Червени лампички над огледалото?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на китайско

Мнение от /ASTERIX/ » 18 Мар 2009, 10:32

M_krika написа:Това за лоста е яко като на M power 6те стане само дето 6те му липсва 6 предавка :winky:

Подробности... :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re:

Мнение от LUCIFER'S » 16 Фев 2010, 23:09

http://www.6enligne.net/html/faq.php3?faq=154

От доста време все се каня да пробвам да си направя светеща топка на скоростния лост по начина от този линк, подариха ми диодче от осветление на пепелника 8) и реших, че почвам, но на практика за Е39 това нещо не се получава, защото:

1. топката на лоста е съвсем друга и такова нещо изобщо не може да се направи;
2. самото циферблатче със скоростите 1,2,.. 5 и R не пропуска светлина т.е. ефектно осветление като на оригиналните светещи, по простата причина, че цифричките са с някаква боя сребърен металик, а не прозрачна ( добре, че пробвах преди да вързвам кабелчетата и да правя место в метал ;) за диодчето);
3. светят и точки и по черния фон отстрани цифрите и става много грозно... това и ме отказа от "светеща топка направи си сам" 8)
4. Разглобяването на самата топка е голям филм без да се счупи или надере самата пластмаса или кожата на топката или самото циферблатче.
(това го направих с почти минимални поражения, с които пак мога да си монтирам топката без да ме дразни..., но ако някой с две леви ръце се пробва, гаранция, че ще търси нова...)

П.С. Ако искате светеща топка само оригинална такава... Заради циферблатчето се получава грозновато подобие, от което много бързо се отказах :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Re: Червени лампички над огледалото?

Мнение от Lacho » 17 Фев 2010, 11:28

Ето тук продават само емблемата за скоростния лост ;)
http://www.autoe-xtras.com/index.php?page=item&type=2&mtype=4&lp=0&ps=0

Аз преди време си взех за Е36-цата и си я направих светеща точно с такова лого ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Re: Re:

Мнение от nightdriver » 17 Фев 2010, 13:24

LUCIFER'S написа:http://www.6enligne.net/html/faq.php3?faq=154

От доста време все се каня да пробвам да си направя светеща топка на скоростния лост по начина от този линк, подариха ми диодче от осветление на пепелника 8) и реших, че почвам, но на практика за Е39 това нещо не се получава, защото:

1. топката на лоста е съвсем друга и такова нещо изобщо не може да се направи;
2. самото циферблатче със скоростите 1,2,.. 5 и R не пропуска светлина т.е. ефектно осветление като на оригиналните светещи, по простата причина, че цифричките са с някаква боя сребърен металик, а не прозрачна (
...

e то тука е хватката :
трябва да се изстърже бронзовата боя на цифричките докато станат прозрачни , за да пропускат светлината...

п.с но пък щом продават оригинални светещи , няма смисъл от тази играчка
Изображение

Предишна

Назад към E39