Стана,каквото стана.....подгревни свещи на 320d
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
Стана,каквото стана.....подгревни свещи на 320d
Колеги, преди няколко дни реших ей...така да закача колата и да видя дали има някакви грешки или проблеми и да видя какво ще покаже проверката...Такаааа нищо особенно всичко е наред и в норми с един единствен "проблем"-неработеща подгревна свещ!Ами нормално консуматив ....изгоряла майната и!Взех си същите на BERU каквито са и фабрично сложените /поне така го дават/ и почнах разглобяването......пласмаси, АГР, колекторни тръби и т.н, който е правил това упражнение вече знае как е....та почнах да ги махам една по една без да замервам свещите и да видя коя е изгоряла,защото нали си купих 4 нови и такааа 1-ва-ОК, 2-ра-ОК,3-та ОК, и четвърта ЙОК....пръсках с какви ли не спрейове, замразяващи и какви ли не ...не и не и накрая като я понапънах ...
я скъсах!
Направо полудях......отворих си работа и си създадох проблем уж от нищото! Да ама не мога да я извадя....
оказа се че съм я скъсал точно пред горната част на резбата!Замерих я ...всичко ок!Сложих другите 3 сглобих набързо с 3-4 болта и пробвах какво ще стане....Запали идеално
пуснах я пак ....няма грешки, но въпроса ми е дали има опасност да даде някъде на късо и какво може да последва от това и има ли вероятност да я "изплюе" по време на движение?А то че рано или късно че ще свалям главата е ясно ,но и от там нататък също не ми е ясна процедурата и по ваденето на тази свещ!
П.П. свеща на 2-ри цилиндър беше отишла!Моля някой да сподели ако е имал такъв проблем какво и как е направил!

Направо полудях......отворих си работа и си създадох проблем уж от нищото! Да ама не мога да я извадя....

оказа се че съм я скъсал точно пред горната част на резбата!Замерих я ...всичко ок!Сложих другите 3 сглобих набързо с 3-4 болта и пробвах какво ще стане....Запали идеално

П.П. свеща на 2-ри цилиндър беше отишла!Моля някой да сподели ако е имал такъв проблем какво и как е направил!
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Re: Стана,каквото стана.....подгревни свещи на 320d
Писано е по въпроса темата си я намери с търсачката, "скъсана подгревна свещ" или нещо такова беше .... случва се ... ваденето е ... най-често със сваляне на главата. Няма проблеми, че 1 не ти работи ... чети там и ще видиш .... според мен тази тема е излишна и за катинарче
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
новият ми номер: 0877787835
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги,съжалявам явно не съм търсил както трябва,но все пак няма да откажа мнения! 

- pifa
- кандидат ентусиаст
-
Въпреки всичко колеги там/в другата тема/ нещата не са решени и конкретни предложения за решаване на проблема няма един тел. на който /временно нямате достъп до този номер/ и споменаване на някакъви/не конкретни/ сервизи или хора /майстори/!
Благодаря все пак!
Благодаря все пак!

- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Работата е там,че за да я махнеш трябва да отваряш глава.А само за едната свещ ако ще го правиш
Ако питаш мен карай си я така докато не ти излезе някой по сериозен проблем поради който ще си засложава поне отварянето

Костадинов написа:Здравейте Фенове,
Гарнитура глава - 185 лв
Комплект гарнитури за глава - 293 лв
!
Ако питаш мен карай си я така докато не ти излезе някой по сериозен проблем поради който ще си засложава поне отварянето
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Или си поръчваш инстромент да си я извадиш. След като явно си почти спец.... личиси че го можеш това сериозно
. Значи.... като я запалиш колата присни с нещо около свещите... може и сапунена пяна. Ако не издиша давай гас... ако издиша.... сам се сети кво трябва да се направи 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Набива се един торкс и излиза като "девойка от къщи за дискотека"
Е.Димитров написа:Набива се един торкс и излиза като "девойка от къщи за дискотека"
Изпробвано е! Торкса превърта като задно колело на Е46 у 20 см-ов снег по баир!

Разпъва се още повече свещта и ефекта е, че се остъргват неколко стружки от вътрешността на същата!
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
Колега това със сапунената пяна го направих веднага като сложих колекторните тръби без да ги завивам даже и уж всичко беше неред и не издишаше,но знам ли като е в движениние и я напъна......въпроса е че се скъса след като и напавих около оборот-оборот и половина!Знам че някой ще каже ееее то това е нищо,но все пак знам ли?Тя даже и свеща си работи, та поне има някакво морално удволетворение
Това ясно че ще се сваля главата някой ден, но после какъв е процеса за ваденето или това го могат само определени хора....?
Благодаря ви колеги за отзивите все пак!

Това ясно че ще се сваля главата някой ден, но после какъв е процеса за ваденето или това го могат само определени хора....?
pifa написа:Колега това със сапунената пяна го направих веднага като сложих колекторните тръби без да ги завивам даже и уж всичко беше неред и не издишаше,но знам ли като е в движениние и я напъна......въпроса е че се скъса след като и напавих около оборот-оборот и половина!Знам че някой ще каже ееее то това е нищо,но все пак знам ли?Тя даже и свеща си работи, та поне има някакво морално удволетворение![]()
Колега, поразрови се, поразпитай по сервизите - наистина имало някакви специални инструменти, с които имало шанс да се свали свещта без да се сваля главата. Е няма 100% шанс, но все пак шанс! Инструмента бил нещо като мечик с обратна резба, която се навивала в корпуса наобратно и стигайки до края започвала да развърта счупената свещ!
Колкото до това дали ще изпуска - 99% няма. Обикновено се чупят не на резбата, а малко по отгоре, сигурно и при теб е така, така че има достатъчно място, което е останало и ще играе ролята на изолация! Мисля, че щом ти работи даже не си заслужават изобщо хамалогйите. Следи все пак само да няма течове на гориво по двигателя отнякъде, че то не горивото е проблема, а горивните изпарения! Е тва само би ме накарало да те посъветвам да намериш решение на това, щото понякога не е добре да показваш среден пръст на Господа!
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
slitter написа:Колкото до това дали ще изпуска - 99% няма. Обикновено се чупят не на резбата, а малко по отгоре, сигурно и при теб е така, така че има достатъчно място, което е останало и ще играе ролята на изолация! Мисля, че щом ти работи даже не си заслужават изобщо хамалогйите. Следи все пак само да няма течове на гориво по двигателя отнякъде, че то не горивото е проблема, а горивните изпарения! Е тва само би ме накарало да те посъветвам да намериш решение на това, щото понякога не е добре да показваш среден пръст на Господа!
Благодаря колега, мисля че си прав и ще погледна в най-скоро време, че сега много-много не я карам и ще пиша какво съм установил!Това с обратния медчик, незнам как ще стане защото преди това явно трябва да се счупи насила/поне горната част в която е скъсана/ за да се направи тази интервенция ,защото тя сега си седи нормално и бих казал доста здраво и стабилно!
Колега, може ли да снимаш скъсаната свещ? Има ли кухина в нея? Ако не, трябва да се пробие отвор с дрелка. Продават се специални екстрактори за скъсани болтове и тръби като този например - http://www.screwfix.com/prods/20084/Van ... -Set-8-Pc#
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
Mini написа:Колега, може ли да снимаш скъсаната свещ? Има ли кухина в нея? Ако не, трябва да се пробие отвор с дрелка. Продават се специални екстрактори за скъсани болтове и тръби като този например - http://www.screwfix.com/prods/20084/Van ... -Set-8-Pc#
Явно не съм обяснил както трябва...Значи свеща си е цяла,просто като я отвивах се скъса външната и част на която се слага глухата 10-ка, а вътрешната на която се слага куплунга си стои стабилн,но ако упражниш усилие се криви..и както казах в последствие като я замерих работи все още в това си състояние!
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
С червеното съм отбелязал къде е скъсана- външния диаметър
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
15 мнения
• Страница 1 от 1