Проблемът с резервоара
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Проблемът с резервоара
Здравейте!
Въпроса ми е, какво е в крайна сметка решението на проблема с резервоара- когато ти падне под 20 литра и колата гасне... Ясно е че не се прехвърля горивото в двете половини на резервоара равномерно. Четох тук из темите, смених помпата вътре в резервоара, но проблема остава. Случвало се е колата да ми гасне, когато левия резервоар е на 0, а десния примерно 15, и обратно. След като смених помпата, забелязвам ,че основно десния остава на 0 и пак същия проблем- гасне колата. Четох някъде, че трябва да се смени целия резервоар
Какво е обяснението на това обаче???
Въпроса ми е, какво е в крайна сметка решението на проблема с резервоара- когато ти падне под 20 литра и колата гасне... Ясно е че не се прехвърля горивото в двете половини на резервоара равномерно. Четох тук из темите, смених помпата вътре в резервоара, но проблема остава. Случвало се е колата да ми гасне, когато левия резервоар е на 0, а десния примерно 15, и обратно. След като смених помпата, забелязвам ,че основно десния остава на 0 и пак същия проблем- гасне колата. Четох някъде, че трябва да се смени целия резервоар

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Проблемът с резервоара!!!!
отвори си дясната половина (зад шофьора) и виж ном 7 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15 там трябва да ти е проблема... не помня как беше точно клапана че преди 3 години вече сменях помпата. Според нивото трябва да отваря и като падне да затваря
п.с. резервар се сменя, ако е пробит!!!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Банго
- младши ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:отвори си дясната половина (зад шофьора) и виж ном 7 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15 там трябва да ти е проблема... не помня как беше точно клапана че преди 3 години вече сменях помпата. Според нивото трябва да отваря и като падне да затваря

ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
На мен под 20 литра пък почва да придърпва като студено жигули, като му подам газ рязко от нулево положение на педала,а съм на 3та скорост да кажем 

4 мнения
• Страница 1 от 1