Малка чуденка с моят съединител....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Малка чуденка с моят съединител....
Добър ден,
С моят чуден чуден автомобил имаме малък, така да се нарече проблем (може би)...
от както е закупена от има няма 2 годинки наблюдавам следното явление:
Да речем има период от около 1 месец в който съдединителят ми е твърдичък малко в повече и при натискане
нещо скърца, но като от под колата и ако няма шум около мен от коли си се чува при натискане - точно все едно разтягаш някоя ръждясала пружина и е много твърд....
След 1 месец такова каране, без нищо провокирано една сутрин се качвам в колата, паля, съединителят един такъв леко се натиска - като на чисто нов автомобил, и като потеглям съвсем леко на полусъединител, е много чувствителна и се стрелка адски бързо.... все едно съм се качил от 1.8ис на 3.2м паур, отпускам и излитам и колата е трепач муцка убиец...... и след около 2-3-4 дена лека по лека пак става по-твърд съединителя и скърца....
Какво да гледам най-напред ? или какво да смажа..... или на какво може да се дължи.....
С моят чуден чуден автомобил имаме малък, така да се нарече проблем (може би)...
от както е закупена от има няма 2 годинки наблюдавам следното явление:
Да речем има период от около 1 месец в който съдединителят ми е твърдичък малко в повече и при натискане
нещо скърца, но като от под колата и ако няма шум около мен от коли си се чува при натискане - точно все едно разтягаш някоя ръждясала пружина и е много твърд....
След 1 месец такова каране, без нищо провокирано една сутрин се качвам в колата, паля, съединителят един такъв леко се натиска - като на чисто нов автомобил, и като потеглям съвсем леко на полусъединител, е много чувствителна и се стрелка адски бързо.... все едно съм се качил от 1.8ис на 3.2м паур, отпускам и излитам и колата е трепач муцка убиец...... и след около 2-3-4 дена лека по лека пак става по-твърд съединителя и скърца....
Какво да гледам най-напред ? или какво да смажа..... или на какво може да се дължи.....
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
Re: Малка чуденка с моят съединител....
здрасти колега
тази сутрин ми се случи същото нещо съединителя ми отделя може би само на сантиметър от ламарината а педала е супер лекичък.
незнам кво става и се притесних и реших да поровя из форума и намерих само твоята тема със същия проблем видях че е побликувана преди около 3 месеца
ще ми кажеш ли какво се е случило с твоя съединител през това време дали си го сменил или се е оправил
мерси предварително
тази сутрин ми се случи същото нещо съединителя ми отделя може би само на сантиметър от ламарината а педала е супер лекичък.
незнам кво става и се притесних и реших да поровя из форума и намерих само твоята тема със същия проблем видях че е побликувана преди около 3 месеца
ще ми кажеш ли какво се е случило с твоя съединител през това време дали си го сменил или се е оправил
мерси предварително
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
По първия проблем вероятно хидравличната помпа на скоростната кутия е мъчи да се скапе.По втория проблем имаш ли спирачна течност, съединителя боксува ли, по педала на съединителя усещат ли се неприятни вибрации?Ако е нещо от последните две ще трябва да пада скоростната кутия като най-лошото е заминал маховик/огледален диск.Впрочем почни и ти с проверка на хидравличните помпи, че може гумичките вътре да пропускат и от там да намалява налягането.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
първият колега който ми отговори - Пуснах темата днес на обяд
:D:D
колата не е имала никакви проблеми, и не ми е правило впечатление да боксува, но като стане мекичък - колата я заобичвам още повече

колата не е имала никакви проблеми, и не ми е правило впечатление да боксува, но като стане мекичък - колата я заобичвам още повече

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
boywalking написа:първият колега който ми отговори - Пуснах темата днес на обяд:D:D
Колега и при мене го има това скърцане и то идва точно от хидравличната помпа, но пък съединителя си е нормален.Направи и една ревизия.Често с възрастта гумичката вътре която уплътнява и прави налягането в системата се скапва и започва да пропуска и да не прави нужното нялягане.Тогава педала омеква и съединителя не отделя нормално.Другия вариянт е да клеяса механизма и от там да идва по-затрудненото натискане на педала.Щом чуваш скърцането от долу провери първо долната помпа.Има и още една която се намира зад педала на съединителя.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Имаш ли леко "хъркане" при смяна на скоростите ? Според мен проблема е в хидравликата , смени гумичките и течността ...
- boywalking
- младши ентусиаст
-
ми начи скоростите са ми муцка - никога не са ни мъркали ни хъркали....
колко ще струва приблизително тая ревизия..... ?
като отида при майстор - лесно ли ще ги види тия работи или е свързано с яко разглабяне ?
колко ще струва приблизително тая ревизия..... ?
като отида при майстор - лесно ли ще ги види тия работи или е свързано с яко разглабяне ?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
boywalking написа:колко ще струва приблизително тая ревизия..... ?
Само за преглед не знам колко ще ти искат ....
За да се провери състоянието на гумичките е необходимо да се свалят - помпата и работния цилиндър .... (не бих го нарекъл "яко разглабяне" , работния цилиндър се сваля за нула време , а помпата е малко по неудобна , но и тя не е философия ...). При желание , можеш и сам да се справиш ...
8 мнения
• Страница 1 от 1