.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против тютюнопушенето на обществени места?

За, тютюнопушенето на обществени места.
54
29%
Против, омръзна ми да се умирисвам на цигари!
111
60%
Не ми пука.
19
10%

Общо гласове : 184
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Тютюнопушене на обществени места

Мнение от acho.rs » 19 Фев 2010, 1:31

Bella написа:По вашта логика защо вие не спрете на ходите по заведения в които се пуши .Колкото вие имате право да се оплаквате ,че ви е задимено толкова и пушачите имат право да се оплакват че им се забранява ;)

И понеже не ми се влиза в поредните полемики -Нямам против никой да си упражнява конституционните си права стига да не засяга моите щото тва си е чиста дискриминация :smoke:

Аде бе како , ти нали юрист , какво е това изказване от теб ? Каква дискриминация - ти имаш нездравословен навик , който пряко засяга хората около теб и в цивилизования свят хората вече стигнаха до извода - който иска да си се трови , ама настрана от другите , които не искат .
В какви други заведения да се ходи , като такива практически НЯМА . Живеем 40 години назад във времето , когато е било модерно да се пуши и ся децата най-късно в 6ти клас са запалили цигари , да бъдат гъзета . Не мисля , че на някой от форума , му е (или ще му е ) приятно , децата му да дишат гъстите облаци дим , които са навсякъде . Аспирация , съм виждал да работи толкова силно , че чак ти става студено , но когато всички палят от една в друга цигара , няма начин .
Пожелавам на всички и пушачи и не пушачи да отидат някъде където е забранено да разберат , какво е да се нахраниш , без да се омеришеш на пушена сланина или да идеш на диско и да няма нужда да си миеш очите през час , щото ти люти от дима ...
Пак ще кажа смешните доводи на правителството - ми то така и така не се спазва , за кво да го вкарваме тоя закон :banghead: , както и - така ще помогнем на туризма - вероятно , защото чужденците милеят за запушени дупки ... И хем увеличават акциза , да ни принудят да не се тровим , хем отменят забраната , да бе случайно да вземем на сериозно идеята за здравето и да намалим цигарите :help:
аз искам да пия и да карам ама не може,това е.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 19 Фев 2010, 1:41

Твърдо против насилствено в обществени заведения да ме превръщат в пасивен пушач!
Недоумявам и защо цигарите продължават да са най-евтини тук?
Крайно време е кутия Малборо да е 20 лева, Виктори да е поне 17 лева, Мелник - ГД по 14 лева!
Цигарите трябва да станат наистина луксозна стока и тук, както е навсякъде в ЕС!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 19 Фев 2010, 1:48

eraziel написа:Ех тва големи гъзари всички пушачи бе :)
Аз с най-добри чуства ше ви пожелая догодина с още 2 лева да вдигнат акциза на кутия цигари, пък вие си пушете :ok: :ok: :ok:

Дремеми кинти много :bchug: :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 19 Фев 2010, 1:50

N.Mihaylovski написа:
Peter Angelov написа:
Bella написа:По вашта логика защо вие не спрете на ходите по заведения в които се пуши .Колкото вие имате право да се оплаквате ,че ви е задимено толкова и пушачите имат право да се оплакват че им се забранява ;)

И понеже не ми се влиза в поредните полемики -Нямам против никой да си упражнява конституционните си права стига да не засяга моите щото тва си е чиста дискриминация :smoke:

:yes: Замислете се дали ние пушачите сме Ви най големите вредители :!: Задушавали се, миришело и т.н. ами в един +500 хил. град от коли всеки ден за какво говорим :?: Дали аз пушача дет ще дръпна :smoke: :ok: ще ти навредя :?:

Здраве на всички

P.S. По скоро една добра вентилация ще свърши прекрасна работа :D

Няма кво да се замисляме,аз не пуша искам да хода на дискотека искачаш ти и ме тровиш с цигарите,за това излизаш на вън и това е няма кво да спориме и да пишеме повече,навсякъде е така,и така ще е и тук,спрете да мрънкате и аз искам да пия и да карам ама не може,това е.

Ми ходиси кой те спира, може да се поразходиш на така наречения чист въздух :D
Много мърморите ейй :D аз като не пия кво да ви гледам пиянските мутри ли :mhihi:
Всеки с порока си :D В крайна сметка квото решат аз :smoke: ще си пуша не ми пречат забрани и цени :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Фев 2010, 5:28

пълна свинщина е това. а пък просто няма такова удоволствие просто да се приебреш от клуб и да не миришеш на цигари целия...
да не говорим пък колко мразя да карам коли карани от пушачи, всичко лепне и мирише.
това ми е и един от критериите за избор на кола... ако е пушено вътре въобще се отказвам в повечето случаи.

според мен и тука ще стане, но ще е бавно. има и икономическа страна, само разходите за почистване сигурно скачат 3/4 пъти когато в една сграда се пуши.

"Става дума за много кафенета и малки ресторантчета, които при стриктна и тежка забрана за пушене биха фалирали. С измененията се дава право на избор на всеки - нека хората, които не пушат, да си изберат заведение, в което не се пуши, както и собствениците да преценят дали да забранят тютюнопушенето или не", коментира той за БТА.

желязна логика... как ще фалират, като няма да има къде другаде да се ходи ? някой просто има бизнес с цигари... ей тва е големият проблем, ясно като бял ден.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 19 Фев 2010, 10:00

acho.rs написа: Аде бе како , ти нали юрист , какво е това изказване от теб ? Каква дискриминация - ти имаш нездравословен навик , който пряко засяга хората около теб и в цивилизования свят хората вече стигнаха до извода - който иска да си се трови , ама настрана от другите , които не искат .
В какви други заведения да се ходи , като такива практически НЯМА . Живеем 40 години назад във времето , когато е било модерно да се пуши и ся децата най-късно в 6ти клас са запалили цигари , да бъдат гъзета . Не мисля , че на някой от форума , му е (или ще му е ) приятно , децата му да дишат гъстите облаци дим , които са навсякъде . Аспирация , съм виждал да работи толкова силно , че чак ти става студено , но когато всички палят от една в друга цигара , няма начин .

Юрист ,юрист ама пушач :mhihi:

Спирала съм цигарите и знам какво е усещането да осъзнаеш как гадно мирише на цигари около теб ,но пак не съм искала о хората около мен да се лишават от нещо . Факт е че няма такива заведения за непушачи ,ама я ми кажи хората които пушат какво са виновни за това .Да направят отделни заведения ,салони или каквото ще да е там и да може всеки да си прави каквото намери за добре .Ти сещащ ли се как в дискотека ще забранят цигарите :lol: Не съм запозната как е в чужбина ,но гледах че в Англия масово фалират заведения заради ниска посещаемост .
А за децата Аче я ми кажи пиле каква работа има дете в заведение ? И мислиш ли ,че ако не се пуши по заведенията малките няма да пушат . Нали ли гледам всяка сутрин преди часовете ,че пушат повече и от мен . :conf:
Много ми е интересно какво правите когато излизате с приятели които пушат - карате ли ги да не пушат за да не ви е неприяно на вас ?

А да направят цигарите и 10 лева ако искат .Нека се види кои са милионерите :mhihi: :smoke:

п.с Шегувам се .Надявам се някой да не търси под вола теле в написаното от мен щото ич не ми се спори :bchug:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 19 Фев 2010, 10:21

Пушач съм, гласувах, че не ми пука и без това май само офисът напоследък е обществено място, което посещавам.
А и да не пуша час-два предполагам, че нищо няма да ми стане. А и сметам да ги спирам де...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Фев 2010, 10:30

Ти сещащ ли се как в дискотека ще забранят цигарите :lol: Не съм запозната как е в чужбина ,но гледах че в Англия масово фалират заведения заради ниска посещаемост .

- ами да - сещам се как - както в повечето държави в европейския съюз ;) В Англия и Ирландия , фалитите са заради кризата , там забраната е въведена преди доста време и 2007ма и 2008ма си бяха пълни пъбовете , дори в откровенно селските райони , известни с хората , които са близки по манталитет до нас - мазно месо , пиене до свършване и пушене като кумин :) Предимството е че в местата за пушене пред пъбовете и дискотеките можеш да намериш българите и поляците , ако случайно ти липсват :mhihi:
Много ми е интересно какво правите когато излизате с приятели които пушат - карате ли ги да не пушат за да не ви е неприяно на вас

- гоним ги навън или постоянно "се праим" за пушенето и те пушат по-малко , когато са с нас :lol: Докато бях студент , приятно впечатление ми направи , че доста хора вече отказват цигарите ...
Май се разминава - караме ги да не пушат за да ни е кеф - и - караме ги да не пушат за да не ни тровят и нас .
А за децата Аче я ми кажи пиле каква работа има дете в заведение ?

- деца не могат ли да ходят в заведения - забранено ли да заведеш детето си да хапне торта , паста или пица ... да пие сок , фреш или нектар ?

аз като не пия кво да ви гледам пиянските мутри ли :mhihi:

- я кат пиъ , тебе лови ли тъ :mhihi:
Всеки с порока си :D В крайна сметка квото решат аз :smoke:

- всеки с порока си , ама да не го прави порок и на тия дето не искат ;) Никой не те насилва да спреш цигарите - ако искаш и по 4 кутий пуши , но някъде , където други те няма да го дишат .

ПС: в ИЕ една кутия цигари струва , колкото 19 хляба :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 19 Фев 2010, 10:44

acho.rs написа:
- деца не могат ли да ходят в заведения - забранено ли да заведеш детето си да хапне торта , паста или пица ... да пие сок , фреш или нектар ?

- всеки с порока си , ама да не го прави порок и на тия дето не искат ;) Никой не те насилва да спреш цигарите - ако искаш и по 4 кутий пуши , но някъде , където други те няма да го дишат .

Аче не ми се прави на недоразбрал :lol: .Не говоря да водя детето си с мен в такива димилници.Когато излизам с децата сядам в салона за непушачи ,нищо че пуша . Говорех за хлапетиите които ти посочи,че висят по кафетата и :smoke:

Анджек де - да направят отделни заведения и всеки да си ходи където му душа иска . Някак си не ти ли се вижда неоправдано да упражняваш някакви свои права за сметка на правото на свободен избор на другите.
Не мога да разбера защо хората не искат да бъдат толерантни един към друг независимо дали става въпрос за толерантност на пътя , в блока в които живееш към комшиите ,на улицата или в конкретния случай за цигарите :conf:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Фев 2010, 10:49

трябва да си се направи ,както беше решено ,но не го досвършиха: правят два салона и в единия се пуши,в другия-не! ако е малко заведението-не се пуши! изисква се яка инсталация за вентилация и пресен въздух и тва е! кафеджиите и ресторантьорите ше вложат пари в това ,защото ше ги избият от клиентите -пушачи,които май са повече.
навън ,обаче по улици ,пейки или където и да е -трябва да може да се пуши! щото по тая логика аз пък ше искам да забранят боба ,щото се пърид от него и се замърсява въздуха-секи си има некви навици-едни пушиме,други -пърдят ,трети пъ кашлят в лицата на ората....!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Фев 2010, 11:00

Ще си пуша и няма да посещавам заведения дето не се пуши,и 10 лева да станат цигарите пак ще си взимам без акциз цигари,тя мара втаса и само до това опрехме.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 19 Фев 2010, 11:02

Peter Angelov написа:

:yes: Замислете се дали ние пушачите сме Ви най големите вредители :!: Задушавали се, миришело и т.н. ами в един +500 хил. град от коли всеки ден за какво говорим :?: Дали аз пушача дет ще дръпна :smoke: :ok: ще ти навредя :?:

Здраве на всички

P.S. По скоро една добра вентилация ще свърши прекрасна работа :D

Кефите ме. :wave:
Викаш, дискриминация, а? Няма да ви забранят да пушите, ще ви забранят да тровите непушачите - правиш ли разлика? :roll:

Към колегата с колите - продай бавареца и сутринта се качи на кутията с цигари и отивай на работа, какво ще кажеш? :mhihi:
Или пък хляба, който купуваш всеки ден, сигурно него ще започнат да го доставят на крак в магазина от хлебозавода?
Въобще, правиш ли разлика между вреден навик и необходимо зло, без което цивилизацията не може да съществува каквато я познаваме?

И понеже този спор го водя в още два форума, ще напиша нещо тук за последно:
Голяма част от пушачите сте нахлни същества, които не могат да проумеят нещо съвсем елеменарно, въпреки че ви го пише на кутиите с ЕЙ ТАКИВА БУКВИ:
"Пушенето вреди на вашето здраве и на здравето на околните"

Ако това не може да го проумеете, никакъв смисъл няма да се спори с вас. :banghead:
Последна промяна Fear на 19 Фев 2010, 11:06, променена общо 3 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 19 Фев 2010, 11:03

Пък и да ги забранят, пак няма да се спазва, както е сега.

А другото вече си е до човека, ако на масата повечето са непушачи,се пита имат ли нещо напротив. Ако си в ресторант докато се яде не се пуши и така.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 19 Фев 2010, 11:10

Fear написа: Голяма част от пушачите сте нахлни същества, които не могат да проумеят нещо съвсем елеменарно, въпреки че ви го пише на кутиите с ЕЙ ТАКИВА БУКВИ"
"Пушенето вреди на вашето здраве и на здравето на околните"

Колега по тая логика аз да кажа ,че непушачите сте гадове които искат да си наложат мнението . :lol:
Не карам никого да седи до мен да се трови .К'во ми вреди на мен си е мой проблем ,ничии друг . Искам тровя се .Не пуша за да тровя тия около мен. Отделни салони в заведенията с добра аспирация са напълно достатъчни . Как искате толерантност като вие не сте толерантни :conf:

И да дискриминация е да ми забранят да пуша в заведенията и на обществени места .Според теб не е ли ? Все едно да кажеш ,че в някое заведение не могат да влизат бременни ,мъже високи под 180 см или такива с къса коса :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 19 Фев 2010, 11:14

Hack0 написа:
petio_bmw 318is написа:Не ми пука.
Ще си пуша къде ми е кеф,кой ни го кефи дима а си стои у тях или да фаща гората :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Точно така! Недей и да се къпеш, и зъбите не си мий. Водата я ползвай само за пиене. Такива глезотии като тоалетна хартия и мокри кърпички пак не ползвай. Постарай се като си сред хора или в затворени помещения да изпускаш мощно газове...ама яки салюти. Прилагай си ароматерапията пък който не го кефи да хваща гората, ти си голяма работа и можеш да правиш каквото си искаш. :banghead:

Хигиената кво общо има с цигарения дим?Тва че заведенията нямат нужната аспирация или не я ползват,не е основание да ми забраняват да пуша.

п.п. В психо клиниката маи не се пуши и въздуха е чист,а може и да те превъзпитат на обноски малко. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата