ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- Karsten
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320i coupe
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Напоследък се наблюдава масирано присъствие на полиция по улиците.
Мисля че така и трябва да бъде - в крайна сметка трябва да свикваме да спазваме определени правила, разбира се не само на пътя, но все отнякъде трябва да се почне.
Като цяло ако си изряден и караш с разрешената скорост в дадения участък - малко е вероятно да имаш проблеми с КАТ според мен.
С мен никой полицай не се е заяждал засега...
Мисля че така и трябва да бъде - в крайна сметка трябва да свикваме да спазваме определени правила, разбира се не само на пътя, но все отнякъде трябва да се почне.
Като цяло ако си изряден и караш с разрешената скорост в дадения участък - малко е вероятно да имаш проблеми с КАТ според мен.

Karsten написа:Напоследък се наблюдава масирано присъствие на полиция по улиците.
Всичко платено, карам с разрешената скорос.
Спират ме полицаите и след като няма за какво да се хванат искат да им отворя багажника.
Но не ми казват защо. Аз отказах и почнаха да се заяждат че ще ли да ми пишат акт за без пожарогасител и за без аптечка. Защо тези полицаи (мизер****) се заяждат. Ако ме питат за аптечка ще им я покажа. Но не съм длъжен да я държа в багажника.
Полицаите се заяждат! Това е факт! Добрече има вече масово е46, че преди като вида полицаи и си спирах под default.
Отново да питам нещо
По чл.98 ал.1 т.1 колко е санкцията ?

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
uCnaHeTcA написа:Отново да питам нещо![]()
![]()
![]()
Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до
150 лв. водач, който:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно
превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или
управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179,
т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за
движението;
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
bau.bg написа:uCnaHeTcA написа:Отново да питам нещо![]()
![]()
![]()
Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до
150 лв. водач, който:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) наруши правилата за използване светлините на пътно
превозно средство, за престой или за паркиране, за използване на пътното платно или
управлява технически неизправно пътно превозно средство, извън случаите по чл. 179,
т. 4, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за
движението;
Да де, ма е създадена опасност за движението, т.е. пречи на движението

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:Да де, ма е създадена опасност за движението, т.е. пречи на движението![]()
![]()
![]()
Чл. 171.
5. преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия
собственик или на упълномощения от него водач, когато превозното средство е:
б) (изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
паркирано в нарушение на правилата за движение на места, обозначени с неподвижен
пътен знак, предупреждаващ за принудително преместване на паркирано превозно
средство, както и когато създава опасност или прави невъзможно преминаването на
другите участници в движението; в този случай лицата по чл. 168 уведомяват
районното полицейско управление, от територията на което е преместен автомобилът,
за новото местоположение на превозното средство; разходите, направени във връзка с
преместването на превозното средство, са за сметка на собственика на превозното
средство, което може да бъде задържано до заплащане на тези разходи, а таксата за
отговорното пазене на преместения автомобил се начислява от момента на
уведомяването на районното полицейско управление;
Но ако и това не ти хареса ще ходатайстваме да ти увеличат глобата 10 пъти нагоре

- Demo 9
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е53 4.4
- Мечтае да кара: Е60 V10
Полицай на пътя при проверка има ли право да гледа вътре в колата(набутвайки се почти целия) или да отваря капака? За багажника знам, че имат право и гледат.

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Възникна един спор във форума.
Обратен завой на кръстовище със секция за ляв завой. Как да се тълкува законът?При случая без допълнителни знаци. Според катаджиите е забранено...
Обратен завой на кръстовище със секция за ляв завой. Как да се тълкува законът?При случая без допълнителни знаци. Според катаджиите е забранено...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Кръстовището е място за смяна посоката на движение. Ако няма знак, забраняващ обратния завой, той е разрешен. Това специално съм го запомнил от в. Труд преди няколко години, където имаше рубрика от рода "Вие питате, КАТ отговаря".
Аз имам друг казус. Отнето СУ за точки. Изтекли са шестте месеца наказание, но не съм изкарал нова книжка. Спират ме полицаи и ми пишат акт, че карам без книжка. Според тях ще платя само глоба, според други полицаи ще ми удължат наказанието, а аз така и не намерих отговор в закона и правилника за прилагане. Както е направена процедурата, 6 месеца наказание, реално стават 9-10 минимум, еба си бюрокрацията.
Аз имам друг казус. Отнето СУ за точки. Изтекли са шестте месеца наказание, но не съм изкарал нова книжка. Спират ме полицаи и ми пишат акт, че карам без книжка. Според тях ще платя само глоба, според други полицаи ще ми удължат наказанието, а аз така и не намерих отговор в закона и правилника за прилагане. Както е направена процедурата, 6 месеца наказание, реално стават 9-10 минимум, еба си бюрокрацията.
Never mistake motion for action...
Leon написа:Кръстовището е място за смяна посоката на движение. Ако няма знак, забраняващ обратния завой, той е разрешен. Това специално съм го запомнил от в. Труд преди няколко години, където имаше рубрика от рода "Вие питате, КАТ отговаря".
Ако нямаш светофар това е вярно, Но :
- ако има светофар с чисто зелно пак е ОК;
- ако има светофар над всяка лента с нарисувана стрелка, тогава стрелката се приема за знак от група задължителни. И ако е нарисувана стрелка на ляво си задължен да отидеш единствено и само наляво. Всеки ден срещам шофьори, които не спазват тези задължителни знаци.
Имам един въпрос. Карах с 180, и 20м след табела с ограничение 60 ми изкочи един лешпер с палка аз тръгнах да намалявам обаче си викам тоя директно ми къса книжката и просто я настъпих и след 10км някъде свих от пътя по друг второстепенен път за Дряново.
Въпросът ми е в такава ситуация ако ме спре какво следва и ако не спра и после ме подгонят какво следва.
Мисълта ми е така ли иначе с 120 над ограничението следва жестоко наказание, та в такава ситуация не е ли по-добре да се пробваме да избягаме...
Въпросът ми е в такава ситуация ако ме спре какво следва и ако не спра и после ме подгонят какво следва.
Мисълта ми е така ли иначе с 120 над ограничението следва жестоко наказание, та в такава ситуация не е ли по-добре да се пробваме да избягаме...
БМВ_120 с това типично българско мислене не сме за никъде. Значи ти караш като луд със 180 и катаджията ти виновен, че тръгнал да те спира. Че какво искаш медал ли?
.
Здравейте на всички, от скоро и аз съм горд притежател на BMW E30 ! Закупих колата закарах си я пред нас постегнах туи онуи, но понеже колата е със старите номера (онези черно-белите) Софииски са и ще е със Софииски, а много скоро ще ми ударят някоя глоба трябва да се регистрира возилото.Всичко до тук добре, четох из интернет ходих до КАТ за да попитам какво ми трябва и т.н. Но това което разбрах от сопнатия чичко полицай бе че ми трябва гражданска отговорност, платен данък и документа за покупко продажба.Да но на мен ми се измътиха въпроси на които той не пожела да отговори, а именно - колко ще ми струва цялото удоволствие, мога ли да си направя прегледа в някоя частна фирма и ако да трябва ли да мина на техно тест на канала (в кои случаи ще мина в кои не и какво точно ще ми проверяват по колата?) Благодаря предварително !
Поздрави.
Поздрави.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Bavaro написа:и въпреки това ми е много лубопитно кво би следвало![]()
Чл. 178. (1) (Предишен текст на чл. 178 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.)
Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
9. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) който не изпълни дадено му по реда на чл. 165, ал. 1, т. 3
разпореждане;