Странен и много опасен проблем! HELP!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

Странен и много опасен проблем! HELP!!

Мнение от brabusbg » 15 Фев 2010, 17:06

Ta... проблема ми е със задното окачване - или... просто нещо свързано в задната част на колата. Колата е 320D 99г.
При каране на лед или доста хлъзгав терен има едно леко усещане в задница че се клати в ляво и дясно постоянно. Същото такова разклащане само че доста по осезателно има ако примерно на пътя е останала някаква малка част заледена. Предните гуми минават ОК и в момента в който стъпят задните гуми на леда се получава едно унасяне на колата в ляво и дясно.
До преди няколко дни това се получаваше само на лед, но.... онзи ден след леда, както си карам с около 80км/ч по сух участък задницата ми изведнъж започва да се унася в ляво и дясно и то доста сериозно... все едно изведнъж са ви спукани двете задни гуми и... честно казано едва я вкарах в пътя и успях да спра. Спирам, гледам - абсолютно нищо няма - няма спукани гуми или нещо скъсано по окачване. След това с каране с 30км/ч се прибирах 3 часа до Варна. Това ми се случи до Търговище. От Търговище до Шумен колата не спираше да прави този проблем при вдигане от моя страна на по-висока скорост от 50км/ч. След Шумен това унасяне изчезна.
Колата в момента е от няколко дни в сервиз, след това във втори сервиз и никой не може да намери проблем.

Абсолютно всичко ми е здраво по окачването (освен амортисьори които не са много зле и даже не са чак толкова за смяна). При това унасяне никакви лампи на АСЦ или АБС не са се включвали по таблото.

Последно майсторите ми казаха че просто може би всички селенови втулки са се износили по малко и трябва да ги сменя всички и ще се оправи...... в което.... абсолютно се съмнявам!! :(

Моля Ви се някой ако има на идея за какво става въпрос.... да пита , да помага... ВЕЧЕ НЕ МОГА ДА Я КАРАМ ТАЗИ КОЛА. Ами ако ми се случи при 160км/ч .... ако се случи ще си остана завинаги на пътя. :nono:
Честно казано .... супер съм разочарован от този модел на БМВ (както и да е това е друга тема).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Re: Странен и много опасен проблем! HELP!!

Мнение от dimitar46 » 15 Фев 2010, 17:14

kolega vlu4vase blokaja
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jecho_lz » 15 Фев 2010, 18:51

Колега, аз имах същия проблем, само че с предницата и се оказаха амортесиорите,колата направо нямаше каране,след смяната всичко си дойде на мястото.Успех с решаването на проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 15 Фев 2010, 19:40

Колега, на мен ми прилича на заминали амортесьори
Може и да не са тотално изпуснали, но да са на привършване
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 15 Фев 2010, 21:36

+1 и от мен за заминали амортесиори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 16 Фев 2010, 2:54

martin_g60 написа:+1 и от мен за заминали амортесиори

Пробвай да спреш АСЦто и да я изръчкаш с пълна газ от старт...ако танцува отзад- амортисъори...поне при мен беше така :yes: успех!

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 16 Фев 2010, 3:29

Сподели след решаването на проблема.
А за това че си разочарован от моделааа,разочаровай се от амортесиорите не от колата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 16 Фев 2010, 10:01

bozukov_a написа:Сподели след решаването на проблема.
А за това че си разочарован от моделааа,разочаровай се от амортесиорите не от колата.

+1 :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brabusbg » 16 Фев 2010, 10:16

Oк колеги амортисьори - само че защо колата не го прави постоянно това нещо като е на сух терен, само сега го направи и спря??? Възможен ли е варианта наистина да ми блокира диференциала в някои моменти както беше казал в началото колегата??!?

Наистина отдавна бях замислиял да ги сменям тези амортисьори. Май ще го направя.
А... за разочарованието от модела.... не това проблема. Едва ли има нещо което да не съм сменил по тази кола. А и като гледам и чета във форума... не съм само аз. Както и да е. Следващото ще е бензин:)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 16 Фев 2010, 12:55

Колега, я се наведи хубаво под колата ... погледни от отзад от ляво където амортесьора се закача за купето и виж дали има една голяма дупка... и това да ти е проблема !
А дали бензин или дизел... колата си е дъртичка ! Минала е 10-те години.
И всичко е до късмет при тях - не са много хората който си поддържат колите перфектни.
Затова и като се купува се внимава и се гледат разни неща. Има и тема в която са описани дефектите, какво се гледа при покупката и т.н.
Аз лично старото ми бмв 136 '99 също в началото имах леки грижи с него (дебитомер и откъсване на моста отзад, амортесьори, съединител и пълен рециклаж на ходовата часр) но след това... ми служи вярно повече от година и половина и така и го продадох.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Мнение от dimitar46 » 16 Фев 2010, 19:18

абе хора не 4етете ли 4е го прави само на хлузгаво и като за боксува и включва блокажа
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brabusbg » 16 Фев 2010, 20:04

Aз амортисьорите ще ги сменя, но съм почти убеден че не е в тях проблема.
По скоро наистина си мисля че е нещо в блокажа!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 16 Фев 2010, 21:35

Аз мисля, че няма как да е от АСЦто.
АСЦ е система за стабилност, не блокаж на диференциала.
АСЦ работи със сензорите за АБС и в общи линии предотвратява поднасянето. Премахва двигателната тяга от приплъзващото колело и при нужда прилага спирачно усилие. Това е като цяло, иначе има тема (в момента не я намирам) как точно работи и там колеги са обяснили доооста подробно.
Не мисля, че може да е от нея, ако има проблем в АСЦто то ще ти свети лампата и тази за АБСа
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i '00
Мечтае да кара: BMW E65

Мнение от mittko » 16 Фев 2010, 22:53

колега закарай я да ти проверят тампоните на задницата... според мен там ти е проблема..
Успех!!! кажи след това какъв е бил проблема :) стискам палци да не е нещо сериозно
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от izmorog » 17 Фев 2010, 10:38

Имам същия проблем вече близо година, няма никава разлика след смяната на амортесьорите. Няколко пъти я преглеждаха но никой не може да открие проблема :|

Следваща

Назад към E46