По-тих звук (колата ми е шумна)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
По-тих звук (колата ми е шумна)
Колеги интересува ме възможно ли е да се направи някакво подобрение по колата (двигател, генерация, заглушители
) да стане още по-безшумна. Някой ако има идей да сподели!

Re: ПО ТИХ ЗВУК!!
Е39 е сериозно обезшумен автомобил (в частност двигател) и ако се чува нещо в повече ще да е повреда а не пропуск в шумоизолацията
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
не колега няма проблеми колкото е обезшумена още по-обезшумена възможно ли е да се направи по някакъв начин? 

- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Е39 има страшна изолация
самите капаци на двигателя, ако ги обърнеш като са свалени ще видиш изолацията под тях, отделно корите под двигателя също имат, самия капак отдолу също има.

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
bili1 написа:не колега няма проблеми колкото е обезшумена още по-обезшумена възможно ли е да се направи по някакъв начин?
Освен ако ти липсва някоя от корите или е счупена да я оправиш друго не виждам какво може да се добави

нещо не е както трябва при теб......Е39 е изключително обезшумена......кора преден капак,кори навсякъде под броня и двигател,кори на вратати(добре уплътненини със силикон и дебел найлон)...под мокета има около 10-тина см дунапрен,под който се крие обаче и стереопор(ако не вярваш повдигни мокета при разпределителните кутии под пасажерските крака да се убедиш)....задните подкалници също са облицовани с дунапрен и отделно пак с кори!
Не трябва да чуваш почти нищо вътре
Не трябва да чуваш почти нищо вътре

- DieLikeTheResT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: само красавици
Колегата пита как да е заглуши допълнително а не как е заглушена.. четете преди да пишете

- Jordandim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-39 520i
- Мечтае да кара: M5-E39
Даже имаше тема за това,но не се сещам в кой раздел беше. Има тук в Бг фирма, която слага такива обезшумителни ламели(меки панели) имаха и дебелина,т.е. избираш си колко да ти е безшумно. Порови се,трябва да я намериш тази тема...Не беше много скъпо...май.Като се замисля май беше свързано с музиката...С две думи-Има такова нещо.
Поздрави!
Поздрави!
DieLikeTheResT написа:Колегата пита как да е заглуши допълнително а не как е заглушена.. четете преди да пишете
Моя отговор беше, че толкова много е направено по тази кола, че трудно може да се добави нещо, а дори да се добави ефекта ще е минимален, защото от много тихо ще стане още малко по-тихо
tsb_bg написа:Моя отговор беше, че толкова много е направено по тази кола, че трудно може да се добави нещо, а дори да се добави ефекта ще е минимален, защото от много тихо ще стане още малко по-тихо

- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Re: По-тих звук (колата ми е шумна)
STP е руска фирма,която след разпадането на СССР пуска въпросните изолации на пазара,които са били разработени за изолиране на подводниците за да не бъдат прихващани от локаторите.Имаги и Б.Г. и най-евтината такава е именно за тази цел изолиране на дразнещи звукове в купето.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
незнам колко е изолирана, но като я настъпя и мотора си се чува как изгрухтява....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Малко извън темата.
Някой сменял ли е уплатненията на предните врати и каква им е цената в Дару, че при мен има едно фучене, слабо ама дразни пък и като ви чета тука как не се чува нищо вътре при вас
Някой сменял ли е уплатненията на предните врати и каква им е цената в Дару, че при мен има едно фучене, слабо ама дразни пък и като ви чета тука как не се чува нищо вътре при вас

- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
На мен п****асите от кобра след като ми смениха оригиналното челно стъкло в купето стана значително по шумно на магистрала с скорост над 140-150

- yordanzhelev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525tds '98
- Мечтае да кара: F16
Извинявам се че ползвам темата на колегата, но ако някои можа да даде съвет... Карам ТДС и тои мотора си е шумен, но ми се струва че в купето влиза доста повече шум от мотора, отколкото би трябвало. Как да разбера дали някоя шумоизолация липсва?
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2