Проблемът с резервоара

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d '12

Проблемът с резервоара

Мнение от plam75 » 20 Фев 2010, 11:49

Здравейте!
Въпроса ми е, какво е в крайна сметка решението на проблема с резервоара- когато ти падне под 20 литра и колата гасне... Ясно е че не се прехвърля горивото в двете половини на резервоара равномерно. Четох тук из темите, смених помпата вътре в резервоара, но проблема остава. Случвало се е колата да ми гасне, когато левия резервоар е на 0, а десния примерно 15, и обратно. След като смених помпата, забелязвам ,че основно десния остава на 0 и пак същия проблем- гасне колата. Четох някъде, че трябва да се смени целия резервоар :shock: Какво е обяснението на това обаче???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: Проблемът с резервоара!!!!

Мнение от LUCIFER'S » 20 Фев 2010, 12:28

отвори си дясната половина (зад шофьора) и виж ном 7 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15 там трябва да ти е проблема... не помня как беше точно клапана че преди 3 години вече сменях помпата. Според нивото трябва да отваря и като падне да затваря

п.с. резервар се сменя, ако е пробит!!!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 21 Фев 2010, 12:48

LUCIFER'S написа:отвори си дясната половина (зад шофьора) и виж ном 7 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15 там трябва да ти е проблема... не помня как беше точно клапана че преди 3 години вече сменях помпата. Според нивото трябва да отваря и като падне да затваря

п.с. резервар се сменя, ако е пробит!!!

:yes:
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 21 Фев 2010, 15:18

На мен под 20 литра пък почва да придърпва като студено жигули, като му подам газ рязко от нулево положение на педала,а съм на 3та скорост да кажем :mhihi:

Назад към E39