318is няма ток до свещите - проблема решен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
318is няма ток до свещите - проблема решен
колеги гледам че доста хора взеха да имат проблем с паленето, даже в една от темите коментирах, но проблема доиде и при мен.
работата е такава че минаваики през една голяма локва колата изгърмя доста силно, (на ГАЗ) и в последствие не пали - няма ток до свещите, но интересно че датчика на коляновия вал РАБОТИ, или поне след замерване показва 530 ома, в аутодата го дават от 400-800 ома
пробвах с друг датчик пак няма ток до свещите
бобината сменях ефект 0
Някакви идеи?
само не казваите компютър...... макар че утре мисля и с друг компютър да пробвам, колата в момента съм я разколачил цялата и всичко което замервах работи
замислям се дали проблема не е някаде в инсталацията защото имах проблеми с нея, но нищо видимо
работата е такава че минаваики през една голяма локва колата изгърмя доста силно, (на ГАЗ) и в последствие не пали - няма ток до свещите, но интересно че датчика на коляновия вал РАБОТИ, или поне след замерване показва 530 ома, в аутодата го дават от 400-800 ома
пробвах с друг датчик пак няма ток до свещите

Някакви идеи?
само не казваите компютър...... макар че утре мисля и с друг компютър да пробвам, колата в момента съм я разколачил цялата и всичко което замервах работи

замислям се дали проблема не е някаде в инсталацията защото имах проблеми с нея, но нищо видимо
Последна промяна slick5_19 на 20 Фев 2010, 17:49, променена общо 1 път
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- autoperfekt_sim
- Потребител
-
Re: 318is няма ток до свещите
да не би да е имобилайзера 

Виж с един светодиод дали имаш импулс на бобините....по принцип компютъра е на такова място че често попада вода там и им думкат компютрите...най вероятно и при теб е такъв случая.Възможен е понякога ремонт след стабилно промиване със спирт, сушене и проверка на транзистора в изхода на импулса за бобините.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
колега и аз сам сас сащата машина и при мен се получи почти сащото,накрая се оказа че компа е заминал.мястото на което е явно нее наи-удачното и влиза вода понякога и след време здава багажа.пробваи с друг ако имаш вазможност преди да го смениш
Re: 318is няма ток до свещите - проблема решен
компютъра си е наред, тои моя комп е под жабката преместен и е целя в едни радятори и вентилатори явно колата е чипосана нещо, проблема бесше един прекъснат кабел по инсталацията,както казах по горе и преди имах проблеми с пустата инсталация.
благодаря на всички за меннията...
благодаря на всички за меннията...
7 мнения
• Страница 1 от 1