ГНП ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ГНП ТДС
Колеги някои от разбиращите дизели може ли да ми каже за какво служат клапаните N:3 и N: 8 .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: ГНП ТДС
Колега авансьора нещо като смукач ли е ?
Ако не работи както трябва какви са признаците ?
Ако не работи както трябва какви са признаците ?
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Пуши, губи мощност, прекъсва, тресе.... Но тук има мн изписано по тези теми с ГНП. Не те съветвам да правиш каквото и да е сам
Не е като на снимка, нека да я прави някой който е пипал такива помпи.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
milennyc написа:Пуши, губи мощност, прекъсва, тресе.... Но тук има мн изписано по тези теми с ГНП. Не те съветвам да правиш каквото и да е самНе е като на снимка, нека да я прави някой който е пипал такива помпи.
Освен СТОП клапана ,на място друго неможеш да свалиш.Хич не си помисляи да пипаш авансатора.Диагностиката го хваща идеално,но ако те съмнява на работещ мотор разкачи буксата и ще видиш кво се вика тракане и пушьци.
Сьвет към колегите които не знаят що е ГНП-не пипаите дето не ви е работа.
Поздрави
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Аз не случаино питам .Имам проблем с паленето . По някога колата си пали идеално и върви добре .Но понякога като е карана и е топла,като завъртя ключа двигателя се тресе жестоко и не реагира на подаване на газ.Гася и завъртам наново и колатапали от 1/4 оборот .
Пояснения :когато е студено времето с пали веднага.
Въпрос: може ли колата да се държи по този начин ако не работи добре авансьора или стоп клапана да не отваря добре да не пуска достатъчно гориво.(може би авансьора подава горивото )
Пояснения :когато е студено времето с пали веднага.
Въпрос: може ли колата да се държи по този начин ако не работи добре авансьора или стоп клапана да не отваря добре да не пуска достатъчно гориво.(може би авансьора подава горивото )
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
За топъл старт---> Разтеглена(хлабава) верига.
Напиши в търсачката "Топъл старт" и чети... много е писано по въпроса
Напиши в търсачката "Топъл старт" и чети... много е писано по въпроса

При проблема "топъл старт " колата върти но не пали .
А моя проблем не е същия , тя почва да тресе жестоко и като натисна газ-та не реагира . иначе пали веднага при следващ опит .
По принцип първо чета и преглеждам темите преди да пиша или пускам нова , така че знам как се ползва търсачката , все пак съм регистриран 2003 година а имам едва 370 мнения , не питам глупости а нещп което не го хваща диагностика и до сега всички маистори вдигат ръце .
А моя проблем не е същия , тя почва да тресе жестоко и като натисна газ-та не реагира . иначе пали веднага при следващ опит .
По принцип първо чета и преглеждам темите преди да пиша или пускам нова , така че знам как се ползва търсачката , все пак съм регистриран 2003 година а имам едва 370 мнения , не питам глупости а нещп което не го хваща диагностика и до сега всички маистори вдигат ръце .
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега интересен проблем си описал само не разбрах като е топла колата не пали или когато времето е топло( околната температура ) или и двете заедно
Барай шишарката Минкеее ....
ми и при двете ( по скоро като е карана - и спра някаде за малко , после качвам ссе итръгвамд паля и двигателя хем е запален хем не е . тресе целия и не реагира на подаване на газ .Като върна ключа и после пак завъртя си пали без проблем.
- anzak
- старши ентусиаст
-
може и да се повторя ама най най вероятно имаш проблем с електроннинката на помпата така поне според симптомите ти преди време един приятел имаше такива проблеми за пробвай да я закачиш на тестер или докато тресе мотора и не реагира на педала или дори и да загасне без да и махаш контакта и виж каква грешка ще запише тогава
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
NetWar написа:ми и при двете ( по скоро като е карана - и спра някаде за малко , после качвам ссе итръгвамд паля и двигателя хем е запален хем не е . тресе целия и не реагира на подаване на газ .Като върна ключа и после пак завъртя си пали без проблем.
Сьедините/маховик а на бас
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- milennyc
-
-
Ех този Персиян
. Ти щеше да казваш на онези момчета от Пловдив да правим помпи ама нещо ме забрави 
Помпата където ти пращах клапана за количеството бачка ли още ?
п.п. Aznak принципно симптомите са за електроника, но ако беше така щеше да запише грешка и колегата щеше да види... предполагам колата е карана на диагностика. А тези грешки няма как да не се запишат ако са по електрониката. Така че остава нещо механично

Помпата където ти пращах клапана за количеството бачка ли още ?
п.п. Aznak принципно симптомите са за електроника, но ако беше така щеше да запише грешка и колегата щеше да види... предполагам колата е карана на диагностика. А тези грешки няма как да не се запишат ако са по електрониката. Така че остава нещо механично
- anzak
- старши ентусиаст
-
то че записва грешка записва ама като махне контакта и изчезва тази грешка незнам защо тогава като я ровихме тази кола точно така правеше и накрая я закачихме без да махаме контакта и лъсна грешката
- milennyc
-
-
anzak написа:то че записва грешка записва ама като махне контакта и изчезва тази грешка незнам защо тогава като я ровихме тази кола точно така правеше и накрая я закачихме без да махаме контакта и лъсна грешката
Съгласен... и каква грешка вдигаше
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2