах, закопчалката на вратата към купето е с 2 болта еврейска звезда, както и тази част на която ляга на купето също е с 2 еврейски звезди :dunno:
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Фев 2010, 22:45

MadChicken написа:Колеги ще задам малко тъп въпрос ама...кой точно механизъм е с 4 шестограмни болта, защото аз като погледнах, закопчалката на вратата към купето е с 2 болта еврейска звезда, както и тази част на която ляга на купето също е с 2 еврейски звезди :dunno:

Няма 4 шестограмни болта ..... , болтовете са по два на всяка "закопчалка" и са точно еврейска звезда (и то бая големичка мисла че беше Т35), както си отбелязал ... И аз го видях това , че в някой от постовете беше написано , но реших да не задълбавам в това , просто неточно се е изразил колегата ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 23 Фев 2010, 20:30

lilof, metodi80 да сте живи и здрави колеги днес приключих с упражнението допълнителна изолация + настроика на вратите :yes: коренна разлика, с изолацията се заиграх малко повече и налепих и на ламарината на самата врата в момента буквално се возя на друга кола, още веднъж благодаря ииии keep with the good work ! :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 23 Фев 2010, 21:41

Coulthard написа:lilof, metodi80 да сте живи и здрави колеги днес приключих с упражнението допълнителна изолация + настроика на вратите :yes: коренна разлика, с изолацията се заиграх малко повече и налепих и на ламарината на самата врата в момента буквално се возя на друга кола, още веднъж благодаря ииии keep with the good work ! :)

Каква изолация си ползвал?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 23 Фев 2010, 22:52

на ламарината има залепена пресована стъклена вата с дебелина 20мм а на вътрешната стена на кората 5мм не знам кво се води ама се ползва под ламината :)
вложени средства:
3кв.м. от изолация за ламинат 5мм - 7лв
и от ватата не съм плащал но все пак видях цената - 15лв за 3кв.м
лепило Бизон - 10лв
20 щипки за корите - 12лв
Общо: 44лв около 6 часа работа и една нощ за съхненето
Ефекта нямам думи :) сега интересното идва на лято дали това упражнение ще ми разтовари работата на климатика поради доста по малките топлинни загуби които ще имам
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 23 Фев 2010, 22:57

Днес и аз регулирах вратите и ефекта е потресаващ :shock: Никога не съм предполагал, че на Е36 могат така да се затварят вратите.
Благодарности на колегите за обясненията :yes:
Only dead fish follow the stream...

Предишна

Назад към E36