Тампони (задни) за преден носач ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Тампони (задни) за преден носач ?

Мнение от BMW Addiction » 19 Фев 2010, 21:34

Трябва да сменям задните тампони на предния носач. След като прегледах форума се спрях на Лемфьордер и директно си купих. Когато отидох при майстора обаче, той настоятелно започна да ме убеждава да върна тези и да си купя някакви усилени (ако правилно разбрах май били "M"-кови) - вътре били плътни и нямали "празнини". Втори майстор ми каза същото. Като цяло позицията им беше "Ако искаш ще ти сложа тези - не ме бърка, но ти препоръчвам другите..."

Казано честно ме убедиха, когато обаче от друг майстор чух друга гледна точка, че е по-добре да не се слагат "М"-кови на седана, понеже те били разчетени за изцяло усиленото М-ково окачване... Ако съм ги сложил на обикновено, наистина с тях проблеми нямало да имам - щели да бъдат "вечни", но тежестта щяла да се прехвърли върху останалото окачване - спомена ми например, че ще ми създаде проблем с шарнирите и така вместо да сменям тампони след някои месец ще сменям други неща...

Някой, който е по-наясно да сподели кое е по-вярното от двете твърдения ?

Колата е Е36, седан, 320i

Благодаря предварително !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Тампони (задни) за преден носач ?

Мнение от bum_bum » 19 Фев 2010, 22:23

Ако използваш търсачката да почетеш малко из форума и ти ще станеш наясно кое, как и защо за тези тампони и няма да има нужда някой да ти обяснява.
Изображение

Назад към E36