Относно BMW 540i

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Re: Относно BMW 540i

Мнение от turbo » 21 Фев 2010, 15:28

jordan1981 написа:Здравеите , искам да ви попитам ? относно V8 двигателя , със какъв бензин се кара по принцип А95 или А98 , и ако се сложи , газова уредба задължително ли трябва да е инжекцион ? Благодаря ви предварително.

Няма проблем колата да си се кара с А95 или А98. Според мен може и със т.н. 100-октана. Друг въпрос е кое, къде и колко октана е.
По отношение на газта не е никак лошо да е газов инжекцион и то най-вече заради големия "мях", който представлява всмукателния колектор (и е добре да го направи някой, за който се знае, че го бива в тая дейност :mhihi: ). За справка ето няколко картинки:

http://bigas-bg.com/g51.htm

А иначе моторчето ми се вижда доста "интересно" за поддръжка като цяло, а не само като "издръжка" за разход на гориво спрямо редовия 6 цилиндров агрегат (М52, М54)... Термостат - различен и съответно по-скъп, водна помпа - различна и по-скъпа, свещи - 8 броя, дюзи - 8 броя и така нататък. Струва ми се, че масленият и въздушният филтър се ядват като парички. :mhihi:

П.П.: AC Schnitzer не само са сложили газ на V10 моторче ами са го направили от 507 на 552 конски сили на газ :ok:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530д

Мнение от monsterofcock » 21 Фев 2010, 23:52

Кефи ме как някакви хора говорят за коли които си нямат хабер.

Първо - няма значение че има нова 7ца за 200 000 лв... Е39 540и е СКЪП автомобил ако не толкоз на Горубляне то като поддръжка. Тва гъзареене тип "Луд ли си Е39 540и било скъп автомобил" само в БГ го има... Не много отдавна четох че Кристиано Роналдо си продава колите в Англия които 80 % от тях бяха комън рейли, сигурно щото е беден... и сигурно щото по цял ден иска да си кара Ферарито или Порше-то, но излиза че някои съфорумци са по-тежкари от него даже.

Второ, аз карам 530д и градско в сф не съм харчил никога над 10.5 а съм автоматик. Ако някои хора не знаят че има тдс и д, или пък си имат проблем в тяхното Д, или пък навигациите им показват грешно колко харчат, това си е техен проблем. Това си е истината.

По темата - всяка кола трябва да се кара с горивото за което е направена, пич ГАЗта е Мизерия и не е за тази марка въобще.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 22 Фев 2010, 0:04

monsterofcock написа:
По темата - всяка кола трябва да се кара с горивото за което е направена, пич ГАЗта е Мизерия и не е за тази марка въобще.

Това го казваш, щото можеш да се обосновеш логично или просто и ти се нареждаш при другите "БМВ на газ не може", що не може "ами така, щото не може".

Повярвай ми, мога да те залея с информация как абсолютно нищо не пречи на БМВ да се кара на газ и дори с поставяне на газова уредба се вдигат коне (става въпрос за уредби от по 2700 до 7000лв), ама едва ли ще те убедя.

Единственото БМВ, на което газта би се отразила зле е ///М (всички модели). Там просто нещата са в повечето случаи на ръба, за да се достигне максимална мощност и дори и най-малката нередност се отразява неблагоприятно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monsterofcock » 22 Фев 2010, 0:38

5ците са лимузини... Ако щеш дори само заради миризмата на газ докато ти сипват или дори до тва да седиш на колонката за газ... тъпо е, не съм казал че не може просто е тъпо и смешно според мен. Да не говорим че той няма да го направи за да си вдигне конете :)

Има неща като имидж и класа, по- нагоре един колега го беше описал много точно като в ресторанта в който влизаш тежко с руса сексбомба примерно, вадиш хляб и лютеница и после разправяш къде си ял :)
Просто няма по-добро сравнение :D

Да не говорим че други колеги май са прави че май тигана е на котлона а рибата е в морето...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 22 Фев 2010, 1:05

Да и сега като нашуми AC Shnitcer-a на газ и вече ще си балък ако не караш на газ :mhihi:

Това са абсолютни глупости за "класата" и "имиджа" ..... престанете да гледате върху това със тъпия селски манталитет,който за жалост е в изобилие в България !!!

А и никога немога да взема на предвид мнението на човек който не е имал (карал) БМВ на газ.Трябва да си бил и от двете страни за да даваш компетентни мнения !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 22 Фев 2010, 1:08

:mhihi: Абе да ти кажа честно и миризмата на нафта или бензин не ме очарова ама ... Те и Е34 и Е32 са лимузини ма не виждам костюмари даги карат :lol: То и на колегата по горе му казаха - ти Е39 за луксозен ресторант ли го имаш, ами тогава Ф10 какво е ???

Тъпо е на 10 годишна кочина да слагаш от "скъпото" и да си викаш "бах къф съм гъзар - колко много ми гори и все пак го издържам"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monsterofcock » 22 Фев 2010, 2:15

Нищо аз явно съм със селския манталитет и ще си я карам с оригиналното гориво,

вие понеже сте суперновото газово поколение спирайте на последната колонка... :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monsterofcock » 22 Фев 2010, 3:26

spacepl написа::mhihi: Абе да ти кажа честно и миризмата на нафта или бензин не ме очарова ама ... Те и Е34 и Е32 са лимузини ма не виждам костюмари даги карат :lol: То и на колегата по горе му казаха - ти Е39 за луксозен ресторант ли го имаш, ами тогава Ф10 какво е ???

Тъпо е на 10 годишна кочина да слагаш от "скъпото" и да си викаш "бах къф съм гъзар - колко много ми гори и все пак го издържам"

Пич има типове и класове коли годините не променят класа и типа, освен това не е нужно да носиш костюм за да ги караш, не мислиш ли, а точно ние пък които сме против ГАЗТА не се оплакваме от харча. Харесва ли ти или не Е39 както и предната 5ца са си лимузини.

Относно миризмата, имах преди кола на газ... на мен не ми понася и мн повече се усеща от нафтата специално и бензина. Като оплювате толкова Е39ката че не е лимузина и демек по тоя начин оспорвате класа и само щото са минали 10тина годинки що не си взехте е 46 и да не питате със страх може ли газ или не може за да не ви е яд за изхарчените пари? Щото знаете Е39 що е повече от Е46 предполагам... затова сте си и купили е39.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monsterofcock » 22 Фев 2010, 3:35

im0tep написа:Да и сега като нашуми AC Shnitcer-a на газ и вече ще си балък ако не караш на газ :mhihi:

Това са абсолютни глупости за "класата" и "имиджа" ..... престанете да гледате върху това със тъпия селски манталитет,който за жалост е в изобилие в България !!!

А и никога немога да взема на предвид мнението на човек който не е имал (карал) БМВ на газ.Трябва да си бил и от двете страни за да даваш компетентни мнения !!!

Между другото, man, класа и имидж не са български думи, сам можеш да си представиш дали е от бг манталитета. Колите имат различен имидж и клас, и да избереш кола от по-високия клас и която мислиш че визуално се връзва повече на теб самия не мисля че трябва да звучи селско било то казано от българин или немец...

Тва че си се преебал с най тъпия вариант на е39ката е твой проблем, да си беше направил проучването, преди да си я купиш, има други колеги по-горе ви питат такива като вас "Що си купувате коли които не можете да карате?"

Тва дето горния пич е писал за манталитета си е баш за вас, само българи ше сложат на по-скъпи коли газ... в Италия се смяха скоро на един бг програмист за тва че им закара да му сложат газова на Маздата му RX8...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monsterofcock » 22 Фев 2010, 3:46

По-добър вариант ви е да си купите втора кола на газ някой стар опел за 400 лв... за тия задръствания и паркиране през седмицата, така няма да си съсипвате колите... за ваше добро е.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 22 Фев 2010, 8:24

Темата май излезе далееееч от границите на запитването на колегата, който я е пуснал и май вече е за заключване. Човека пита може ли газ на Е39' 540 - беше му отговорено - Може!
С какъв бензин да я карам - с какъвто е предписал производителя и продават по бензиностанциите!

:OT:
Относно селския манталитет. За мен селски манталитет е когато съм се бръкнал, и съм си купил някаква кола, та била тя и Е39 и някой да се опитва да ми налага какво да сипвам в резервоара, докато ми казва какъв глупак съм, че съм сложил газ и съм се наредил на последната колонка. Не мисля, че повечето колеги тук, са си сложили газ, защото не могат да си позволят да сипват бензин. Това, че можеш да си позволиш нещо не означава автоматично, че трябва да си го купиш. Ето за това рационално мислене говорех по-рано в темата, който не го разбира си е негов проблем. Селски манталитет за мен е и когато си си купил Е39 на 10+ години за имидж и класа, да го караш само през уикендите, за да можеш да спираш пред скъпите ресторанти и да вадиш русите мацки от него.
Съжалявам за офтопика, но не се сдържах.
:OT:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 22 Фев 2010, 9:33

Както често става и тази тема зави съвсем настрани, но тъй като се чуха различни мнения да си кажа и аз с уговорката, че не желая да обиждам никого, или да се опитвам да давам акъл

Да сложиш газова инсталация на такава кола е все едно да си купиш скъп мезонет, да остъклиш балконите и да изкараш тръбата на абсорбатора на фасадата ....

Явно че независимо дали можеш да си го позволиш, или не и в двата случая не си купил това което ти е нужно ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Фев 2010, 10:30

Колеги според мен газ се слага не защото не можеш да си позволиш бензина а защото е възможна икономия за нещо което се харчи много-горивото.Горивото ли е най важното за колата?Колко от вас купуват за колата си най скъпите гуми,най скъпите части и консумативи и поддържат колите си в най добрите сервизи?Нали е висок клас лимузина?Щом може да се спестява и икономисва от цена на части,гуми и други значи може и от горивото.Лично мнение.

п.п.Във връзка с ресторанта/тъй като оприличаваме колата на скъп редторант/ да попитам,колко то вас като ходят в скъп ресторант си поръчват от най скъпото ястие и най скъпото пиене?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 22 Фев 2010, 12:03

Тва дето горния пич е писал за манталитета си е баш за вас, само българи ше сложат на по-скъпи коли газ... в Италия се смяха скоро на един бг програмист за тва че им закара да му сложат газова на Маздата му RX8...

Е по голяма глупост от това не бях чувал !!! Само Българин щял да си сложи газово... :kuku: Моята примерно си дойде с газов инжекцион от Италия ! И какво ще кажеш за колите които масово идват от Италия с газов инжекцион?? И те ли са слагани от Българи??

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 22 Фев 2010, 12:06

Ivo_Borisov написа:Колеги според мен газ се слага не защото не можеш да си позволиш бензина а защото е възможна икономия за нещо което се харчи много-горивото.Горивото ли е най важното за колата?Колко от вас купуват за колата си най скъпите гуми,най скъпите части и консумативи и поддържат колите си в най добрите сервизи?Нали е висок клас лимузина?Щом може да се спестява и икономисва от цена на части,гуми и други значи може и от горивото.Лично мнение.

п.п.Във връзка с ресторанта/тъй като оприличаваме колата на скъп ресторант/ да попитам,колко то вас като ходят в скъп ресторант си поръчват от най скъпото ястие и най скъпото пиене?

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: Много точно казано !!! Щом е БМВ ,Мерцедес или Ауди Не може на ГАЗ... не не :nono: :nono: :nono: Събаря ти имиджа и класата така

ПредишнаСледваща

Назад към E39