Достъп до датчика на коляновият вал?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Достъп до датчика на коляновият вал?
Здравейте колеги, писахме по въпроса в една друга тема и следкато локализирахме проблема...сега възниква един важен въпрос
Трябва да откача буксата горе на датчика на коляновият вал, която се намира под входящият колектор
100% сигурен съм че има начин да стигна до нея без да разглабям колектора и да я откача
Но незнам как, никога не съм го правил това, затова се допитвам до по-знаещите
Прерових целият форум, никой не е описвал процедурата, прерових и голяма част от Гуугъл, но и там ударих на камък
Има описани подробно доста по-сложни интервенции, но именно тази никъде не открих
Двигателят ми е М43В16, проследих от буксата на датчика до горе по кабела къде се намира буксата...но до там
Ще съм Ви адски благодарен, защото вече подивявам без кола, за пътна помощ пари съм се зарекал че никога няма да дам, а на теглене в това време кола без серво и без спирачки със слаба ръчна, не е много удачно да се кара до сервиза

Прерових целият форум, никой не е описвал процедурата, прерових и голяма част от Гуугъл, но и там ударих на камък

Двигателят ми е М43В16, проследих от буксата на датчика до горе по кабела къде се намира буксата...но до там

Ще съм Ви адски благодарен, защото вече подивявам без кола, за пътна помощ пари съм се зарекал че никога няма да дам, а на теглене в това време кола без серво и без спирачки със слаба ръчна, не е много удачно да се кара до сервиза

Подписът не служи за рекламно пано. Иво.

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Re: Достъп до датчика на коляновият вал?
А ако вдигнеш колата на крик и легнеш отдолу няма ли да имаш достъп до датчика???

До самият датчик да, него го стигам и от горе, когато сваля пластмасовата кора на перката на радиатора, но на мен ми трябва да откача буксата горе, която се намира под колектора
Ето прилагам снимка за кое място става дума (ползвам просто някаква от чужда сайт)
С червена стрелка указвам къде се намира буксата на датчика

Ето прилагам снимка за кое място става дума (ползвам просто някаква от чужда сайт)
С червена стрелка указвам къде се намира буксата на датчика

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Колега все си мисля,че ще трябва да свалиш едната част на смукателния колектор,просто няма от къде другаде да стигнеш до буксата.
И аз така го виждам като вариант, ама затова пускам темата, да попитам, дали някой го е правил преди това и имали по-лесен начин
Проблема е, че когато сваля клектора и откача датчика, за да проверя тдали е проблема от датчика трябва да запаля, а за да запаля трябва пак да монтирам колектора
Следователно след това пак да повторя действието, за да го закача пак ако не е от там или ако е да сменям датчика
По-големият проблем е, че колата в момента не е в гараж и трябва да извършвам цялата процедура на улицата
Така че, ми остава надеждата да има и по-лесен начин....дали да си пригодя някакви инструменти или с друг конкретен вече готов
Помагайте колеги 

Проблема е, че когато сваля клектора и откача датчика, за да проверя тдали е проблема от датчика трябва да запаля, а за да запаля трябва пак да монтирам колектора

Така че, ми остава надеждата да има и по-лесен начин....дали да си пригодя някакви инструменти или с друг конкретен вече готов

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Няма как да стане колега за пробваш друг датчик трябва да го закачиш за буксата знам,че е играчка но няма как.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
Горната страна на колектора се сваля за не повече от 5-10 минути.
Няма нищо сложно в това.Пробвай сам сигурен съм че ще успееш.

Biogame написа:Горната страна на колектора се сваля за не повече от 5-10 минути.
Май натам вървят нещата

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Тънкости няма развърташ разкачваш,и гледай да не изтървеш нещо в смукателите.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
Има една гарнитурка между двете части на колектора,гледай да не я скъсаш и внимавай като натягаш болтовете след това да не скъсаш някой.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Biogame написа:Има една гарнитурка между двете части на колектора,гледай да не я скъсаш и внимавай като натягаш болтовете след това да не скъсаш някой.
Има и едно вакуумче отдолу на колектора,внимателно като го вдигаш...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Имаш за разглобяване 3 болта- /двата, които придържат горната част на колектора в предния и задния край и един, който я крепи за долната част/, 2 гайки от шпилките, свързващи горната с долната част, 2 вакуумни маркуча единия е на рейката с бензина, другия- под колектора за бензиновите изпарения, 2 скоби от маншона между дебитомера и тръбата на колектора и кабела с датчика за положението на дроселовата клапа- TPS-а. Работа за 3 минути максимум!
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
ивчо3 написа:Имаш за разглобяване 3 болта- /двата, които придържат горната част на колектора в предния и задния край и един, който я крепи за долната част/, 2 гайки от шпилките, свързващи горната с долната част, 2 вакуумни маркуча единия е на рейката с бензина, другия- под колектора за бензиновите изпарения, 2 скоби от маншона между дебитомера и тръбата на колектора и кабела с датчика за положението на дроселовата клапа- TPS-а. Работа за 3 минути максимум!

и аз се чудех може ли по друг начин - но уви не става

имаш и още две болтчета 13ки ,едното е лесно отпред се вижда, другото е кур капан отзад е напречно на колекора са
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Както вече ти казаха колегите , за да стигнеш до буксата , трябва да разкачиш всмукателите ...
След това не е необходимо да палиш колата , за да провериш датчика на коляновия вал .... Има стойности за него в Аутодата , намери си ги и просто го премери с мултицет , ако си показва както трвябва нещата , то сглабяй всичко и търси друга причина за проблема , който те кара да проверяваш тоя датчик .... , ако пък показва стойности различни от посочените - сменяш го и "те така ...."
Всичко е елементарно стига да разполагаш с инструменти и знания .... 
След това не е необходимо да палиш колата , за да провериш датчика на коляновия вал .... Има стойности за него в Аутодата , намери си ги и просто го премери с мултицет , ако си показва както трвябва нещата , то сглабяй всичко и търси друга причина за проблема , който те кара да проверяваш тоя датчик .... , ако пък показва стойности различни от посочените - сменяш го и "те така ...."

15 мнения
• Страница 1 от 1