Странен и много опасен проблем! HELP!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
Странен и много опасен проблем! HELP!!
Ta... проблема ми е със задното окачване - или... просто нещо свързано в задната част на колата. Колата е 320D 99г.
При каране на лед или доста хлъзгав терен има едно леко усещане в задница че се клати в ляво и дясно постоянно. Същото такова разклащане само че доста по осезателно има ако примерно на пътя е останала някаква малка част заледена. Предните гуми минават ОК и в момента в който стъпят задните гуми на леда се получава едно унасяне на колата в ляво и дясно.
До преди няколко дни това се получаваше само на лед, но.... онзи ден след леда, както си карам с около 80км/ч по сух участък задницата ми изведнъж започва да се унася в ляво и дясно и то доста сериозно... все едно изведнъж са ви спукани двете задни гуми и... честно казано едва я вкарах в пътя и успях да спра. Спирам, гледам - абсолютно нищо няма - няма спукани гуми или нещо скъсано по окачване. След това с каране с 30км/ч се прибирах 3 часа до Варна. Това ми се случи до Търговище. От Търговище до Шумен колата не спираше да прави този проблем при вдигане от моя страна на по-висока скорост от 50км/ч. След Шумен това унасяне изчезна.
Колата в момента е от няколко дни в сервиз, след това във втори сервиз и никой не може да намери проблем.
Абсолютно всичко ми е здраво по окачването (освен амортисьори които не са много зле и даже не са чак толкова за смяна). При това унасяне никакви лампи на АСЦ или АБС не са се включвали по таблото.
Последно майсторите ми казаха че просто може би всички селенови втулки са се износили по малко и трябва да ги сменя всички и ще се оправи...... в което.... абсолютно се съмнявам!!
Моля Ви се някой ако има на идея за какво става въпрос.... да пита , да помага... ВЕЧЕ НЕ МОГА ДА Я КАРАМ ТАЗИ КОЛА. Ами ако ми се случи при 160км/ч .... ако се случи ще си остана завинаги на пътя.
Честно казано .... супер съм разочарован от този модел на БМВ (както и да е това е друга тема).
При каране на лед или доста хлъзгав терен има едно леко усещане в задница че се клати в ляво и дясно постоянно. Същото такова разклащане само че доста по осезателно има ако примерно на пътя е останала някаква малка част заледена. Предните гуми минават ОК и в момента в който стъпят задните гуми на леда се получава едно унасяне на колата в ляво и дясно.
До преди няколко дни това се получаваше само на лед, но.... онзи ден след леда, както си карам с около 80км/ч по сух участък задницата ми изведнъж започва да се унася в ляво и дясно и то доста сериозно... все едно изведнъж са ви спукани двете задни гуми и... честно казано едва я вкарах в пътя и успях да спра. Спирам, гледам - абсолютно нищо няма - няма спукани гуми или нещо скъсано по окачване. След това с каране с 30км/ч се прибирах 3 часа до Варна. Това ми се случи до Търговище. От Търговище до Шумен колата не спираше да прави този проблем при вдигане от моя страна на по-висока скорост от 50км/ч. След Шумен това унасяне изчезна.
Колата в момента е от няколко дни в сервиз, след това във втори сервиз и никой не може да намери проблем.
Абсолютно всичко ми е здраво по окачването (освен амортисьори които не са много зле и даже не са чак толкова за смяна). При това унасяне никакви лампи на АСЦ или АБС не са се включвали по таблото.
Последно майсторите ми казаха че просто може би всички селенови втулки са се износили по малко и трябва да ги сменя всички и ще се оправи...... в което.... абсолютно се съмнявам!!

Моля Ви се някой ако има на идея за какво става въпрос.... да пита , да помага... ВЕЧЕ НЕ МОГА ДА Я КАРАМ ТАЗИ КОЛА. Ами ако ми се случи при 160км/ч .... ако се случи ще си остана завинаги на пътя.

Честно казано .... супер съм разочарован от този модел на БМВ (както и да е това е друга тема).

- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Re: Странен и много опасен проблем! HELP!!
Колега, аз имах същия проблем, само че с предницата и се оказаха амортесиорите,колата направо нямаше каране,след смяната всичко си дойде на мястото.Успех с решаването на проблема.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Колега, на мен ми прилича на заминали амортесьори
Може и да не са тотално изпуснали, но да са на привършване
Може и да не са тотално изпуснали, но да са на привършване
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
+1 и от мен за заминали амортесиори
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
martin_g60 написа:+1 и от мен за заминали амортесиори
Пробвай да спреш АСЦто и да я изръчкаш с пълна газ от старт...ако танцува отзад- амортисъори...поне при мен беше така

- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Сподели след решаването на проблема.
А за това че си разочарован от моделааа,разочаровай се от амортесиорите не от колата.
А за това че си разочарован от моделааа,разочаровай се от амортесиорите не от колата.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
bozukov_a написа:Сподели след решаването на проблема.
+1

- brabusbg
- младши ентусиаст
-
Oк колеги амортисьори - само че защо колата не го прави постоянно това нещо като е на сух терен, само сега го направи и спря??? Възможен ли е варианта наистина да ми блокира диференциала в някои моменти както беше казал в началото колегата??!?
Наистина отдавна бях замислиял да ги сменям тези амортисьори. Май ще го направя.
А... за разочарованието от модела.... не това проблема. Едва ли има нещо което да не съм сменил по тази кола. А и като гледам и чета във форума... не съм само аз. Както и да е. Следващото ще е бензин:)
Наистина отдавна бях замислиял да ги сменям тези амортисьори. Май ще го направя.
А... за разочарованието от модела.... не това проблема. Едва ли има нещо което да не съм сменил по тази кола. А и като гледам и чета във форума... не съм само аз. Както и да е. Следващото ще е бензин:)

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Колега, я се наведи хубаво под колата ... погледни от отзад от ляво където амортесьора се закача за купето и виж дали има една голяма дупка... и това да ти е проблема !
А дали бензин или дизел... колата си е дъртичка ! Минала е 10-те години.
И всичко е до късмет при тях - не са много хората който си поддържат колите перфектни.
Затова и като се купува се внимава и се гледат разни неща. Има и тема в която са описани дефектите, какво се гледа при покупката и т.н.
Аз лично старото ми бмв 136 '99 също в началото имах леки грижи с него (дебитомер и откъсване на моста отзад, амортесьори, съединител и пълен рециклаж на ходовата часр) но след това... ми служи вярно повече от година и половина и така и го продадох.
А дали бензин или дизел... колата си е дъртичка ! Минала е 10-те години.
И всичко е до късмет при тях - не са много хората който си поддържат колите перфектни.
Затова и като се купува се внимава и се гледат разни неща. Има и тема в която са описани дефектите, какво се гледа при покупката и т.н.
Аз лично старото ми бмв 136 '99 също в началото имах леки грижи с него (дебитомер и откъсване на моста отзад, амортесьори, съединител и пълен рециклаж на ходовата часр) но след това... ми служи вярно повече от година и половина и така и го продадох.
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
абе хора не 4етете ли 4е го прави само на хлузгаво и като за боксува и включва блокажа
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
Aз амортисьорите ще ги сменя, но съм почти убеден че не е в тях проблема.
По скоро наистина си мисля че е нещо в блокажа!
По скоро наистина си мисля че е нещо в блокажа!

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Аз мисля, че няма как да е от АСЦто.
АСЦ е система за стабилност, не блокаж на диференциала.
АСЦ работи със сензорите за АБС и в общи линии предотвратява поднасянето. Премахва двигателната тяга от приплъзващото колело и при нужда прилага спирачно усилие. Това е като цяло, иначе има тема (в момента не я намирам) как точно работи и там колеги са обяснили доооста подробно.
Не мисля, че може да е от нея, ако има проблем в АСЦто то ще ти свети лампата и тази за АБСа
АСЦ е система за стабилност, не блокаж на диференциала.
АСЦ работи със сензорите за АБС и в общи линии предотвратява поднасянето. Премахва двигателната тяга от приплъзващото колело и при нужда прилага спирачно усилие. Това е като цяло, иначе има тема (в момента не я намирам) как точно работи и там колеги са обяснили доооста подробно.
Не мисля, че може да е от нея, ако има проблем в АСЦто то ще ти свети лампата и тази за АБСа
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
колега закарай я да ти проверят тампоните на задницата... според мен там ти е проблема..
Успех!!! кажи след това какъв е бил проблема
стискам палци да не е нещо сериозно
Успех!!! кажи след това какъв е бил проблема

Имам същия проблем вече близо година, няма никава разлика след смяната на амортесьорите. Няколко пъти я преглеждаха но никой не може да открие проблема 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2