Профилактика-съвети?!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Профилактика-съвети?!?
Колеги,колата ми по километраж е вече на 170000+ км.Решил съм като се постопли времето да и направя една стабилна профилактика.Какво ще ми препоръчате да промия,смажа и сменя по всички възли(двигател,ск.кути и т.н.).Изключваме основните неща като филтри масла и т.н.?!?!
320d 150hp
320d 150hp
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Профилактика-съвети?!?
Мен ако питаш честа смяна с качествени консумативи е достатъчно и недей мн да пипаш ако вс си е точно с колата...
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
xerial написа:Мен ако питаш честа смяна с качествени консумативи е достатъчно и недей мн да пипаш ако вс си е точно с колата...
+1 почнеш ли да правиш една кола няма край
П.П.Ако не си си сменил филтъра на картерните газове(за дизелов мотор) го смени,маслото на дифа и ск.кутия....
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Като за начало изчисти целия ЕГР...
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Доколкото знам на 30хил. или 50хил. ли беше - почистване на колектори. Това с комбинация почистен АГР клапан дава много добри резултати. Мисля, че е абсолщтно задължително.
Друго, което може да направиш е да си свалиш интеркулера и да го почистиш - сваля се супер лесно и е елементарно. И за лятото предполагам, че ще е от полза.
И нещо моного важно за лятото - редовно почистване на радиатора за охлаждане на антфириза! Лятото е ясно, че се ръчкаме с високи скорости и радиатора се пълни страшно бързо с боклуци. За да работи добре климатроника и да не се товари компресора, чистият радиатор е абсолютно задължителен!
Моят майстор на климатични ми каза да си почиствам радиатора всяка седмица лятото! Под почистване се разбира не пароструйка, защото ламелите на радиатора се кривят и се влошават нещата. Може с малко безконтактно или препарат за премахване на мазнотии или груго - пръска се, оставя се за 2-3 мин. и после обилно измиване с вода от чешмата (с маркуч).
Това е за мен профилактика - без да се заиграваш излишно с неща, с които не трябва
Друго, което може да направиш е да си свалиш интеркулера и да го почистиш - сваля се супер лесно и е елементарно. И за лятото предполагам, че ще е от полза.
И нещо моного важно за лятото - редовно почистване на радиатора за охлаждане на антфириза! Лятото е ясно, че се ръчкаме с високи скорости и радиатора се пълни страшно бързо с боклуци. За да работи добре климатроника и да не се товари компресора, чистият радиатор е абсолютно задължителен!
Моят майстор на климатични ми каза да си почиствам радиатора всяка седмица лятото! Под почистване се разбира не пароструйка, защото ламелите на радиатора се кривят и се влошават нещата. Може с малко безконтактно или препарат за премахване на мазнотии или груго - пръска се, оставя се за 2-3 мин. и после обилно измиване с вода от чешмата (с маркуч).
Това е за мен профилактика - без да се заиграваш излишно с неща, с които не трябва

- pennko
- Потребител
-
- Кара: като луд
BAHKATA_TDI написа:Като за начало изчисти целия ЕГР...
и как се чисти тоз егр колега като е затворен от всякаде??

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
pennko написа:BAHKATA_TDI написа:Като за начало изчисти целия ЕГР...
и как се чисти тоз егр колега като е затворен от всякаде??![]()
ТУК
А относно колегата,не е зле да си погледнеш Всмукателния колектор
- veselin4501
-
-
колега не се занимаваи с глупости караи смело
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Махни си пеперудките,че правят бели,прегледай си турбото да не хвърля масло (много)и чак тогава чисти турбо пътища,кулери и т.н. ,иначе няма смисъл да го правиш,махни катализаторите и газ.
.

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d

BAHKATA_TDI написа:Като за начало изчисти целия ЕГР...
Естествено,че целия,ти наполовина ли предлагаш?

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
10 мнения
• Страница 1 от 1