Относно BMW 540i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Относно BMW 540i
Имам ауди на около 500 000 км, при мен е от около 300 000 км и от тогава има и газ, незнам колко е върнат километража когато е дошли в БГ, но за 300 000 км съм му сменил едни повдигачи че се разтракаха и толкова (е и ремъци и ролки , но това си е текущо). Ако ми обясни някои с какво по-точно прецаква газта ще съм благодарен, ама обяснението да не е от типа "на едно място си пише ...." , а да е "на мен от газ ми се прецака това или онова". Ако ти дам да ми караш колата и скрия диода който показва газ или бензин е в момента, 100% съм сигурен че няма да разбереш на какво гориво е колата - не мога да разбера какви мизерии прави газта. За пример само: за седмица и полвина командировки имам 8 х 240км (разград - силистра- разград) + 2 х 240км. (разград - варна - разград) = 2400 км х 10/100 газ 240 литра х 1,13 = 271лв. /// 2400 х 10/100 бензин = 240литра х 1,98 = 475,20 ... разликата е 204 лева. Това ми е само за осем дена разликата. АКО на газ не вървеше както трябва или имаше някакви проблеми или някаква разлика със работата на бензин ДА, щях да си карам на бензин, но при условие че разликата е само в цвета на един диод, за мен не е оправдано да плащам двойно. Е39 е хубава кола, на мен си ми харесва и то много, но да търсиш няква класа и имидж със Е39
това си е просто една 10 годишна кола която е по-хубава от останалите 10 годишни лимузини (лимузина заради класа не за друго), имидж и класа търси със Е60 и нагоре. Комплиитли инсеин викаш, за мен пък ти си комплиитли инсеин за дето караш Е39 а поддържаш Е60 530д - щото е така, я провери в реалоем някои части за да видиш цените. Гледай частите които се чупят най-често, не борд-монитора например.
Е60 530Д
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05
Е39 530Д
позиция номер 1 при е39 даже е по-скъпа от Е60, при турботата имаше разлика от около 200 лева, лагер-главина при всички Е39 и Е60 които не са ХД са идентични и с един каталожен номер.

Е60 530Д
Е39 530Д
позиция номер 1 при е39 даже е по-скъпа от Е60, при турботата имаше разлика от около 200 лева, лагер-главина при всички Е39 и Е60 които не са ХД са идентични и с един каталожен номер.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
monster cock E39 e лимузината на бедняка който няма пари за Е60 ,и според мен е перфектна за газификация и се вписва перфектно в имиджа и ,дори смятам че да се кара на бензин и да спонсорираш и ти и хиляди други хотелите по морето дето се застроиха с пари от акцизи и ДДС няма смисъл ,не си толкова богат .. аз лично ако си взема Е39 бензин ще се газифицира задължително щото цитирам : "газта е като педерастията - който не е опитал на него не му е харесало " 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Alexi написа:monster cock E39 e лимузината на бедняка който няма пари за Е60 ,и според мен е перфектна за газификация и се вписва перфектно в имиджа и ,дори смятам че да се кара на бензин и да спонсорираш и ти и хиляди други хотелите по морето дето се застроиха с пари от акцизи и ДДС няма смисъл ,не си толкова богат .. аз лично ако си взема Е39 бензин ще се газифицира задължително щото цитирам : "газта е като педерастията - който не е опитал на него не му е харесало "

- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530д
[quote="spacepl"]Имам ауди на около 500 000 км, при мен е от около 300 000 км и от тогава има и газ, незнам колко е върнат километража когато е дошли в БГ, но за 300 000 км съм му сменил едни повдигачи че се разтракаха и толкова (е и ремъци и ролки , но това си е текущо). Ако ми обясни някои с какво по-точно прецаква газта ще съм благодарен, ама обяснението да не е от типа "на едно място си пише ...." , а да е "на мен от газ ми се прецака това или онова". Ако ти дам да ми караш колата и скрия диода който показва газ или бензин е в момента, 100% съм сигурен че няма да разбереш на какво гориво е колата - не мога да разбера какви мизерии прави газта. За пример само: за седмица и полвина командировки имам 8 х 240км (разград - силистра- разград) + 2 х 240км. (разград - варна - разград) = 2400 км х 10/100 газ 240 литра х 1,13 = 271лв. /// 2400 х 10/100 бензин = 240литра х 1,98 = 475,20 ... разликата е 204 лева. Това ми е само за осем дена разликата. АКО на газ не вървеше както трябва или имаше някакви проблеми или някаква разлика със работата на бензин ДА, щях да си карам на бензин, но при условие че разликата е само в цвета на един диод, за мен не е оправдано да плащам двойно. Е39 е хубава кола, на мен си ми харесва и то много, но да търсиш няква класа и имидж със Е39
това си е просто една 10 годишна кола която е по-хубава от останалите 10 годишни лимузини (лимузина заради класа не за друго), имидж и класа търси със Е60 и нагоре. Комплиитли инсеин викаш, за мен пък ти си комплиитли инсеин за дето караш Е39 а поддържаш Е60 530д - щото е така, я провери в реалоем някои части за да видиш цените. Гледай частите които се чупят най-често, не борд-монитора например.
Е60 530Д
Е39 530Д
Т.е. за теб една кола на 10 г не излъчва класа? За мен мечока, също е класа... предната 5ца преди Е39 и тя ми излъчва класа, как така годините определят класата? Класата си е класа, въобще не казвам че е наи-яката кола... просто ти йкато ти се каже класа и си представяш че имам предвид че сме холивудските звезди с тия коли
, просто тройката е една класа, 5цата друга а седмицата 3та, 6цата-четвърта...
за мен Е39 е достатъчно добър че да не го дори омирисвам с газта, дори да няма грам вреда, в което мен може и да можеш да убедиш но повечето колеги не...
За частите може и да си прав, обаче кефа е друг, баща ми кара е60 525и и не ме кефи толкова, изглежда ми доста по-нестабилна, иначе на външен вид е мн по-яка и ДА- излъчва по-голяма класа наистина. Въпреки че е същата, просто е по-нова.

Е60 530Д
Е39 530Д
Т.е. за теб една кола на 10 г не излъчва класа? За мен мечока, също е класа... предната 5ца преди Е39 и тя ми излъчва класа, как така годините определят класата? Класата си е класа, въобще не казвам че е наи-яката кола... просто ти йкато ти се каже класа и си представяш че имам предвид че сме холивудските звезди с тия коли

За частите може и да си прав, обаче кефа е друг, баща ми кара е60 525и и не ме кефи толкова, изглежда ми доста по-нестабилна, иначе на външен вид е мн по-яка и ДА- излъчва по-голяма класа наистина. Въпреки че е същата, просто е по-нова.
- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
Alexi написа:monster cock E39 e лимузината на бедняка който няма пари за Е60 ,и според мен е перфектна за газификация и се вписва перфектно в имиджа и ,дори смятам че да се кара на бензин и да спонсорираш и ти и хиляди други хотелите по морето дето се застроиха с пари от акцизи и ДДС няма смисъл ,не си толкова богат .. аз лично ако си взема Е39 бензин ще се газифицира задължително щото цитирам : "газта е като педерастията - който не е опитал на него не му е харесало "
Лесно можеш да определиш колко тъпо се изказваш като си вземеш е60 и излезе следващата

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Абе че има класа .. има, на фона на някои пасатор, омега или нещо от тези времена да, ама пред скъпия ресторант като има няколко Е60, мерцове разни нови и някакси и се губи класата, примерно преди време отивам аз в ВиА интеркар плевен (официалния сервиз за региона) тъкмо я бях купил и надъхан някъв такъв и влизам вътре и там едни Х5 едни Е60, Е65 и аз хоп с Е39 като циганче ги обикалям там, даже и внимание не ми обърнаха много
таа класата е до време, после остават качествата и комфорта, а комфорта за кола на около 10 години на тази цена е несравним примерно със някои пасат дето наистина е здрава изработка, ама пък е големо дрЪво, като прибавим и ниските рънинг костс на газ и Е39 си става автомобил мечта 

- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
Просто ако една кола я съхраняваш и използвваш по най добрия начин, то пазарната и стойност никога няма да ти е проблем.
- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
spacepl написа:Абе че има класа .. има, на фона на някои пасатор, омега или нещо от тези времена да, ама пред скъпия ресторант като има няколко Е60, мерцове разни нови и някакси и се губи класата, примерно преди време отивам аз в ВиА интеркар плевен (официалния сервиз за региона) тъкмо я бях купил и надъхан някъв такъв и влизам вътре и там едни Х5 едни Е60, Е65 и аз хоп с Е39 като циганче ги обикалям там, даже и внимание не ми обърнаха многотаа класата е до време, после остават качествата и комфорта, а комфорта за кола на около 10 години на тази цена е несравним примерно със някои пасат дето наистина е здрава изработка, ама пък е големо дрЪво, като прибавим и ниските рънинг костс на газ и Е39 си става автомобил мечта
ТОВА Е 100 % ТАКА!
Много се отплеснах, трябва да се заключи тая тема май

- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Аз няма да сложа газ на моята. Имал съм други две на газ и за приключенията не ми се мисли.
Има и дизел, защото е "ефтино", да но докато се возиш, след това ...
Е39 - 520i направена на компот е най-еФтиния вариянт.
Е39 - 530d - много исках да си взема една, преди да си взема 4.4. Да но не е евтино, ремонта на всичко около мотора ми се стори много скъпо. Попаднах на един каталог: коя част на колко хиляди се сменя, и това ме разобеди тотално. Точно тогавва започнах да си търся 20-ка. И си намерих 540
Поздрави,
Сашо.
Е39 - 530d - много исках да си взема една, преди да си взема 4.4. Да но не е евтино, ремонта на всичко около мотора ми се стори много скъпо. Попаднах на един каталог: коя част на колко хиляди се сменя, и това ме разобеди тотално. Точно тогавва започнах да си търся 20-ка. И си намерих 540

Поздрави,
Сашо.
- rippersson
- Потребител
-
- Мечтае да кара: естествено М5
- Детайли за колата: Е 39/523i
Както са малко колите дето не могат да вървят на газ, така са и малко хората в нашата родина, дето могат да слагат газ, ама как си требе.
За който кара много много километри на година газта е решение, дори за и 540, но при нашите "добри газаджии" си е тото. Не спечелиш ли в такъв филм се вкарваш нямам думи. Някаде в темата четох, че някой осъдил газаджии в Германия - повярвайте тук няма да стане.
Не съм чувал баварец развален точно от газта, НО моето лично менние е, че по хубава миризма от тази на хубав бензин и позапалени гуми няма, за това, аз газ не ща, а и не карам повече от 15 000 - 20 000 на година.
Това по темата за газта, иначе колата, ако си няма книжка където да пише с какъв бензин се кара, тя може да се изтегли от нета. Пета страница, ... аха 95 ... ясно.
Не виждам къде е проблема да се сложи газов инжекцион на 540, с едни лачени свещи работата заспива и не смятам, че е селско, а е въпрос на личен избор и потребности.
Да се надяваме, че спора, опа, темата де е била полезна на колегата дето сгреши да я отвори.
За който кара много много километри на година газта е решение, дори за и 540, но при нашите "добри газаджии" си е тото. Не спечелиш ли в такъв филм се вкарваш нямам думи. Някаде в темата четох, че някой осъдил газаджии в Германия - повярвайте тук няма да стане.
Не съм чувал баварец развален точно от газта, НО моето лично менние е, че по хубава миризма от тази на хубав бензин и позапалени гуми няма, за това, аз газ не ща, а и не карам повече от 15 000 - 20 000 на година.
Това по темата за газта, иначе колата, ако си няма книжка където да пише с какъв бензин се кара, тя може да се изтегли от нета. Пета страница, ... аха 95 ... ясно.

Не виждам къде е проблема да се сложи газов инжекцион на 540, с едни лачени свещи работата заспива и не смятам, че е селско, а е въпрос на личен избор и потребности.
Да се надяваме, че спора, опа, темата де е била полезна на колегата дето сгреши да я отвори.

- Nikiboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 540 '97
- Мечтае да кара: М5
xela написа:Аз няма да сложа газ на моята. Имал съм други две на газ и за приключенията не ми се мисли.
Поздрави,
Сашо.
Много си прав за дизелите! Уж евтинко, ама какво правят с тампони, демфери и......
Така и аз стигнах до 4.4

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Тези, които въртят по 10-15хил км на година естествено, че нямат нужда от газ. Тези, които въртят по 60-100 хил км на година вече са си сложили газ и са доволни.
Сигурен съм, даже съм убеден, че противниците на газта си карат колата по 5км на ден и най-големите километри са отпуската с ходенето до морето и просто хабер си нямат за какви суми за гориво става на въпрос (даже някои не са виждали толкова пари на куп, колкото изгарят някои за година).
Всеки си преценява за себе си, дали ма или няма нужда от намаляване на разхода си за гориво с поставяне на газов инжекцион.
Сигурен съм, даже съм убеден, че противниците на газта си карат колата по 5км на ден и най-големите километри са отпуската с ходенето до морето и просто хабер си нямат за какви суми за гориво става на въпрос (даже някои не са виждали толкова пари на куп, колкото изгарят някои за година).
Всеки си преценява за себе си, дали ма или няма нужда от намаляване на разхода си за гориво с поставяне на газов инжекцион.
- Nikiboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 540 '97
- Мечтае да кара: М5
Моят бимер не се движи много като километри, ама дори и за малкото мога да кажа, че много боли по светофарите! ама много! Това са изхвърлени пари. Днес му врътнах 50 км., това са 10+ литра гориво. Ако го сметнем по 80 ст. разлика, ето ти 8+ лв.
Имам още малко да направя проучвания за газификацията на този мотор и ще пусна специална тема. До сега пак да повторя съм се убедил в едно и то на 100%. Нищо няма да му стане от газ!
Имам още малко да направя проучвания за газификацията на този мотор и ще пусна специална тема. До сега пак да повторя съм се убедил в едно и то на 100%. Нищо няма да му стане от газ!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Nikiboy написа:До сега пак да повторя съм се убедил в едно и то на 100%. Нищо няма да му стане от газ!

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
LUCIFER'S написа:
не бъди толкова сигурен... да не сменяш примерно клапани преждевременно....
Това да не ти е Шевролет Авео бре