Проблем с имобилайзер/стартер...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Проблем с имобилайзер/стартер...

Мнение от B.Tunchev » 16 Фев 2010, 4:14

Проблемът е следния, от време на време, не иска да пали, въртя ключа, но не пуска ток към стартера, все едно се опитвам да запаля с друг ключ, без имобилайзер... Всъщност проблема е от днес, по обяд се качих в колата и не успях да я запаля. Беше се случило същото нещо и преди около 2 месеца но само 4-5 пъти и то в рамките на една вечер и до сега, винаги си е палила както трябва. Закачихме колата към лаптоп и дава грешка на имобилайзера, но веднага щом се изтрие, се записва пак. И ако въобще успея да запаля, е на някакъв "random" принцип, който колата явно сама си определя :conf: Случвало се е и 20 опита да не даде признак на живот, както и 10 поредни пъти да си пали, веднага щом врътна ключа..
Има ли някой с такъв проблем и как се е справил с него?
Стартера си е наред със сигурност, не е в него проблема.
Ключа си е оригиналния, но батерията му е доста слаба... (ако това оказва някакво влияние в/у имобилайзера де... :dunno: )

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с имобилайзер/стартер...

Мнение от tsb_bg » 16 Фев 2010, 4:54

Според мен причините може да са следните:

1. Трансмитера (чипа) в ключа е дефектирал (малко вероятно, но пробвай с друг ключ от комплекта)
2. Ресивъра (антената) на кормилната колона е дефектирала или кабела е оголен/прекъснат
3. EWS-а е дефектирал или е неправилно програмиран (ако са променяни показанията на километража например)

PS Батерията на ключа няма нищо общо с имобилайзера, а само с дистанционното

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 17 Фев 2010, 3:27

Пак спря да прави проблем... Днес само веднъж го направи проблема, после палих 10-15 пъти сигурно,няма ядове... Не знам какво да го правя, уж всичко е OK, а малко ме е страх да не вземе да ме остави някъде :confused: Ще го мисля, ако пак зачести проблема, но по горе изброените възможни причини, хич не ми харесват :|

е34 фенче
Аватар
Кара: мфили
Детайли за колата: бензинояд

Мнение от kik666 » 17 Фев 2010, 9:14

стартер колега на 99%
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 17 Фев 2010, 14:11

Не, не е стартера, проверявахме го него. От имобилайзера ще да е, защото нали по принцип се чува едно глухо "цък", като завъртиш на контакт, което би трябвало да е от имобилайзера и когато не се чуе => не пали и замервахме, че изобщо не отива ток към стартера.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46
Детайли за колата: 320 D

Мнение от deso76 » 17 Фев 2010, 14:22

Колега, при мен се получи същия проблем с единия от ключовете, докато се сетя да запаля с резервния за малко да сваля стартера, добре че в последния момент се усетих и установих, че е от ключа... ти доколкото разбирам си с един ключ, така или иначе те съветвам да си поръчаш нов от официален представител... В Камор и Дару цената на ключ с дистанционно е 300 лв., ако е без дистанционно е 100 лв.
Лично аз мисля да спестя 200лв. за сметка на дистанционното, ще си поръчам обикновен ключ за 100лв.
Ако искаш мога да ти дам тел. на човек, който може да ти оправи ключа срещу 40-60лв., но тъй като е капсулован ще си личи като го затвори после, което лично мен би ме дразнило.
Успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 17 Фев 2010, 14:56

то ако чипа не го познае колата,стартера трябва да върти а да не запали,ако стартера вътри значи е наред и е от имобилаизера,ако не върти стартера е от стартера,защото и аз имах подобен проблем.чипа просто спира тока на свещите и двигателя не пали,нищо общо няма със стартера.а ако няма ток тъм стартера,тва е друго вече-нито е стартер нито имобилаизер :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 17 Фев 2010, 15:13

unikalen88 написа:то ако чипа не го познае колата,стартера трябва да върти а да не запали,ако стартера вътри значи е наред и е от имобилаизера,ако не върти стартера е от стартера,защото и аз имах подобен проблем.чипа просто спира тока на свещите и двигателя не пали,нищо общо няма със стартера.а ако няма ток тъм стартера,тва е друго вече-нито е стартер нито имобилаизер :yes:

Колега не е така (поне при мен) когато си правих нов ключ, бях забравил да си прехвърля чипа на имобилаизера и изобщо не въртеше само някой от лампите пресветкаха :)

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Мнение от тони6600 » 17 Фев 2010, 15:42

Gh0s7 написа:Не, не е стартера, проверявахме го него. От имобилайзера ще да е, защото нали по принцип се чува едно глухо "цък", като завъртиш на контакт, което би трябвало да е от имобилайзера и когато не се чуе => не пали и замервахме, че изобщо не отива ток към стартера.

Стартер е и при мен беше - тоест е едно реле на стартера

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 17 Фев 2010, 18:34

тони6600 написа:
Gh0s7 написа:Не, не е стартера, проверявахме го него. От имобилайзера ще да е, защото нали по принцип се чува едно глухо "цък", като завъртиш на контакт, което би трябвало да е от имобилайзера и когато не се чуе => не пали и замервахме, че изобщо не отива ток към стартера.

Стартер е и при мен беше - тоест е едно реле на стартера

Ама имобилайзера ми дава грешка, като го закачим към лаптоп и след като се изчисти грешката, като го направи проблема и пак я записва същата... Няма ли начин да се спре направо тоя имобилайзер, ако тряя сменям сега чипове, платки и не знам си какво, то пак ще отиде една торба пари :|

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Мнение от тони6600 » 17 Фев 2010, 20:46

Ти ако си с оригиналната аларма, тогава трябва да ти се види ИВС-а както каза колегата по-горе, ако имаш допълнителна направо я откачи, и ще видиш какво ще се случи, ако можеш все пак свали стартера и го виж дали ще завърти и на мен ми казваха ИВС-и аларми и т.н, а се оказа едно реле.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 18 Фев 2010, 2:18

Завърта стартера, да, проверявахме го с моя майстор. Тая вечер май установих, че проблема е в ключа :( Пак така 100 пъти въртя, не пали... Извадих ключа, ударих го 3-4 пъти в дланта си, завъртях и си запали. Ще видя утре, като пак се закучи, дали ще се оправи по тоя начин и ако да, трябва нов ключ, че само един имам, а новия е 300++ лв., бях проверявал преди време :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 19 Фев 2010, 5:26

не съм съвесем сигурен, но има една бубинка в ключа и тя като се скъса май точно така става - понякога контактува, понякога не...
Ако бъркам, може да ме поправи някой, дето е по-наясно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 19 Фев 2010, 15:13

И аз си мисля, че нещо такова ще да е станало... Има ли начин да се оправи без да си купувам нов ключ?

Аватар
Кара: е30кабрио318@325 е46купе е60комби
Мечтае да кара: bmw turbo

Мнение от ssttaannyy » 04 Мар 2010, 16:10

наи добре отиди на ключаря под вода и канал,ще тарсиш Николаи много е в час

Следваща

Назад към E46