Случка с температура
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Случка с температура
Колеги,днес ми се случи следното нещо-паля колата сутринта и пускам веднага парното на макс (градусите и вентилатора)понеже скоро и свалях разширителния съд и да се дообезвъздуши добре.След 1-2 мин тръгвам и карам 7-8 километра,но колата така и не загря до 12 часа,стои на 2-3 милиметра преди 12.Намалих парното и веднага си застана на 12 часа.После пак го пуснах на макс,но стрелката си остана на 12 часа.Може ли да е било заради парното наистина това,че не застана на 12 часа или просто си заминава термостата? До сега съм нямал никакви проблеми с термостата
Re: Случка с температура
Прилича на термостат - щом не може да компенсира отворен и затворен кръг към радиаторчето на парното 

- im0tep
- старши ентусиаст
-
Мисля да направя един тест,да я пусна по един стръмен дълаг баир по енерция да видя дали ще падне температурата 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
и баира е вариант..., но можеш и да си видиш маркуча след термостата, дали не е горещ, т.е. отваря по рано термостата преди градусите му при незагрял двигател
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:и баира е вариант..., но можеш и да си видиш маркуча след термостата, дали не е горещ, т.е. отваря по рано термостата преди градусите му при незагрял двигател

- im0tep
- старши ентусиаст
-
Направих теста,стрелката стигна почти средата а маркуча след термостата не беше затоплен
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
И моята с пуснато парно загрява осезаемо по-бавно. Пускал съм я по магистралата Варна - Бургас при отрицателни температури на неутрална (около 5 км) с скорост 120 км/ч - температурата не пада. Според мен няма проблеми с термостата.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
И според мен нямаш проблем а просто ти е загряла по бавно заради това че си пуснал парното на макс.Сутрин когато е много студено и спра вентилатора колата загрява много бързо за разлика от положението ауто например.

- im0tep
- старши ентусиаст
-
Надявам се да е така наистина,но ще го следя за всеки случей
9 мнения
• Страница 1 от 1