затегнали задни спира4ки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
затегнали задни спира4ки
Здрасти,имам е36 318,не я бях мардал от дваисетина дни и тая ве4ер реших да я поразходя,но останах изненадан(меко казано),не марда и сантиметар,напред,назад,с много газ....не помрадва,отзад е с барабани,а ра4ната ми спира4ка винаги е била много слабо натегната,не сам я ползвал...както и да е,ве4е беше тамно и не се занимавах,оставих за утре,но ще сам ви благодарен ако споделите подобен опит!
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: затегнали задни спира4ки
И при редовно каране, като не ползваш ръчната дълго време е възможно да задържи. Не знам как се процедира при барабанни спирачки, но разглобяване, почистване, смазване винаги е най-добрия вариант.
Never mistake motion for action...
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120i
- Мечтае да кара: M POWER
на мене пък оня ден ми задържа предна лява
както си карах и взе да бие надясно колата ,и се размириса на феродо.спрях и като излязох да видя кво става пушеше стабилно
някви идеи от кво може да се е получило?

- dangerous
- младши ентусиаст
-
WaCkY написа:на мене пък оня ден ми задържа предна лявакакто си карах и взе да бие надясно колата ,и се размириса на феродо.спрях и като излязох да видя кво става пушеше стабилно
някви идеи от кво може да се е получило?
Идеята е че ти е блокирал спирачния апарат и по-точно буталото което натиска накладката.След като натиснеш и пуснеш спирачката накладката трябва да избута буталото.Да ама буталото като ръждяса и почва да се движи трудно в апарата.
Сваляне,почистване със шкурки,монтаж,после си свиркаш

До автора на темата
Колата да е стояла с дръпната ръчна бая време?
Ако не сваляш и гледаш какво става!
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Като гледам в колко часа е пуснал темата колегата,ако ръчнат му е била вдигната преди да се качи в колата и е била на ван,съм по склонен да мисля,че е замръзнала.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120i
- Мечтае да кара: M POWER
dangerous мн благодаря за компетентният отговор колега 

- dangerous
- младши ентусиаст
-
pistata9889 написа:Като гледам в колко часа е пуснал темата колегата,ако ръчнат му е била вдигната преди да се качи в колата и е била на ван,съм по склонен да мисля,че е замръзнала.
ами не знам за замръзване но съм се сблъсквал със случая"колата на паркинг 2-3 дни преди това е карана в мокро време и клеясали механизмите на ръчната дърпаш,пускаш ръчната колата пак не ще да върви та за това го попитах дали е стояла на паркинг с дръпната ръчна" ама той не пише кое как къде

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Колега най-вероятно снощи е подпийнал и е решил да се поразкара,после е написал темата тук,и на сутринта всичко е било наред и днес е с някоя мадама и продълйава.И от тук в страхотни истории. 

Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
Благодаря за мненнията колеги!
Бях доста зает тия дни,затова не сам писал.Отворих барабаните и видях,4е на едната накладка пружината,която е в средата и би трябвало да я придаржа се беше отка4ила.Смятам,4е тва комбинирано с мокри ферода при спирането и 20-тина дневен престои е било при4ината,сега вси4ко е нормално,като изклиу4им това 4е при отварянето разбутах цилиндар4ето за спира4ната те4ност и си отворих работа и да обезжазду6ажам системата
Бях доста зает тия дни,затова не сам писал.Отворих барабаните и видях,4е на едната накладка пружината,която е в средата и би трябвало да я придаржа се беше отка4ила.Смятам,4е тва комбинирано с мокри ферода при спирането и 20-тина дневен престои е било при4ината,сега вси4ко е нормално,като изклиу4им това 4е при отварянето разбутах цилиндар4ето за спира4ната те4ност и си отворих работа и да обезжазду6ажам системата

9 мнения
• Страница 1 от 1