Смяна масло при
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна масло при
Колко време след като светне жълтата лапма за маслото и Oil service може да се отложи смяната? По-точно - колко км още търпи отлагане смяната де?...
Мерси предварително!

Мерси предварително!
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Re: Смяна масло при
Колега, жълтата лампа за маслото е за нивото тя светва когато нивото на маслото е намаляло или датчика за ниво се е развалил.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
emil_shumanov написа:Колега, жълтата лампа за маслото е за нивото тя светва когато нивото на маслото е намаляло или датчика за ниво се е развалил.
За ойл сървиса питат....
Жълтата лампа светва след 25 хил км ориентировъчно в зависимост какъв двигател, с какво масло, и как караш... от БМВ казват за пробег до 30хил км ама те не плащат ремонти, а само чакалят за балами да си купуват нови автомобили и после да им дерат кожата.... Карай си колата с оригинално масло или кастрол и го сменяй на 15 хил км мах!!!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
LUCIFER'S написа:emil_shumanov написа:Колега, жълтата лампа за маслото е за нивото тя светва когато нивото на маслото е намаляло или датчика за ниво се е развалил.
За ойл сървиса питат....
Жълтата лампа светва след 25 хил км ориентировъчно в зависимост какъв двигател, с какво масло, и как караш... от БМВ казват за пробег до 30хил км ама те не плащат ремонти, а само чакалят за балами да си купуват нови автомобили и после да им дерат кожата.... Карай си колата с оригинално масло или кастрол и го сменяй на 15 хил км мах!!!
Значи грешката е моя ,нещо не съм разбрал пък и до сега не ми се е случвало да ми светне жълта лампа за ойл сървиза.
странно.
'99 520i, сложен досега кастрол 5W30 ( немеца така бил написал в дебелите книги ), не е хабила почти никакво масло ( ако мога да преценя на око ) и след 11000km останах на 1 зелена черта. Което грубо ми "дава" до близо 14000km зелени показания, след това светва(т) жълтите.
Не разбирам принципно при мен ли става така,на доста места чета над 20 000км пробег с една смяна, при мен иска да мре доста по-рано...
Но май смяна на 15к км е нормална, имайки предвид,че не разбирам от тези работи...
'99 520i, сложен досега кастрол 5W30 ( немеца така бил написал в дебелите книги ), не е хабила почти никакво масло ( ако мога да преценя на око ) и след 11000km останах на 1 зелена черта. Което грубо ми "дава" до близо 14000km зелени показания, след това светва(т) жълтите.
Не разбирам принципно при мен ли става така,на доста места чета над 20 000км пробег с една смяна, при мен иска да мре доста по-рано...
Но май смяна на 15к км е нормална, имайки предвид,че не разбирам от тези работи...
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Ами колега това чудо индикатора за маслото е хубаво нещо, но по добре го сменяй на 10-11хил км. Аз лично така правя на мойта коли, независимо дали са с полу или пълна синтетика. На електронни броячи и подсещаници вяра нямам
.

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Извади щеката сложи една капка между пръстите размажи го виж го дали лепне още, ако е водичка сменяй го.
Успех.
Успех.
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
Само аз ли съм толкова тъп ,че да си смяням малото на 8000 километра(кастрол 10W40)?
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- Nikiboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 540 '97
- Мечтае да кара: М5
Не си особено ако я ръчкаш. Има обаче и нещо друго - прекомерно честата смяна също не е работа. Новото масло докато сработи има период на по-слаба защита. Аз лично се въртя около 10 000 км.
А показателя на таблото не ги ли смята на база изразходвано гориво?
А показателя на таблото не ги ли смята на база изразходвано гориво?
- premium-line
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530xi N52B30
- Мечтае да кара: Колело
аз си сменям маслото на 10-12 хил км и мисля че това е нормално 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Зависи какъв дизеляк имаш предвид
На Д-тата с масло LL-04 смяната я дават на 20 хил а има и на такива над тези км 

- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
Ivo_Borisov написа:Зависи какъв дизеляк имаш предвидНа Д-тата с масло LL-04 смяната я дават на 20 хил а има и на такива над тези км
попринцип му дават 10в40 15000 км 5в30 30000 !ама карайте в наще хубави патища и тука няма задръстване

в германия имам приател който работи в сервиз 10в40 15000 км или една година 5в30 30000 км или две години само че условията мисля че не могат да се сравнят !!!!
Последна промяна chocaseto85 на 21 Фев 2010, 14:32, променена общо 1 път
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Е аз не го сменям на 30 000/само да те поправя че си написал 300 хил/,а на 18 хил.Все пак и нафтата не ни е хубава.

- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
мерси за поправката
нафтата не ние но искам да кажа че мотора работи на място и от там ако това време се превърне в километри стават твоите 18000 стават 20 и
))

нафтата не ние но искам да кажа че мотора работи на място и от там ако това време се превърне в километри стават твоите 18000 стават 20 и

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2