Странно скърцане ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Странно скърцане ?

Мнение от BMW Addiction » 19 Фев 2010, 21:55

От няколко дена се чудя дали да пиша, щото ми е много трудно да опиша проблема, ама ще пробвам...

Преди няколко дена изведнъж ми се появи някакво скърцане (мисля че идва из отзад) сутрин като изкарвам колата. Първоначално реших че са накладките - звучи като от тях, но като че ли е не е толкова писклив звука и като че ли не е толкова метален - не знам, малко като на скърацане на пластмаса или хидравлика прилича...

Обаче някак си не ми се връзва - доколкото знам, те скърцат като прегреят (т.е. след известно каране) и при спиране. В случая скърцането се появява още докато се подава газ, т.е. не е при натискане на спирачката ? :shock:

След това реших да не би да замръзват тези накладки от студа, но колата е в гараж, предполагам едва ли е дори под 0 градуса вътре през нощта.... Освен това в много по-големи студове и през тази и през предната зима не се е получавал този проблем....

Не е от ръчната (не я ползвам в гаража)...

След като я подкарам и мина 400-500 м. скърцането изчезва, та дори няма как да я закарам на майстор... на практика няма да чуе нищо... а иначе докато я подкарвам сутрин е супер силно скърцането....

Някой има ли идеи какво може да е това, дето така скрибучи, а след половин километър замлъква и не се появява до следващото продължително спиране ? :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Re: Странно скърцане ?

Мнение от vanci88 » 19 Фев 2010, 22:24

А придърпване имаш ли? Ръчната как е? Пробвай да я оставиш само на скорост една нощ и виж дали пак скърца.
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 23 Фев 2010, 9:28

vanci88 написа:А придърпване имаш ли? Ръчната как е? Пробвай да я оставиш само на скорост една нощ и виж дали пак скърца.

Придърпване нямам, за ръчната - мисля че е ОК, но както казах по-горе едва ли е от нея - в смисъл - не я ползвам в гаража (а и навънка), така че вечер колата стои само на задна...

============
metodi80, благодаря за (поредния) съвет !

Ще опитам и това, но интересното е, че изведнъж скърцането изчезна - горе-долу така внезапно както се и появи ?!? :roll: Да не викам дявола - все пак едва 2-3 дена се радвам на липсата на шум... знам ли, може би все пак е било свързано със студа, но така или иначе ще трябва да разбера от какво е, че дори и да от студа - не е нормално...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет

Мнение от Huffy » 23 Фев 2010, 9:39

да не ти раждясват дисковете :) имах подобен проблем и така всяка сутрин скърцаха предните и задните докато не скоча два три пъти по-зверски на спирачките да остържат ръждата :mhihi: . Кажи кога го чуваш на скорост на свободна или при натискане на спирачките

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 24 Фев 2010, 10:06

Huffy написа:да не ти раждясват дисковете :) имах подобен проблем и така всяка сутрин скърцаха предните и задните докато не скоча два три пъти по-зверски на спирачките да остържат ръждата :mhihi: . Кажи кога го чуваш на скорост на свободна или при натискане на спирачките

Ами чуваше се както при натискане на спирачките, така и на скорост (имам предвид буквално като съм на 1-ва и започна леко да я подкарвам докато отпускам съединителя и колата мърда с по няколко сантиметъра). Иначе за ръждясването - знам ли, може и от това да е... ама да започнат да ръждясват за една вечер (защото толкова е престоя на колата без да я карам)...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет

Мнение от Huffy » 26 Фев 2010, 22:35

Мойте дискове бяха много изядени и имах голям ръб и буквално за една нощ ставаха оранжеви , но все пак колата ми стой пред блока, а долу се е*ат ветровете. Просто преди да тръгнеш светни с едно фенерче и ако не видиш ръжда по дисковете , търси проблема на друго място

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimitrio » 03 Мар 2010, 1:05

От ръждата е,при мен е същото след 3-4 натискания на спирачките и се оправя.

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: X5 M , McLaren F1

Мнение от SpArCo_o » 03 Мар 2010, 12:31

задните раждясват и като раждясат и доста по трудно се изчистват от предните освен ако не ги свалиш и почистиш :D като покараш с малко по рязко натискане на спирачките и би трябвало да се оправи
Без риск няма тръпка !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318Is
Мечтае да кара: X6, M6

Мнение от kliuna » 03 Мар 2010, 21:59

може да е и от крив прахозащитник мисля се казва зад диска и нещо да се е завряло между тях и да дращи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 04 Мар 2010, 1:04

kliuna написа:може да е и от крив прахозащитник мисля се казва зад диска и нещо да се е завряло между тях и да дращи

Ако е от него ще го прави постоянно.По скоро си мисля или за ръжда по дисковете или от амортисьорите някакво ръждясване или тампони нещо и като се раздвижи да се обира и да спира стъргането.Пробвай преди да я подкараш сутрин да я натиснеш от зад да видиш дали ще скърца ако не скърца пробвай както ти казва методи.

Назад към E36