Проблем с горивомера
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с горивомера
Горивомера не показва вярни показания. Колата е 318 тдс. Преди няколко дни колата угасна за гориво при стелка над лампата за резервата, без тя да светва. Днес я карах с светнала лампа и имаше гориво. Преди нивото ми е падало под 0та и колата има още гориво. Ако имате идеи казвайте.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Re: Проблем с горивомера
Колега от банско я ме светни какво общо има сонда с нивомер?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
Баварките ни са с един резервоар, който е разделен на две части.
Във всяка част има по един нивомер. На базата на показанието на двата нивомера се сформира краен резултат, който виждаме на уреда на таблото. Това води до голямо отклонение в показанията
. Най-тъпото е че лампата светва когато стрелката се измести на определено ниво към минимума.
Например при "Лада" уреда може да ти покаже 1/2, но лампата ако светне това означава, че в резервоара има 6L. Това е така, защото лампата е вързана директно към прекъсвач, който се намира в резервоара и не я грее ако не рабоди уреда или нивомера на сондата.
При мен всичко работи. Наскоро правих помпата в резервоара.
Вчера като тествах и колата ми мина само 31km от момента, в който светна лaмапта за резерва и изгасна двигателя.
Но срелката показваше че има поне още 3L. сипах 2L и си продължих по пътя още 15км. до следващата бензиностанция.
Съвет: Не оставяйте резервоара с гориво по-малко от 1/4.
Изображение
Във всяка част има по един нивомер. На базата на показанието на двата нивомера се сформира краен резултат, който виждаме на уреда на таблото. Това води до голямо отклонение в показанията

Например при "Лада" уреда може да ти покаже 1/2, но лампата ако светне това означава, че в резервоара има 6L. Това е така, защото лампата е вързана директно към прекъсвач, който се намира в резервоара и не я грее ако не рабоди уреда или нивомера на сондата.
При мен всичко работи. Наскоро правих помпата в резервоара.
Вчера като тествах и колата ми мина само 31km от момента, в който светна лaмапта за резерва и изгасна двигателя.
Но срелката показваше че има поне още 3L. сипах 2L и си продължих по пътя още 15км. до следващата бензиностанция.
Съвет: Не оставяйте резервоара с гориво по-малко от 1/4.
Изображение
Последна промяна bmw325tds на 23 Фев 2010, 12:31, променена общо 4 пъти
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
pistata9889 написа:Колега от банско я ме светни какво общо има сонда с нивомер?
тва, че ти му викаш нивомер, а той сонда

- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
BiTurbo написа:pistata9889 написа:Колега от банско я ме светни какво общо има сонда с нивомер?
тва, че ти му викаш нивомер, а той сонда
Разбрахме се на лс

- Steve70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83
- Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"
От всичко казано до тук, да разбирам ли, че няма как да разбера, кога карам на резерва, и колко литра са ми останали като светне лампата. Защото и при мене го има същото явление, и се канех да отварям резервоара за проверка на датчиците?
Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.
При мен пък се получава обратното.Колата е 318 М43.
Както примерно е между червеното и първото деление (15) , се е случвало до 20ина км. да падне и да светне лампата.
Иначе си показва доста вярно, но когато светне резервата , стрелката веднага пада на НУЛА, след което се измества дори преди нулата.Проверено е с пълнене до горе, че в този момент, когато стрелката е била преди нулата е имало около 6-7 л. бензин.
Както примерно е между червеното и първото деление (15) , се е случвало до 20ина км. да падне и да светне лампата.
Иначе си показва доста вярно, но когато светне резервата , стрелката веднага пада на НУЛА, след което се измества дори преди нулата.Проверено е с пълнене до горе, че в този момент, когато стрелката е била преди нулата е имало около 6-7 л. бензин.
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
И аз имам съшия проблем с нивото ... като сипа до горе ,докато не стигне 30тина литра няма грижи ... доста вярно ми се струва да е ,но мине ли стрелката 30 литра ,все едно бензина започва да се изпарява ...Къде мога да отида да ми прегледат всички датчици и евентуално тоя неприятен проблем да ми се махне от главата ??????
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Това е проблем при всички май.Като смених помпата комплекта върви с нивомер (за бензин става дума)който представлява един сектор с графитени участъци по които се движи рамото на поплавъка,тъй като най-често караме колите с малко количество бензин долния участък на сектора е по износен и от това е получава тази аномалия.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- cekunnn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 6 in line, 1.8Т
- Мечтае да кара: M6 G power
Аз на моята не мога да и видя лампата как свети /не защото винаги има много вълшебна течност/ ами защото м/у минимума и 15 колата направо гасне... Нивомера го проверявахме и си е наред ама неще да отчете какво точно се случва в резервоара 

Ако следваш стадото, ще газиш в тор.

- KickingKing
- ентусиаст
-
И на помпата има нивомер и от другата страна на резервоара има пак и по някакъв наин ги смята в коя част колко литра има и т.н. При мен отделния нивомер е преебан и за това си показва м/у 10-25 каквото си поиска и мога да мина 60км с 2 литра или 20км с 10 литра според него. Лекуването е закупуване на по-добър нивомер, а не дай си боже и помпа.
Също така може да е гадна връзка (може да почистите буксите и от двете страни с контактен спрей) или от таблото (пак детската болест преебава понякога нещата). Понякога в таблото се запаметява и грешка за "неточен волтаж на нивомера" когато има такива проблеми.
Също така може да е гадна връзка (може да почистите буксите и от двете страни с контактен спрей) или от таблото (пак детската болест преебава понякога нещата). Понякога в таблото се запаметява и грешка за "неточен волтаж на нивомера" когато има такива проблеми.

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- cekunnn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 6 in line, 1.8Т
- Мечтае да кара: M6 G power
Значи при мен май по скоро проблема в таблото
А този проблем как се отстранява? Ново табло?!?! 

Ако следваш стадото, ще газиш в тор.

- KickingKing
- ентусиаст
-
Май да.. ама що мислиш, че е там? Имаш ли другите детски проблеми в таблото?

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2