Шумно затваряне на вратите... Възможност за upgrade?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Шумно затваряне на вратите... Възможност за upgrade?!
liloff написа: .... просто желание изисква... а и не е и цапане. С отверката в ръка... напред... назад... завий, развий... и така.....
Така е ....
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
вратите се регулират най-лесно
както колегата лилоф е описал , с малко пояснение
охлабвате 4-те болта , съвсем леко , колкото закопчалката да се движи напред назад но с малка трудност
почвате да отваряте и затваряте вратата , нужни са около 3-4 повторения докато самите вие не се убедите че тя се отваря и затваря лесно
след последното затваряне отворете съвсем леко врата без да дърпате , стегнете 4-те болта и пробвайте да затворите. ако няма никакви проблеми по вратата това е достатъчно да бъде регулирана заключалката
вземете и едно спрейче за смазка и си пръснете по заключалката монтирана на вратата както и средната "панта" която позиционира отворената ви врата.това смятам е предостатъчно да възвърнете малко от приятния звук отпреди 15 години
както колегата лилоф е описал , с малко пояснение
охлабвате 4-те болта , съвсем леко , колкото закопчалката да се движи напред назад но с малка трудност
почвате да отваряте и затваряте вратата , нужни са около 3-4 повторения докато самите вие не се убедите че тя се отваря и затваря лесно
след последното затваряне отворете съвсем леко врата без да дърпате , стегнете 4-те болта и пробвайте да затворите. ако няма никакви проблеми по вратата това е достатъчно да бъде регулирана заключалката
вземете и едно спрейче за смазка и си пръснете по заключалката монтирана на вратата както и средната "панта" която позиционира отворената ви врата.това смятам е предостатъчно да възвърнете малко от приятния звук отпреди 15 години
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Колеги,от това ргулиране,има и то нерядко сртаничен ефект,вратата не приляга плътно на уплътнението,и над 100км се получава неприятен шум.Аз постъпих по различен начин:Най-често шумът идва от самата кора и разхлабени болтове и видии.Аз какво направих:-свалих цялата кора,и целия механизъм (бравата)почистих и смазах всичко с течна грес,включително и водачите на стъклото,претегнах всички болтове,и смених видиите на дръжката на кората с един номер по дебели,от там после след като сложих кората и прибавих и 6бр допълнителни видии с черни глави да помагат на щипките(видиите завивам до толкова да им потъне главата леко в кората и стават незабележими).Смазах и пантите и вратата взе да се затваря като на хладилник.Мн хора са против видиите,но колите взеха да ни надвишават годините на деветокласник,та затова приложих този вариант и останах доволен.Който иска може да го приложи.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Колеги ще задам малко тъп въпрос ама...кой точно механизъм е с 4 шестограмни болта, защото аз като погледнах, закопчалката на вратата към купето е с 2 болта еврейска звезда, както и тази част на която ляга на купето също е с 2 еврейски звезди 

Only dead fish follow the stream...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
MadChicken написа:Колеги ще задам малко тъп въпрос ама...кой точно механизъм е с 4 шестограмни болта, защото аз като погледнах, закопчалката на вратата към купето е с 2 болта еврейска звезда, както и тази част на която ляга на купето също е с 2 еврейски звезди
Няма 4 шестограмни болта ..... , болтовете са по два на всяка "закопчалка" и са точно еврейска звезда (и то бая големичка мисла че беше Т35), както си отбелязал ... И аз го видях това , че в някой от постовете беше написано , но реших да не задълбавам в това , просто неточно се е изразил колегата ....
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
lilof, metodi80 да сте живи и здрави колеги днес приключих с упражнението допълнителна изолация + настроика на вратите
коренна разлика, с изолацията се заиграх малко повече и налепих и на ламарината на самата врата в момента буквално се возя на друга кола, още веднъж благодаря ииии keep with the good work ! 

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Coulthard написа:lilof, metodi80 да сте живи и здрави колеги днес приключих с упражнението допълнителна изолация + настроика на вратитекоренна разлика, с изолацията се заиграх малко повече и налепих и на ламарината на самата врата в момента буквално се возя на друга кола, още веднъж благодаря ииии keep with the good work !
Каква изолация си ползвал?
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
на ламарината има залепена пресована стъклена вата с дебелина 20мм а на вътрешната стена на кората 5мм не знам кво се води ама се ползва под ламината
вложени средства:
3кв.м. от изолация за ламинат 5мм - 7лв
и от ватата не съм плащал но все пак видях цената - 15лв за 3кв.м
лепило Бизон - 10лв
20 щипки за корите - 12лв
Общо: 44лв около 6 часа работа и една нощ за съхненето
Ефекта нямам думи
сега интересното идва на лято дали това упражнение ще ми разтовари работата на климатика поради доста по малките топлинни загуби които ще имам

вложени средства:
3кв.м. от изолация за ламинат 5мм - 7лв
и от ватата не съм плащал но все пак видях цената - 15лв за 3кв.м
лепило Бизон - 10лв
20 щипки за корите - 12лв
Общо: 44лв около 6 часа работа и една нощ за съхненето
Ефекта нямам думи

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Днес и аз регулирах вратите и ефекта е потресаващ
Никога не съм предполагал, че на Е36 могат така да се затварят вратите.
Благодарности на колегите за обясненията

Благодарности на колегите за обясненията

Only dead fish follow the stream...
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2