Проблем с датчика на АБС-а

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
Мечтае да кара: ...вече го кара :)

Re: Проблем с датчика на АБС-а

Мнение от Spawn » 13 Фев 2010, 0:04

ReDDcaFFe написа:Ако се сваля и слага лесно нямаш проблем.Пиши 1 лс да се разберем.

Мерси колега.
Значи ще пробвам да го откача и измия хубаво понеделник или вторник и ако не стане, ще ти пиша да измислим нещо.
Имам чувството, че със всеки ден изключва все по-късно...откачена работа :kuku: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 13 Фев 2010, 1:36

и моите предните датчици тук светваха, ту угасваха ... докато в един момент предадоха богу дух и се наложи да ги сменя. Замерихме ги с мултицет ... не даваха никакво съпротивление. Имай предвид, че се махат много трудно... по-дълги са от тези на задните колела и гледай да не скъсаш болта който държи датчика за шенкела, че тогава влизаш във филми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 13 Фев 2010, 2:05

Тия датчици се вадят само на парчета, почти е не възможно да се свали здрав и да се почисти.
Аз съм сменял не само на БМВ, а и на други коли понеже датчика е с пластмасов корпус и от времето се е спекъл за гнездото та дори и да отвиеш болтчето то е за шестограм датчика гаранция няма и да помръдне, а опиташ ли се да го напъваш ще го счупиш.
За това направо си вземи нов, а стария го разкъртваш и го сменяш иначе за да се почисти трябва да се свали и от страната на гривната на АБС-а датчика да се почисти, но преди това го замери с мултицета трябва да има съпротивление около 1 килоом ако не се лъжа, ако няма никой няма какво да го чистиш само ще си загубиш времето.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spawn » 13 Фев 2010, 10:14

значи, ще го замеря понеделник или вторник, че нямам уред при мен и ако няма съпротивление - нов.
А има ли сериозно значение дали е нов или от морга?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 13 Фев 2010, 11:28

Абсолютно същия проблем на е39, закарах я в Дару, датчика е за боклука смениха го и сега е о'к. АСЦ и АБС са прекалено важни за управлението и сигурността на колата, за това реших да си правя експерименти. Да казвам пък в снега как се управлява колата - ужасно!
Успех!
а сега, де?

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spawn » 14 Фев 2010, 22:58

Извратена работа, от вчера спряха да светят датчиците и всичко си работи.Хм..или са били мокри или не знам и аз нямам обяснение...ест. аз съм доволен :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 16 Фев 2010, 10:07

Spawn написа:Извратена работа, от вчера спряха да светят датчиците и всичко си работи.Хм..или са били мокри или не знам и аз нямам обяснение...ест. аз съм доволен :)

временно е до другия път. По добре отиди до Дару или Камор тест и направо сменяй, та няма как да се оправи от само себе си.
Успех
а сега, де?

Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 16 Фев 2010, 10:23

clikk написа:
Spawn написа:Извратена работа, от вчера спряха да светят датчиците и всичко си работи.Хм..или са били мокри или не знам и аз нямам обяснение...ест. аз съм доволен :)

временно е до другия път. По добре отиди до Дару или Камор тест и направо сменяй, та няма как да се оправи от само себе си.
Успех

Колега, колко излезе смяната на датчика/ците в Дару ?
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clikk » 16 Фев 2010, 11:05

към 250 лева, но моята е е39, звънни един тел и питай. Труда беше 17.60лв по фактура, тест и датчика. Сега са в промоция и са - 20%, което е приятни при всички положения
а сега, де?

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spawn » 16 Фев 2010, 15:46

Ми където и да попитам ми казват , че датчикът струва 115 лв бройката.Вече зависи от тожа колко ще ти вземат за работа ама аз след като го разгледах не ми се строи трудна цялата манипулация ама най-хубаво е да имаш някой приятел който да се си разбира от работата.Аз засега ще изчакам да видя дали пак ще почне да свети и тогава ще взема решение.Но осъзнах едно без блокаж и АБС не сме за никъде - пълна трагедия бях на тая киша.Когато заработи се преродих

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 16 Фев 2010, 19:26

И моя датчик като се беше прецакал от време на време светваше и при по рязко натискане на спирачката и след като изгасиш и запалиш колата лампата гаснеше, но това ме дрезнеше доста и като си направих една диагностика установих кой датчик е и го смених и вече няма ядове, но 115 лв е не оригинален датчик цената на оригинален е
Номенклатурен номер : 34521164652
Описание : СЕНЗОР ABS ЗАДЕН
Ед.цена (с ДДС) : 245.08 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

и преден
Номенклатурен номер : 34521164651
Описание : СЕНЗОР ABS ПРЕДЕН
Ед.цена (с ДДС) : 191.63 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 17 Фев 2010, 12:28

и аз съм на същото положение ! Датчика ми е заминал.... или поне подава грешни данни на компа
Както си карам, по чист асфалт без никакви следи от вода или замръзнало... изведнъж лампата на асц/дсц-то ми почва да премигва... и колата полудява - в някой случай все едно някой ме удря отзад... такъв шут си бие сама :)
или пък ми отнема максимално от газта... или пък пчва да ми вибрира абс-а на педала... без да има каквато и да е логика.
И малко след това ми светват всички лампи... и така докато не загася колата и я запаля отново (тогава изгасват)
Така че вече седмица си карам с изключени блокажи... и си свиркам... докато се освободя да ми кажат кой поне датчик е заминал и да го сменя ! Така че нищо ново !
Просто явно се зацапват, мокрят или нещо такова... и почват да бълват мизериите !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spawn » 17 Фев 2010, 18:01

Забелязвам, че този проблем е доста често срещан.Колега, отвори го и го почисти.Казват, че имало ефект

Не знам дали не е оригинален самият датчик.Всичко си работи нормално засега.Имам да сменям един тампон на носача и като тръгна ще измеря да видя какво е положението там.

п.с. Благодаря за отзивчивостта на колегата ReDDcaFFe, засега спряха да мигат ама ще видим докога

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 18 Фев 2010, 15:57

След като прочетох последните няколко мнения установих, че проблемът е ясен.

Имам същите оплаквания - "полудяване" на автомобил, гаснене на индикацията при рязко спиране, вибрация на педала на спирачката (когато му скимне) и т.н.

100% е преден ляв датчик, защото преди да взема колата ходих на диагностика и ми казаха, че е от това. Сега въпросът е дали да го чистя или направо да я карам в Дару..
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 18 Фев 2010, 16:17

Чистиш го разбирасе, един датчик е 100лв а една автомивка 5лв. ... така, че първо го чистиш.. моя от както го изчистих не ми е давал проблеми... И то едното чистене само напръсках кутията обилно 2мин и се оправи
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

ПредишнаСледваща

Назад към E46