ТДС проблем РЕШЕН

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

ТДС проблем РЕШЕН

Мнение от arr0gance » 16 Фев 2010, 19:48

Здрасти на всички колеги,имам много странен,поне за мен проблем,надявам се някой да е чувал за него,за да сподели решението.
Днес докато си карах по цариградско забелязах,че като дам повечко газ,колата почва да издава някакъв звук подобен на спукано гърне,но не постоянен звук,а по скоро като тъ-тъ-тъ-тъ-тъ-тъ колкото повече газ давам толкова повече се усилва звука.При празен ход,с много газ не се чува,или виското ми пречи да го чуя,ако е така е много тихо.Всичко става като чели само когато трябва да поеме тежестта на купето ."Звукът" идва от дясната страна на колата,забелязах че маркуча,който е от климатика(над турбото и под възд.филтър) е леко почернял като чели нещо го нагрява.Чел съм какви ли не теми,за какви ли не глупости по тдс-ите,и мислех че трудно нещо ще ме изненада вече,но ето на.За спукани колекторни тръби мисля че неможе да става навъпрос,гледал съм ги много пъти отлични са или поне бяха,пускам темата с цел идеи,итре ще посваля някой компоненти от колата да погледна.И да не забравя,прави го само като дам рязко,или малко повече газ,като давам малко по малко го няма това "явление"...................... :dunno:

Моля,ако някой се сеща за каквато и да е идея,да казва,да има откъда да почна.
Последна промяна arr0gance на 17 Фев 2010, 14:41, променена общо 1 път
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525dA

Re: ТДС проблем

Мнение от Amorphis » 16 Фев 2010, 21:33

Да не би да те вие турбото, или да имаш някъде хлабави съединения около него?
E36 325TD
E36 M3 Evo
E39 525TDSt
E39 525TDStA
сега
E36 318i
Е60 525dA Sedan
E53 X5 3.0d SportPack

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 16 Фев 2010, 23:43

И аз много се зачудих да не е нещо от турбото,но го отписах,защото може би щеше да го прави и на свободен ход като е колата...?
А и шума е много специфичен,не е виене,а все едно като ..........рязане на ламарина с трион.......утре ако не намеря проблема ще направя едно клипче в движение. :paranoid: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA

Мнение от Libero » 17 Фев 2010, 13:49

Скъсана ти е тръбата за газовете от изпускателния колектор към турбината. Обикновенно се къса в частта която се захваща за турбината. За това така гадно бучи като поадаваш газ и ти цапа тръбите на климатика.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: ТДС проблем РЕШЕН

Мнение от arr0gance » 17 Фев 2010, 14:40

Libero написа:Скъсана ти е тръбата за газовете от изпускателния колектор към турбината. Обикновенно се къса в частта която се захваща за турбината. За това така гадно бучи като поадаваш газ и ти цапа тръбите на климатика.

Правилен отговор :yes: :bowdown:
Днес сутринта слязох долу,поразгледах поразгледах,понеже при празен ход не го прави ми беше трудно да разбера,че е тя но после като посвалих някой работи се видя.
Решение: (за мен поне)
Dinozab в една негова тема е писал за изолирането на тази тръба,така и направих и аз,но не само отгоре,а от долните и горните колектори.Ако имам проблеми по натам ще купувам нова.

11712244914
Описание : ТРЪБОПРОВОД ТУРБО
Ед.цена (с ДДС) : 125.05 BGN

Мерси на всички,живи здрави :wave: :yes: :clap:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: ТДС проблем РЕШЕН

Мнение от Mollov » 17 Фев 2010, 18:59

Следващият път, когато пуснеш тема с неадекватно заглавие, същата ще остане без отговор. Тия правила не са само за парлама... :cop:

Назад към E36