Относно BMW 540i

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 540 '97
Мечтае да кара: М5

Re: Относно BMW 540i

Мнение от Nikiboy » 22 Фев 2010, 12:15

А може и да искаш да си ЕКО?

Бигаз ги дават как стават ЕКО-3, което не е лошо. То надали на накой му пука....

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 22 Фев 2010, 12:23

Колеги не се карайте. Всеки си има собствено убеждение относно това на какво гориво да кара. Факта че вече почти всяка марка автомобил предлага част от моделите си с фабрична газова уредба говори че това не е селски тарикатлък, а технология която е изпитана и достатъчно надеждна за да се прилага масово.
А това че като слжиш газ на бмв примерно или на мерцедес ставаш 'селянин' са глупости и комплекси според мен. И аз не съм фен на газта и карам на бензин, но не смятам че трябва поради този факт да отричам или да оплювам колегите които карат на такъв вид гориво било то и 7ца за 100 бона.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530д

Мнение от monsterofcock » 22 Фев 2010, 13:51

badsharki написа:Темата май излезе далееееч от границите на запитването на колегата, който я е пуснал и май вече е за заключване. Човека пита може ли газ на Е39' 540 - беше му отговорено - Може!
С какъв бензин да я карам - с какъвто е предписал производителя и продават по бензиностанциите!

:OT:
Относно селския манталитет. За мен селски манталитет е когато съм се бръкнал, и съм си купил някаква кола, та била тя и Е39 и някой да се опитва да ми налага какво да сипвам в резервоара, докато ми казва какъв глупак съм, че съм сложил газ и съм се наредил на последната колонка. Не мисля, че повечето колеги тук, са си сложили газ, защото не могат да си позволят да сипват бензин. Това, че можеш да си позволиш нещо не означава автоматично, че трябва да си го купиш. Ето за това рационално мислене говорех по-рано в темата, който не го разбира си е негов проблем. Селски манталитет за мен е и когато си си купил Е39 на 10+ години за имидж и класа, да го караш само през уикендите, за да можеш да спираш пред скъпите ресторанти и да вадиш русите мацки от него.
Съжалявам за офтопика, но не се сдържах.
:OT:

Хахахахаха добре пич :)
Тва дето ми го казваш звучи като:

"Копеле, аз не си ям лайната щото нямам пари да си купя нормално ядене, колко от вас честно ми кажете въобще се храните с нормална храна, Просто за какво да си купувам пържоли като сера? Стига глупости - класа и имидж, нали лайната са си мои?"

Пичове... тука питате може ли газ, като виждате процентите в мненията се почвате с глупостите, аз БМВ дори тройка няма да зема със газ, ти ме убеждавай дори ако искаш и че е по-добре за колата даже...

П.С. Повечето колеги със сигурност НЯМА да си сложат газ, а повярвай ми по-добре да те нарече някой глупак и да не се преебеш да я сложиш отколкото после мизерната история с газта, която ще си причиниш, абсолютно с добро ти го казвам, пък и не те наричам глупак, мен ме наричат даже със селски манталитет щотот говоря за имидж и класа, а те просто случайно са решили да си купят лимузини, които не могат да си позволят, но иначе разправят че е евтина кола вече и мечтаят за 7ци на ГАЗ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 22 Фев 2010, 13:59

Аз не мога да разбера какво значение има,че е лимозина,комби,хечбек,седан,триколка,кабрио,с мек таван с твърд таван и прочие.....нали е БМВ и с ГАЗ неможе???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 22 Фев 2010, 14:05

Ако се поинтересувате малко относно работата на двигателя с LPG ще разберете защо не е хубаво да се кара на газ двигател, който не е пригоден заводски... но инфото да не е от някой майстор газчия... щот той ще ви каже, че и с Приста масло да си караш колата е същата работа ;). Не е въпроса, дали може да се направи с LPG или метан уредба, а дали е добре и какво става във двигателя когато се експлоатира на газ, освен икономията на пари за гориво ;)
Последна промяна LUCIFER'S на 22 Фев 2010, 14:10, променена общо 1 път
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monsterofcock » 22 Фев 2010, 14:08

im0tep написа:Аз не мога да разбера какво значение има,че е лимозина,комби,хечбек,седан,триколка,кабрио,с мек таван с твърд таван и прочие.....нали е БМВ и с ГАЗ неможе???

Ако ми покажеш къде съм казал че не може?

А иначе по принцип има разлика между "лимозина,комби,хечбек,седан,триколка, купе". Ако не ги разпознаваш... незнам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 22 Фев 2010, 14:13

monsterofcock написа:
im0tep написа:Аз не мога да разбера какво значение има,че е лимозина,комби,хечбек,седан,триколка,кабрио,с мек таван с твърд таван и прочие.....нали е БМВ и с ГАЗ неможе???

Ако ми покажеш къде съм казал че не може?

А иначе по принцип има разлика между "лимозина,комби,хечбек,седан,триколка, купе". Ако не ги разпознаваш... незнам.

Аз много добре знам каква е разликата,но ми е интересно,защо постоянно казваш,че видиш ли сме си купили ЛИМУЗИНИ а пък сме им сложили газ.Въпроса ми беше какво значение има,че е лимузина?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monsterofcock » 22 Фев 2010, 14:18

Ми значението е следното, защо си купвате коли които не можете да изхранвате? И не ми говори че не е заради това че със бензина ви е скъпо, щото пределно знаеме каква е истината особено за тези с 520ките...?!? Що не си купихте 320, ама не Е46 а предната не помня Е34 ли беше...и на нея да си слагате газ, освен това ако я продаваш и нея някой ден, аз бих а и много колеги биха прескочили обявата само заради газта...? Как какво като е по-висок клас? Как може да ме питаш въобще такова нещо, отговора е в самия ти въпрос...

Точно щото куцо и сакато гледа да кара БМВ независимо дали може да си го позволи, затова се носи славата на собствениците на БМВ че са най-големите простаци и селяни... Съжалявам но биеме и голфаджиите... Няма нужда да ти обяснявам че трябва да имаш причина да си си избрал колата и модела, ти го знаеш не по-малко добре от мен.
Последна промяна monsterofcock на 22 Фев 2010, 14:27, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 22 Фев 2010, 14:21

Факт е ,че на бензин е по скъпо и при положение,че колата ми е дошла със газов инжекцион от вънка,защо да не дам един лев вмести 2 примерно ??? А ти защо си си купил дизел като не мислиш за икономии и си много ларш?? На мен също дизела ми харесва повече от кола на газ,но не ми казвай,че като си си купувал такъв мотор не си си помислил и за иконимии ;)

И само да те светна,че на мен на газ винаги ще ми е по евтино от колкото на теб на дизел ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monsterofcock » 22 Фев 2010, 14:33

im0tep написа:Факт е ,че на бензин е по скъпо и при положение,че колата ми е дошла със газов инжекцион от вънка,защо да не дам един лев вмести 2 примерно ??? А ти защо си си купил дизел като не мислиш за икономии и си много ларш?? На мен също дизела ми харесва повече от кола на газ,но не ми казвай,че като си си купувал такъв мотор не си си помислил и за иконимии ;)

И само да те светна,че на мен на газ винаги ще ми е по евтино от колкото на теб на дизел ;)

Разбира се че съм помислил за икономия, не мога да си позволя всеки ден да сипвам догоре. За твоята - ако ти е отвън, може би имаш идеалната газ с-ма, може, другото което е със сигурност ти е по-евтино, от на мен, аз не съм търсил чак такава икономия, харесваше ми как върви, да - харчиш по-малко,ама и вървиш по-малко... всеки за себе си си избира едно за сметка на друго, може и да съм предубеден, но ето че и колеги тук казват че само заводска инсталация на газ е ГОРЕ ДОЛУ добър вариант, дори и да приемем че твойта е най-добрата...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 22 Фев 2010, 14:47

Всеки търси различно нещо в колата си...един търси вървеж друг минава по много километри и търси икономия.Истината че докато хора който карат на газ и хора който карат на друг вид гориво,винаги ще сме на различни мнения.Тук спора трябваше да е има ли и какви са вредите за двигател на LPG а не кой на коя колонка се нарежда,кой колко може да си храни колата и да си мерим пишките тука... Всеки си кара колата както си намери за добре и никой не може да го съди и упреква за това ;) Щом има възможност да се възползваш от някаква облага,защо да не го направиш? Това не те прави по ниска класа...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monsterofcock » 22 Фев 2010, 14:59

Мисълта ми никога не е била да си меря пишката, колите ни са еднакви, и СА висок клас, тоя който си сложи тук в България ГАЗ ще се прецака, и тогава си съсипва хубавата кола.
Не виждам нищо срамно вместо това да си купи някоя каруца на 20 г мъничка и да не му пука за нея, по задръствания и къде да паркира, така и така из София поне вече и събота и неделя е ужас. Но когато е спокойно да си кара 5цата, то си е като да ползваш метро какво като имаш кола.... просто някои квартали нямат метро все още...

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 22 Фев 2010, 15:10

monsterofcock написа:Хахахахаха добре пич :)
Тва дето ми го казваш звучи като:

"Копеле, аз не си ям лайната щото нямам пари да си купя нормално ядене, колко от вас честно ми кажете въобще се храните с нормална храна, Просто за какво да си купувам пържоли като сера? Стига глупости - класа и имидж, нали лайната са си мои?"

Явно не си ме разбрал какво искам да кажа.
Още веднъж с други думи - на талона на колата пише моето име и докато е така ще я какрам както искам, с каквото искам, и където искам. С твоята кола нещата стоят по същия начин - можеш да си я правиш каквото искаш. Никъде, ама абсолютно никъде не съм давала мнение или препоръки, или съм налагал мнение на колеги относно с горивото което карат. Ако искат да се празнят в резервоара, то си е тяхна работа. Казваш, че газта е мизерия, но аз си държа мнението за себе си, че дизела в БГ е още по-голяма мизерия. Ако продължим с хранителните аналогии, дизела който сипваш в резервоара на колата си от родните бензиностанции е равносилно на това ти да се нахраниш с развален боб, но пак казвам това е мое лично мнение и си е твоя работа какво сипваш в резервоара.
И още веднъж, в тая тема се предполагаше да дадем отговор на въпросите които е задал колегата, който я е пуснал с безпристратни мения, а не да си налагаме вижданията, и да изкарваме другите комплексирани селяци.

monsterofcock написа:... повярвай ми по-добре да те нарече някой глупак и да не се преебеш да я сложиш отколкото после мизерната история с газта, която ще си причиниш ...

Не претендирам да съм изчел целия форум тук, но никъде не съм срещнал тема от типа: "Колеги помагайте, прее.. се заради газовата уредба" :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monsterofcock » 22 Фев 2010, 15:24

Мен, мн ми преиначаваш думите аиначе прав си, няма и да чуеш щото сте малко хора с газта... А и не съм ти налагал мнение, представи си че след време я продаваш, почти всички ще прескачат обявата ти, а щом мислиш че газта е по-яка от нафтата трябва да си completely insane.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 22 Фев 2010, 15:38

monsterofcock написа:Мен, мн ми преиначаваш думите аиначе прав си, няма и да чуеш щото сте малко хора с газта... А и не съм ти налагал мнение, представи си че след време я продаваш, почти всички ще прескачат обявата ти, а щом мислиш че газта е по-яка от нафтата трябва да си completely insane.

За нафтата и газта не си ме разбрал. Харесвам колите на нафта, но не харесвам какво им причинява българската нафта за голямо съжаление :(.
Относно продаването ... аз когато търсех моята, не прескачах обявите на коли с газови уредби, дори преслушах няколко. :)
А за completely insane май има нещо вярно, щом продължавам да пиша в тая тема. :mhihi:
Последна промяна badsharki на 22 Фев 2010, 15:47, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към E39