Проблем с предни спирачки 318
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с предни спирачки 318
Колеги,
от известно време, накладките ми загряват доста бързо, свирят доста и ми свети лампата на АБС.
На диагностика показа , че АБС ми свети поради грешка на педала на спирачката(стоп светлините).
Дотук добре, но днес карах със свален прозорец и чух едно стържене откъм предните гуми/спирачки, като чели съвсем леко са натиснати спирачките, което ме навя на мисълта че може спирачните апарати да не връщат докрай , това обяснява и бързото загряване на спирачките, дори и на дълъг път през който 130 км. почти не съм натискал спирачки и от карането (80-120) би трябвало да нямат проблем с охлаждането(имайки в предвид че навън не сме 42 градуса).
Като чели това леко стържене се чува при леко завъртян волан както при леви, така и при десни завои.
Та колеги питам тук, дали някой е имай подобен проблем, с подобни симптоми и как го е разрешил?
Дали сваляйки апаратите има начин да разбера дали не връщат добре,как може да се ремонтира това?
Благодаря предварително на всички.
Поз.
от известно време, накладките ми загряват доста бързо, свирят доста и ми свети лампата на АБС.
На диагностика показа , че АБС ми свети поради грешка на педала на спирачката(стоп светлините).
Дотук добре, но днес карах със свален прозорец и чух едно стържене откъм предните гуми/спирачки, като чели съвсем леко са натиснати спирачките, което ме навя на мисълта че може спирачните апарати да не връщат докрай , това обяснява и бързото загряване на спирачките, дори и на дълъг път през който 130 км. почти не съм натискал спирачки и от карането (80-120) би трябвало да нямат проблем с охлаждането(имайки в предвид че навън не сме 42 градуса).
Като чели това леко стържене се чува при леко завъртян волан както при леви, така и при десни завои.
Та колеги питам тук, дали някой е имай подобен проблем, с подобни симптоми и как го е разрешил?
Дали сваляйки апаратите има начин да разбера дали не връщат добре,как може да се ремонтира това?
Благодаря предварително на всички.
Поз.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Проблем с предни спирачки 318
Въздуховоди имаш ли...чиста случайност е да ти блокират и двата спирачни апарата.Махаш накладките и някой много леко да натисне педала на спирачките да затворат,но много малко-просто видимо да тръгнат.Взимаш по здрава отвертка и се опитваш да ги върнеш,ако мърдат нормално назат да се прибират-значи проблема не е от тях.Накладките да не са някви ментаци и да затягат на самите легла и да не могат да се връщат-те трябва да влизат плътно там където лягат,а не тегаво.Ако всичко това го провериш и обезвъздушиш най вероятно да ти заминава АБСса-има случай когато забива директно.Колата има ли инерция или спира веднага като изключиш от скорост.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Re: Проблем с предни спирачки 318
Що всеки си мисли, че е едновременно блокирането? Постепенно е станало,сега го усещаш. А иначе,стърженето може да е от опиране на ламарините в диска, може да е от блкирали апарати и да не връщанакладките,както предполагаш ти самия, а в ъзможно и да е от лагери, оттам загрява повече диска и главината и дефакто се нарушава топлоотделянето. Така, че без да се провери, не може да се каже със сигурност.
3 мнения
• Страница 1 от 1