Светлини по таблото, кое за какво е ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- stillwater
- Потребител
-
Светлини по таблото, кое за какво е ?
Здравейте, колеги ! От няколко дена съм собственик на Е39 ТДС 2000г. Интересува ме дали може да посочите някъде където са упоменати коя лампичка на таблото за какво е, защото изобщо не мога да се ориентирам. Доколкото прочетох във други теми, оказва се че имам проблем с някои датчик защото лампата на АСЦ-то ми свети както и АБС-а. А сутринта ми светна и някаква от дясно на АБС-а, която пък изобщо незнам за какво е. Моля помагайте че съвсем се обърках.
Благодаря
Благодаря
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
Re: Светлини по таблото, кое за какво е ?
Здравей колега, лампата на абс-са и асц-то свети когато има проблем с датчиците на абс-са или с абс-блока. ако километража ти работи правилно 90% са датчиците. ако километража ти работи провери на двете предни гуми и на задна дясна защото километража зима данни от заднят ляв датчик. лампата която ти свети до абс-са така ли горе долу изглежда (!) ? ако е така значи е за нивото на спирачната течност и за накладките дали са за смяна. казанчето за сп.течност се намира под лявият фитър на климатика. Но колега за напред моля те ползвай търсачка всичко е писано там!
Успех колега дано съм ти бил полезен. Да ти е честита колицата
Успех колега дано съм ти бил полезен. Да ти е честита колицата

stillwater написа:... Интересува ме дали може да посочите някъде където са упоменати коя лампичка на таблото за какво е, защото изобщо не мога да се ориентирам. ...

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
tsb_bg и аз ти благодаря инфото, и за да не отварям нова тема да попитам някой ако знае относно лампата за коланите, мойта изгасва заедно с всички други след като запаля, независимо че още не съм си сложил колана, не трябва ли поне да свети ако колана не е сложен, предполагам че по седалката някъде би трябвало да има датчици

Zapa написа:.. да попитам някой ако знае относно лампата за коланите, мойта изгасва заедно с всички други след като запаля, независимо че още не съм си сложил колана, не трябва ли поне да свети ако колана не е сложен, предполагам че по седалката някъде би трябвало да има датчици
Датчици за коланите има само на колите за САЩ и Канада. На Европейските няма и за това лампата си гасне сама само те предупреждава да ги сложиш
- gorota
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '520D 00'
- Мечтае да кара: х6
- Детайли за колата: м-окачване и всички екстри за модела без кожа.
И да добавя всичко което казаха колегите,ТДС 2000г. Няма те са до 1999г. 

BMW
- b0k0
- селянина с колелото
-
- Кара: тролей
- Мечтае да кара: влак
tsb_bg благодаря.. полезно инфо даде
и мен ме интересуваше това

02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

- stillwater
- Потребител
-
Колеги много ви благодаря за съветите. Надявам се проблема със светещите лампи да е от датчика на абс-а, но скоро така или иначе скоро ще го реша. Моята е ТДС, тъй като е произведена 1999г, а първата и рег. е 2000г. Благодяра отново
8 мнения
• Страница 1 от 1