Проблема с ABS и ASC - въпросче.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
Проблема с ABS и ASC - въпросче.
Здравейте колеги,
Първо да се похваля, че от 1 седмица съм собственик на BMW E39 520i touring. Изчетох доста материал по въпроса, но имам следното питане. Купих си колата от автокъща и си карам от София за Плевен. На средата на магистралата спира да работи километража и разходомера, и светват лампите на АБС и АСЦ. Възможно ли е този проблем да се получи при недобре закачен кабел към таблото, защото имам съмнение че тези от автокъщата са пипали да въртят километража и нещо не са направили както трябва?
П.С. Направих си експеримент и им звъннах (на тези от автокъщата) и ги питах дали си имат идея от какво може да е проблема и те ми казаха да съм тупнел с ръка по таблото и щяло да се оправи.
Първо да се похваля, че от 1 седмица съм собственик на BMW E39 520i touring. Изчетох доста материал по въпроса, но имам следното питане. Купих си колата от автокъща и си карам от София за Плевен. На средата на магистралата спира да работи километража и разходомера, и светват лампите на АБС и АСЦ. Възможно ли е този проблем да се получи при недобре закачен кабел към таблото, защото имам съмнение че тези от автокъщата са пипали да въртят километража и нещо не са направили както трябва?
П.С. Направих си експеримент и им звъннах (на тези от автокъщата) и ги питах дали си имат идея от какво може да е проблема и те ми казаха да съм тупнел с ръка по таблото и щяло да се оправи.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Re: Проблема с ABS и ASC - въпросче.
Колега щом ти е спрял да работи километража и едновременно с това са ти светнали лампите абс/асц най- вероятно имаш проблем в датчика на задно ляво колело. От там ти идва сигнал за таблото. Най- сигурния начин да разбереш дали това ти е проблема е да качиш колата на една диагностика.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)

Добре, аз имам същия проблем ... от година карам 525 TDS, миналата седмица ми светна в жълто ABS лампата на таблото, заедно с триъгълника за ASC ... по форумите чета, че е евентуално проблем с датчика на ABS-a. Но къде точно се намира този датчик ... пише че е различен от датчика за накладките ... Ако някой може да помогне ... или да каже къде могат да ми направят диагностика ... в София. 

- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
Провери заден ляв датчик на абс. Кагато ти светне абс и асц-то не работи да знаеш свързани са по между си и като едното не работи и другото не бачка...
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
Междудругото, намерих една тема в чужд форум по въпроса и там има много снимков материал и много подробни обяснения. Ако на някой му трябва:
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... 272&page=2
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... 272&page=2
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
sashozmeq написа:П.С. Направих си експеримент и им звъннах (на тези от автокъщата) и ги питах дали си имат идея от какво може да е проблема и те ми казаха да съм тупнел с ръка по таблото и щяло да се оправи.
Нямам думи просто

хубаво ... и аз си направих експеримент ... когато запаля колата, лампите угасват и ако изключа ASC то от копчето, ABSа не ми светва ... обаче карам без ASC ... това може ли да доведе до някъкъв по-сериозен проблем докато закарам колата на диагностика ... и още един въпрос ... при компютърна диагностика това ще излезе ли ? 

- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
Вчера сутринта като тръгнах и проблема го нямаше. Всичко си работи нормално. Колата цяла нощ беше с откачен акумулатор. Това може ли да има някаква връзка и въобще ако ти светнат лампите на АБС и АСЦ, трябва ли при оправяне на проблема да зануляваш някакви грешки?
9 мнения
• Страница 1 от 1